sieciech 04.02.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Hej po założeniu paneli powstała mi szpara między futryna a panelami. Nie mam pomysłu jak to wykończyć, szczeglnie co zrobić z miejsce zaznaczonym okręgiem. WYgląda to tak: Stąd prośba o pomoc. pzdr S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 05.02.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Powiem szczerze ,że przyszalałeś.Jedyne co możesz zrobić to wyciąć kawałek panela i tam wstawić po czym kupić w markecie (np) KIT DO PARKIETU i tam uszczelnić resztę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 05.02.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Hej po założeniu paneli powstała mi szpara między futryna a panelami. Nie mam pomysłu jak to wykończyć, szczeglnie co zrobić z miejsce zaznaczonym okręgiem. WYgląda to tak: [ATTACH=CONFIG]99108[/ATTACH] Stąd prośba o pomoc. pzdr S. Gdyby to zrobił parkieciarz, musiałby poprawiać. Futryny są drewniane i należało je podciąć. Teraz możesz wcisnąć kawałek panela, być może będzie ładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek_plxxx 05.02.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Hej po założeniu paneli powstała mi szpara między futryna a panelami. Nie mam pomysłu jak to wykończyć, szczeglnie co zrobić z miejsce zaznaczonym okręgiem. WYgląda to tak: [ATTACH=CONFIG]99108[/ATTACH] Stąd prośba o pomoc. pzdr S. Proponuje znaleźć biała listwę i wykończyć (kawałek panela wstawić tylko w miejscu gdzie łącza się drzwi z futryną). Lub możesz uciąć panele przylegające do futryny i wstawić na nowo (ucięcie od góry jest dość trudne, użyj noża i samego brzeszczota, następnie wklej idealnie dopasowany element pozostaw dylatacje 2-4mm.)Opisana metoda jest trudna ale twój wybór, panele zawsze można rozebrać i ułożyć jeszcze raz Pozdrawiam powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts