Sharlotka 03.02.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Witam, bardzo proszę Was fachowców o poradę:zastanawiam się nad oknami pcv w kolorze białym, ale nie gładkim, tylko w okleinie drewnopodobnej.Oknoplus ma taką wersję w standardzie, bez dopłaty. Czy biała okleina sprawdza się? Nie żółknie, nie szarzeje? Jak z utrzymaniem czystości?Piszcie, jak wygląda po paru latach - czytałam, że gładkie pcv może w czasem zmienić odcień, tego się boję z okleiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.02.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 z okleiną nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.02.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Ech, chciałem sobei zamówić takie okno na ekspozycję z Urzędowskiego (też bez specjalnej dopłaty) ale ktoś nie wyraził zgody.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.02.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 zamówiłem, będę miał za jakiś miesiąc, z jednej strony białe, z drugiej kremoweI powiem tak, wygląd powala na kolana, naprawdę powala.Ostatnimi czasy, wszyscy ci co chcieli zamówić u mnie jednostronny kolor zamawiają dwu kolor gdzie od wewnątrz jest biała okleina. Pal sześć jakąś tam dodatkową dopłatę rzędu 10-15%, przez całe życie patrzeć na białe PVC lub na białą okleinę... tego nie rozumiem za bardzo, kupujemy okna na dziesięciolecia a szczypiemy się z jakimiś tam w gruncie rzeczy śmiesznymi kwotami - bo to grosze, naprawdę grosze przy wszystkich kosztachMam trochę zdjęć, ale zdjęcia nie oddają wrażenia, realnego wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.02.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Po pytaniach klientów i pochwałach jarka też zamówiliśmy jedno ,narazie mamy tylko widok okleiny na kawałku profila ale to nie to samo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 05.02.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 (edytowane) zamówiłem, będę miał za jakiś miesiąc, z jednej strony białe, z drugiej kremowe I powiem tak, wygląd powala na kolana, naprawdę powala. Ostatnimi czasy, wszyscy ci co chcieli zamówić u mnie jednostronny kolor zamawiają dwu kolor gdzie od wewnątrz jest biała okleina. Pal sześć jakąś tam dodatkową dopłatę rzędu 10-15%, przez całe życie patrzeć na białe PVC lub na białą okleinę... tego nie rozumiem za bardzo, kupujemy okna na dziesięciolecia a szczypiemy się z jakimiś tam w gruncie rzeczy śmiesznymi kwotami - bo to grosze, naprawdę grosze przy wszystkich kosztach Mam trochę zdjęć, ale zdjęcia nie oddają wrażenia, realnego wrażenia Jareko - miałeś nie reklamować siebie i swoich produktów I nie kłam, że okna plastikowe wytrzymują dziesięciolecia bo właśnie alarmowe posty Klientów świadczą o żywotności 6-8 letniej. Mrozy są idealnym sprawdzianem dla plastiku. Gnie się skręcając profil plastikowy z powodu 30 - 40 stopniowej różnicy temperatur wewnątrz - zewnątrz. Tylko drewno jest w stanie wytrzymać to extremum :) Edytowane 5 Lutego 2012 przez Charlie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.02.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 tylko ze mozna również mnozyc przykłady okien drewnianych które po 6-8latach wygladają (zewnetrzna strona) poprostu dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 05.02.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Są przypadki że klienci po 6-8 latach wymieniają okna drewniane jak i plastikowe. Także loteria. A co do okleiny i profili bez okleiny białych, to ja chyba mam jakąś większą tolerancję, bo mi nie przeszkadza, ze mam okna białe w domu. I jakoś nie spoglądam na nie codziennie i nie wzdycham że mam super ekstra fajne okna na profilu Aluplasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.02.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Są przypadki że klienci po 6-8 latach wymieniają okna drewniane jak i plastikowe. Także loteria. Niestety loteria. Bo w drugą stronę jest dokładnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 06.02.2012 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Dzięki za porady i ożywioną dyskusję: okleina kontra drewno:) Przyznam, że jestem wielbicielką drewna, a do pcv podchodzę jak do jeża - trudno mi uwierzyć, że takie okna przetrwają powiedzmy 20-25 lat bez uszczerbku i zmian wizualnych - stąd moje dość sceptyczne nastawienie, gdy słyszę "okleina", a już na pewno biała....... Skoro pojawiają się głosy, że białe, gładkie pcv przebarwia się na przestrzeni lat, skąd pewność, że z okleiną będzie inaczej? Nie chcę kupić bubla, i nie chcę po paru latach wymieniać stolarki. Mam od 8 lat okna drewniane w mieszkaniu i w ogóle nie myślałam, że kiedykolwiek będę musiała w ogóle rozważać pcv - bo drewno jest naturalne, piękne i trwałe - tylko martwi mnie montaż okien drewnianych (po tynkach/ wylewkach, nie przed, a to mało realne w otwartym budynku), więc w przypływie desperacji pomyślałam o pcv.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.02.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 ....bo drewno jest naturalne, piękne i trwałe ....i jak najmniej przypomina drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 06.02.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 i jak najmniej przypomina drewno taaaak, za to OKLEINA DREWNOPODOBNA rzeczywiście jest mocno drewniana - bardziej drewniana niż drewno, co? i bardziej je przypomina??? Jareko, rozumiem, że nie wszyscy są zadeklarowanymi zwolennikami drewna, lub sprzedają po prostu pcv, więc na nie namawiają i w nim widzą same plusy, no ale dyskusje, by udowodnić, że "w oknie drewnianym jest mało drewna" są chyba mało poważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.02.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 nic nie udowadniam. Każdy kupuje towar jaki mu się podobaDla mnie okna drewniane jakie widzę po salonach i budowach i patrze na swoje okleiny w salonie i oceniam, subiektywnie oceniam, że drewno jest bardziej plastikowe jak PVC i odwrotnie, PVC w okleinie jest bardzie drewnianeTak samo mało poważne jest czytanie o oknach z PVC na 8 czy 9 lat - czy to nie jest głupota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.02.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Tak samo mało poważne jest czytanie o oknach z PVC na 8 czy 9 lat - czy to nie jest głupota? Jak widzisz także po tym forum, to takie przypadki są. Nie można tu niczego uogólniać, bo to zawsze będzie dla kogoś krzywdzące. W drewnie jest więcej możliwości zrobienia koloru. Widoczna/wyczuwalna struktura będzie zawsze zależała od producenta i jego technologii lakierowania. W plastiku - każda okleina wygląda tak samo. Ta powtarzalność może być postrzegana jako zaleta. Ps. Uderzę trochę w ton Charliego - tak nawiasem mówiąc - stabilność wymiarów drewna w takich niskich temperaturach jest jednak lepsza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.02.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 ...Ps. Uderzę trochę w ton Charliego - tak nawiasem mówiąc - stabilność wymiarów drewna w takich niskich temperaturach jest jednak lepsza..czy kiedykolwiek to negowałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.02.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 W zasadzie nie:) ale jak już stoisz na czele barykady "anty drewno" to siłą rzeczy przypisuje Ci się wszystkie hasła na "nie":) Ok, by zachować równowagę dodam, że przy skrajnych wilgotnościach lepsze jest PCW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.02.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 jasne, Jareko wszystkiemu winien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 07.02.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dlatego tylko skoda yeti ma wszystko ,no ale skoda to tańszy VW a VW to Audi kurde tylko skąd różnica w cenie? Nigdy nie byłem anty drewno ,ale ustawie się za wodzem jareko Ale mam nadzieje że nie bronimy wszystkich PCV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts