Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Reforma liceum ogólnokształcącego

wierzch

Recommended Posts

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

moje dziecko odpowiedziało - A. Dlatego, że między żukiem a myszą musi być pchła a tylko A ma "przerwę (II IV) :, reszta odpowiedzi jest po kolei (I II, III IV itd). Czyli zagadka logiczna.

A pchła je i jest jedzona niewątpliwie :)

Edytowane przez EZS

Są chyba dwie grupy testów. To tak na marginesie, gdyby ktoś patrzył na innych stronach. Ja spotkałam dwa różne zestawy odpowiedzi.

Mnie zatanawia jedna rzecz. Tak dla siebie, bo bywam drobiazgowa. ;) Skoro podali wn łańcuchu I jako domyślne i logicznie uzasadnione pożywienie myszy, to czemu nie podali V jako domyślnego zjadacza chrząszczy? Skąd wiadomo, że tych chrząszczy nic nie zjada? :D

Tak sobie myślę o pewnej sprawie i ciekawa jestem opinii innych.

Na jakimś forum kiedyś przeczytałam, że jak sie chce dobrze napisać testy, to trzeba sobie zalatwić zaświadczenie o dysleksji. I dzisiaj mi sie to przypomniało i zapytałam moją Młodą. Odpowiedziała, że sporo osób ma takie zaświadczenia i chodzą i się śmieją z reszty. A nawet otwarcie mówią, że mają załatwione. Zadzwoniłam do kolegi, który przepytał swojego syna i to samo. To obowiązuje również na maturze. Czyli po co moje dziecko się uczyło, po co startowało w konkursach dla dodatkowych punktów na świadectwie? I z maturą będzie tak samo? Dyslektycy tylko na studia pójdą, bo bezstresowo się dostaną? Powiem Wam, że się wq.....

widzisz, sęk w tym, że oni nie podali też nr I . Własnie chrząszcz jakby był na miejscu drugim, potem pchła a najniżej mysz. Ale nawet nie wiem, czy jest sens to rozbierać, czy od razu potraktować logicznie i koniec (tak, jak to zrobiło dziecko). Mam wrażenie, że ona ma rację, choć nie wiem, czy jest to dobra odpowiedź...

A dysleksja daje tylko dodatkowy czas na odpowiedzi. Żadnych innych przywilejów. Jak dziecko nie wie, to i czas nie pomoże, jak wie - to zdaży.

• 2 weeks później...