Whiteagle 04.02.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 (edytowane) Witam.Mam pewien problem z ustawieniami pieca kocioł z 2003r moc 25kw, ponieważ zle wypala groszek tylko z jednej strony " od strony drzwiczek " i nie wiem co moze byc przyczyną. Moje ustawieniaU-0 65U-1 08sU-2 35sU-3 60To są ustawienia które ja moge przestawić.nie ma ustawień wentylatora jest tylko przy nim klapka ktorą można przesunąć zeby zmniejszyc siłe powietrza wdmuchiwanego. Link do opisu kotła: http://hef.e-tmk.com/download/16.18-50_eko-plus%20u.pdf Edytowane 4 Lutego 2012 przez Whiteagle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUMO 01.04.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Jaki masz sterownik? Witam. Mam pewien problem z ustawieniami pieca kocioł z 2003r moc 25kw, ponieważ zle wypala groszek tylko z jednej strony " od strony drzwiczek " i nie wiem co moze byc przyczyną. Moje ustawienia U-0 65 U-1 08s U-2 35s U-3 60 To są ustawienia które ja moge przestawić. nie ma ustawień wentylatora jest tylko przy nim klapka ktorą można przesunąć zeby zmniejszyc siłe powietrza wdmuchiwanego. Link do opisu kotła: http://hef.e-tmk.com/download/16.18-50_eko-plus%20u.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 01.04.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Pewnie masz sterownik GECO sądząc po parametrach U1, U2 itd. Kocioł 2003, więc pewnie klasyczny palnik.... Jak nie wypala zacznij od podstawowej kwestii: 1. Pod palnikiem masz pewnie takie denko przykręcone najprawdopodobniej od spodu nakrętką pod klucz 13-kę. Odkręć to, aby spadł nagromadzony popiół.2. Udrożnij i wyczyść też otwory napowietrzające palenisko (na górze w tej części wianka przy wyjściu paliwa do strefy spalania) Dopiero jak to zrobisz możesz myśleć o korekcjach pracy sterownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts