wierzch 26.03.2012 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Interesujący głos na temat stanu polskiego szkolnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.03.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 może i interesujący. Ale wydaje mi się, że żyję w równoległym świecie do tej piszącej osoby. Wnioski i wgląd w historię oświaty ostatnich kilkudziesięciu lat są całkowicie odmienne od moich spostrzeżeń. Akurat zapatrywanie się na amerykański system nie jest najszczęśliwszy dla Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.04.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Trzymam kciuki za gimnazjalistów. Trzy dni sprawdzianu przed nimi. Z oferty rekrutacyjnej liceów wynika, że niewiele się zmieniło jeśli chodzi o kryteria przyjmowania do szkoły. Wbrew temu, co się mówiło, to już od pierwszej klasy trzeba się zdeklarować odnośnie profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.04.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Interesujący głos na temat stanu polskiego szkolnictwa. Z paroma rzeczami można się nie zgodzić ale generalnie tak to mniej więcej wygląda. Autor jednak zapomniał o najważniejszym - finansach. Nakłady na polskie szkolnictwo sa po prostu wielokrotnie niższe niż w USA czy jakimkolwiek kraju tzw Europy zachodniej. Z tego wynikają bezpośrednio wszelkie problemy naszego szkolnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.04.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 w sumie komentarze (autor, autor alt) są ciekawsze od samego tekstu, który jest dość tendencyjny.Szkoda, że u nas wszystko musi być podlane ideologią, choć na oko napisane jest mądrze i ze znajomoscią tematu. Ja bym dodała jeszcze jedno- zunifikowana matura zamiast egzaminów na studia jest bardzo dobrym pomysłem. Piszę to pamiętając horror zdawania najpierw matury a potem egzaminu na studia, które na medycynę nie miały z sobą wiele wspólnego. System ocen był inny, człowiek się uczył w szkole do matury a testów na korkach. To było chore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.04.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Znowu jakieś wątpliwości. Czy nie może być normalnie od początku do końca? http://fakty.interia.pl/polska/news/komunikat-cke-w-zwiazku-z-bledem-w-egzaminie,1789170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 25.04.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Czy nie może być normalnie od początku do końca? Ach, amalfi. Przecież to właśnie jest w naszej rzeczywistosci normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.04.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Ach, amalfi. Przecież to właśnie jest w naszej rzeczywistosci normalnie. W sumie to masz rację. Powinnam sie dziwić w przypadku braku wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piootr468 25.04.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Obecne reformy tylko pogarszają to co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.04.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Znowu jakieś wątpliwości. Czy nie może być normalnie od początku do końca? http://fakty.interia.pl/polska/news/komunikat-cke-w-zwiazku-z-bledem-w-egzaminie,1789170 ale o co chodzi,z czego afera ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.04.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 że pytanie źle ułożone? Zdarza się w najlepszym towarzystwie. W tym roku w egzaminie na specjalizację anulowali 2 pytania, bo zdający wykazali, że są błędnie sformułowane. Niech się dzieciaki przezwyczajają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.04.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 ale właśnie ja nie widzę błędu w tym pytaniu.Pamiętam natomiast "aferę" na UJcie, gdy skaner do sprawdzania testów źle zaprogramowano i odwalili całą masę ludzi, jak się okazało z najwyższymi wynikami - grubsza sprawa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.04.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Tu nie chodzi, czy błąd jest, czy go nie ma, chociaż moim zdaniem pytania powinny być przemyślane do ostatniej literki, ale o sam fakt powstania wątpliwości, knucia i udowodniania istnienia bądź nie błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.04.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Jak się kogoś chce walnąć to kij się zawsze znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.04.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 podobno błąd jest. Znaczy nie było w poleceniu wyraźnie napisane, czy jest jedna odpowiedź czy więcej. I to jest niedopuszczalne, i bardzo mnie zdenerwowała rano wypowiedź pani z CK, że może być więcej niż jedna odpowiedź i to jest OK. Owszem, może, ale nawet na studiach takiego numeru nie próbowali, zawsze zaznaczali, że jest to test wielokrotnego wyboru lub nie i polecenie sugerowało "wybierz odpowiedź" lub "wybierz odpowiedzi". W przypadku gimnazjum takie numery są niedopuszczalne i to był błąd i powinni grzecznie przeprosić i anulować pytanie a nie iść w zaparte!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.04.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 No właśnie ja też doczytałam o co chodzi. Podobno jedno z poleceń z części biologicznej też było źle skonstruowane, ale nie wiem o które dokładnie chodzi. Koleżanka mi mówiła, że nauczyciele ze szkoły, gdzie pracuje tak komentowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.04.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Jeśli chodzi o polski, to mowa o zadaniu nr 6. Polecenie sugeruje, że tylko jedna odpowiedź jest fałszywa. Można również zrozumieć, żeby zaznaczyć wszystkie fałszywe. Ale moim zdaniem powinno być jasno napisane w liczbie mnogiej. http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/z/s/Arkusz_egzaminu_jezyk_5740817.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.04.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 No i wstęp - instrukcja rozwiązywania testu sugeruje, że jest to test jednokrotnego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.04.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) Tu test między innymi z biologii: http://cdnp.gazeta.pl/im/6/11612/m11612426,PRZYRODNICZE.pdf Może chodzi o pytanie nr 3 z łańcuchem pokarmowym? Bo podane są trzy zwierzaki, a schemat jest czteroelementowy? Chyba, że pierwsze ogniwo jest tożsame z ostatnim? Ale chyba nie, bo mysz nie je żadnego z pozostałych, a chrząszcze też myszy nie jedzą.Młoda mi wczoraj mówiła, że jakieś pytanie "było głupie", ale nie rozwijałam tematu, bo nie miałam czasu, a i Młoda nie była chętna do roztrząsania, więc nie wiem o które chodzi. Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.04.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 W odpowiedziach jest, że mysz to II, a chrząszcze to IV. Czyli I to pokarm myszy, a III to pchły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts