Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie szkody poczynił mróz w Waszym domu - na zewnątrz i wewnątrz?

Redakcja

Czy mróz poczynił jakieś szkody w Waszym domu? Można wybrać kilka szkód  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy mróz poczynił jakieś szkody w Waszym domu? Można wybrać kilka szkód

• Zamarzło przyłącze wody
      14
    • Zamarzła kanalizacja
      4
    • Popękał element dachu, elewacji
      1
    • Inne szkody
      8
    • Nie było żadnych szkód!
      48

Recommended Posts

Firma w starym dużym domu...

Lodowa abstrakcja w jednym kiblu w ciągu nocy się pojawiła...

Odpadł kawałek tynku z elewacji (elewacja do remontu od jakich 50 lat).

Jak nie napalę w "kozie" warsztatowej, to kleje się nie kleją...

Będzie w końcu ta wiosna?

Adam M.

U mnie z fantazją.

W sypialni na ścianie szczytowej mam dwie barwy jednego koloru. Darmowe urozmaicenie do momentu ocieplenia. Rok temu to samo. Brak jakichkolwiek oznak uszkodzenia czegokolwiek.

Miało być o szkodach - no to szkoda, że notorycznie furtka zamarza. Już dwa razy zmieniany był zamek bo wkładka jak z papieru się ukręciła bez ostrzeżenia. A firma zacna niby. Może przeznaczona była na rynek Australii ?

Edytowane przez ziaba

u mnie duże straty gazu i jeszcze większe straty drewna do kominka

pierwsza zima to trzeba grzać

A paliwo idzie jak woda :(

U mnie to skrapla się dużo wilgoci w narożnikach okien, a w ościeżach na akrylu pojawił się meszek pleśni. :(

Ale zamarzł staw za domem więc choć na łyżwach sobie pojeżdżę. :)

Zamarznięta rurka miedziana oraz filtr wody w kotłowni przed wczoraj wieczorem wystrzeliły, efektem rzeka w garażu i na podjeździe.

Zamarznięte jest jeszcze naczynie wyrównawcze na poddaszu. Czekam aż odtaje, z nadzieją że będzie sprawne. Na wszelki wypadek woda odcięta.

To wszystko pomimo palenia na budowie:( poszła tona eko w styczniu, ale brak ocieplenia robi swoje.

U mnie w bloku zamarzła rurka z ciepłą i zimną wodą idąca od pionu do mojego mieszkania. Bo piony są poprowadzone przez cały blok w pionowym szybie, pozbawionym stropów, do którego z góry dostaje się świeże i bardzo rześkie powietrze.

A rurki oczywiście niczym nieocieplone, tylko wsadzone w plastikowy peszel...

Furtka się nie zamyka bo słupki rozeszły się na zewnątrz i podniosła się kostka na której widać rozstęp jakby pod nią przeszedł gigantyczny kret. Pewnej nocy śniło mi się że popsuł się piec. Rano wstałem i piec wyświetlał awarię a na zewnątrz -22. Serwisant został naszym bohaterem. Edytowane przez Darek49

Okna dachowe przemarzły i skraplała się na nich wilgoć. W efekcie mam zacieki na g-k wokół okien + uszkodzona farba. Trzeba będzie jakieś rynienki przy oknie na tą wodę pomocować. Na razie podkleiłem spód okna zwykłym papierowym ręcznikiem kuchennym i jakoś zdaje egzamin, chociaż niezbyt estetycznie to wygląda.

W firmie po wstawieniu nowych okien zostały szpary między ramą a parapetem, które nie przeszkadzały nikomu, dopóki nie przyszła temp. - 20 stopni - pracownicy musieli sami załatwieć takie wałki z wypełnieniem do uszczelnienia okien, bo nie dało się koło owego okna wysiedzieć.