Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piec EKO-PLUS UNIWERSAL sterownik geco

Whiteagle

Recommended Posts

Witam.

Mam pewien problem z ustawieniami pieca kocioł z 2003r moc 25kw, ponieważ zle wypala groszek tylko z jednej strony " od strony drzwiczek " i nie wiem co moze byc przyczyną. Moje ustawienia

U-0 65

U-1 08s

U-2 35s

U-3 60

To są ustawienia które ja moge przestawić.

nie ma ustawień wentylatora jest tylko przy nim klapka ktorą można przesunąć zeby zmniejszyc siłe powietrza wdmuchiwanego.

Link do opisu kotła: http://hef.e-tmk.com/download/16.18-50_eko-plus%20u.pdf

Edytowane przez Whiteagle

• 1 month później...

Jaki masz sterownik?

Witam.

Mam pewien problem z ustawieniami pieca kocioł z 2003r moc 25kw, ponieważ zle wypala groszek tylko z jednej strony " od strony drzwiczek " i nie wiem co moze byc przyczyną. Moje ustawienia

U-0 65

U-1 08s

U-2 35s

U-3 60

To są ustawienia które ja moge przestawić.

nie ma ustawień wentylatora jest tylko przy nim klapka ktorą można przesunąć zeby zmniejszyc siłe powietrza wdmuchiwanego.

Link do opisu kotła: http://hef.e-tmk.com/download/16.18-50_eko-plus%20u.pdf

Pewnie masz sterownik GECO sądząc po parametrach U1, U2 itd.

Kocioł 2003, więc pewnie klasyczny palnik....

Jak nie wypala zacznij od podstawowej kwestii:

1. Pod palnikiem masz pewnie takie denko przykręcone najprawdopodobniej od spodu nakrętką pod klucz 13-kę. Odkręć to, aby spadł nagromadzony popiół.

2. Udrożnij i wyczyść też otwory napowietrzające palenisko (na górze w tej części wianka przy wyjściu paliwa do strefy spalania)

Dopiero jak to zrobisz możesz myśleć o korekcjach pracy sterownika