Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Główne źródło ciepła w moim domu. Można wybrać kilka odpowiedzi  

118 użytkowników zagłosowało

1. 1. Główne źródło ciepła w moim domu. Można wybrać kilka odpowiedzi

• prąd
      6
    • gaz ziemny
      36
    • gaz płynny
      8
    • węgiel
      28
    • drewno
      12
    • olej opałowy
      5
    • pompa ciepła
      15
    • ciepłownia komunalna
      2
    • inne źródło
      6

Recommended Posts

A pellet to czemu się nie zmieścił w ankiecie ? :)

Kocioł na pellet - 10kW + bufor 1000L swobodnie ogarnia 180 m2 (porządnie docieplona chałupka)

Pozdrawiam wszystkich i życzę szybkiej wiosny :)

Do tej pory (4 sezon grzewczy) głównym źródłem ciepła jest kominek z rozprowadzeniem po pokojach, nad ranem przy niskich temp. aby utrzymać ciepełko załącza się kocioł gazowy Vaillant. Podsumowując - u nas źródłem ciepła jest drewno i gaz :)
główne źródło to kocioł na ekogroszek Termo-eco 19KW czasem dla klimatu lub w okresie kiedy za ciepło na kocioł a za zimno bez grzania odpalamy kominek z DGP ale raczej dla klimatu chyba
U nas ( I sezon - wprowadziliśmy się w połowie stycznia) wieczorami dogrzewaliśmy kominkiem, główne źródło ciepła to ogrzewanie podłogowe elektryczne. Temp ok 24-25, w jednym pokoju ( od północy) było 21-22 ale już powoli dobija do 23.
  • 2 weeks później...

Nowy kocioł EKW RAPS PLUS Witkowski , paliłam groszkiem plus spaliliśmy kilka metrów drewna co nam zostało z zeszłego roku , w domu temp 24-26 - kocioł się sprawdził :))

plus czasem paliliśmy kominkiem samym ale to już teraz na końcówce, a wcześniej tylko dla klimatu