Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak najlepiej wyciszyc/ czym

mazan1

Recommended Posts

Witam mam mieszkanie w ktorym niestety strop jest drewniany i denerwuje mnie kazdy krok sasiada na demna ktory slysze.

Nie dlugo planuje remont salonu(polozenie nowych regipsow i postanowilem choc troche wyciszyc sufit jak najlepiej i czym to zrobic co daje najlepszy efekt jakas wata czy cos innego i jakiego efektu moge sie spodziewac po tym???

Dzieki i pozdrawiam

Wełna mineralna zdecydowanie wygłuszy, ale tylko dźwięki wysokie (rozmowa), dźwięki od uderzeń powinny być wygłuszone na podłodze sąsiada, aby nie przenosiły się na konstrukcję stropu. Ciężko Ci będzie wygłuszyć uderzenia na tyle żebyś był zadowolony. To tylko moje zdanie. :)

Pozdrawiam

Robiłem kiedyś akustykę studia, materiał nazywał się ecofon drogi i ciężko dostępny ale na pewno dobry.

Odpowiednia wełna też powinna w znacznym stopniu wyciszyć hałas.

tylko ze nie chce za duzo w to wkladac bo na 100% nie jest to moje docelowe mieszkanie , planuje kupic dom. Ale wiem ze jakosc idzie w parze z cena ale jednak nie mam zamiaru ladowac duzo kasy w to bo jeszcze troche musze wsadzic kasy w to mieszkanie

Mam ten sam problem, właśnie wciskam pomiędzy legary ROCKTON 10cm + płyta gk a z góry pianka wygłuszająca pod panele.Niestety za zimno aby skończyć, ale idzie ocieplenie. Niczego sensowniejszego nie wymyśliłem. Jutro zaproszę Kobite w szpilkach to się przekonam.

no ja pod panele nie moge nic wsadzic bo sasiadowi do mieszkania nie bede wchodzil :D

mam tylko nadzieje ze on cos zrobi z ta podloga ze nie zakonczyl jeszcze remontu(wprowadzil sie jakies 3 miesiace temu, przypuszczam ze jeszcze nie polozyl wykladziny bo wczesniej wynajmowali tam inni ludzie i nie bylo az tak zle , najgorzej wkurza skrzypienie, ci brytole to sa glaby widzi ze skrzypi zamiast wziasc wkretarke i poprzykrecac ruszajace sie deski to im to w ogule nie przeszkadza :/ ja pierwsze co zrobilem u siebie to odrazu polozylem plyty wyrównujace i sasiadka z dolu zadowolona nic nie skrzypi :)