s1misza 03.02.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Witam, Mam pytanie. W kuchni mam na ścianach gipsówkę pomalowaną farbą lateksową Dulux. Chciałbym położyć kafelki o wymiarach 10x10 (mała kostka). I tu moje pytania:1. Jakiego kleju użyć (Atlas czy Atlas Plus)?2. Jakich dodatków (preparaty gruntujące, itd.)?3. oraz czy należy zdrapać farbę (jakim sposobem położyć) Chodzi o to, żeby płytki nie poodpadały po położeniu na na farbie lateksowej. Proszę o dokładne info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 03.02.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Farbę postaraj sie zarysować , bo zedrzeć jej nie będzie łatwo . Na to połóż grunt Ceresit CN-94 . Następnie płytki na kleju Mapei P-9 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszs.swiatlowski 09.03.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 1. Sprawdzić przyczepność farby w razie potrzeby skrobać jak będzie odchodzić1a. Można wziąć gwóźdź i mocno porysować miejsce w którym będziemy układać kafelki 2. Zagruntować preparatem Ceresit CN943. Klej Ceresit CM17 Proponuje nie mieszać produktów Ceresit > Mapei pomimo tego iż obydwie firmy to górna półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 18.03.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Dokładnie jak wyżej.Klej elastyczny Kreisel .Nie oszczędzaj na gruncie bo to się nie opłaca.Możesz też zaizolować ścianę folią w płynie i oczywiście epoksydowe fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts