Marcin01 04.02.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Witam Na podłodze mam wylany elastyczny beton. Niestety w narożniku lekko się ugina (około1cm), najprawdopodobniej pod spodem znajduje się powietrze. Deweloper zaproponował skucie narożnika i wylanie betonu ponownie. Mam obawy, że w miejscu łączenia nowego betonu ze starym w przyszłości mogą być problemy. W związku w powyższym proszę o informację co zrobić z taką sytuacją. Znajomy polecił mi aby wpuścić tam trochę kleju i w ten sposób sprawę zakończyć. Proszę o pomoc. Co radzicie? pozdrawiamMarcin01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 04.02.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Witam Na podłodze mam wylany elastyczny beton. Niestety w narożniku lekko się ugina (około1cm), najprawdopodobniej pod spodem znajduje się powietrze. Deweloper zaproponował skucie narożnika i wylanie betonu ponownie. Mam obawy, że w miejscu łączenia nowego betonu ze starym w przyszłości mogą być problemy. W związku w powyższym proszę o informację co zrobić z taką sytuacją. Znajomy polecił mi aby wpuścić tam trochę kleju i w ten sposób sprawę zakończyć. Proszę o pomoc. Co radzicie? pozdrawiam Marcin01 Witam... W takim przypadku robimy nawiercanie co 20cm. i wpuszczamy klej szaumisty (rozpręza sie jak pianka poliuretanowa),nastepnie trzeba taki otwór zatkać zeby klej rozszedł sie,i napęczniał pod posadzką, jezeli powstały jakieś pękniecia nalezy naciąć je w poprzek i włozyć specjalne klamry,po czym zalewamy je specjalona zywica z utwardzaczem. Pozdrawiam Nizej zdjecie przedstawiajace naprawe posadzki która była pęknieta i uginała sie. (Po kliknieciu na foto, powiekszy sie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin01 04.02.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Dzięki za informacje. Podsunę to deweloperowi, tym bardziej, że jest to na łączeniu dwóch płyt betonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 04.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Dzięki za informacje. Podsunę to deweloperowi, tym bardziej, że jest to na łączeniu dwóch płyt betonowych. Znalazlem foto w realizacjach, jezeli chodzi o klemy i zywice jaką stosujemy do tego typu "napraw" -Polecam (Po kliknieciuna foto,powiekszy sie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 04.02.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Witam Na podłodze mam wylany elastyczny beton. Niestety w narożniku lekko się ugina (około1cm), najprawdopodobniej pod spodem znajduje się powietrze. Deweloper zaproponował skucie narożnika i wylanie betonu ponownie. Mam obawy, że w miejscu łączenia nowego betonu ze starym w przyszłości mogą być problemy. W związku w powyższym proszę o informację co zrobić z taką sytuacją. Znajomy polecił mi aby wpuścić tam trochę kleju i w ten sposób sprawę zakończyć. Proszę o pomoc. Co radzicie? pozdrawiam Marcin01 Uginanie nie powinno mieć miejsca.Jeżeli na obwodzie podkład jest trochę uniesiony, to jest to wina braku pielęgnacji podkładu, który zbyt szybko wysychał przy najprawdopodobniej złym stosunku woda/cement. Sprawdź wszystkie rogi i czy nie masz pęknięć nawet tych najdelikatniejszych. Musisz dokładnie odkurzyć i się przyjrzeć, możesz lekko wilgotnym wałkiem podejrzane miejsca przeciagnąć, wtedy zobaczysz dokładnie co to jest. Obawim się, że masz typowy czyli słaby podkład podłogowy na którym klejenie drewna jest dużym ryzykiem. Powinieneś stopą uderzyć w róg lepiej jednak MŁOTKIEM 0,8kg. Wytrzymałość na m2 musi wynieść 1,5-2,0 kN. Prawdopodobnie jest tam cieńsza warstwa niż w pozostałych miejscach. Lub wykonano ci zbyt cienki podkład podłogowy/wylewkę. Możesz sprawdzić wykuwając dziurę aż do styropianu przecinakiem. Daj znać jaką masz grubość podkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 04.02.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Witam Na podłodze mam wylany elastyczny beton. Niestety w narożniku lekko się ugina (około1cm), najprawdopodobniej pod spodem znajduje się powietrze. Deweloper zaproponował skucie narożnika i wylanie betonu ponownie. Mam obawy, że w miejscu łączenia nowego betonu ze starym w przyszłości mogą być problemy. W związku w powyższym proszę o informację co zrobić z taką sytuacją. Znajomy polecił mi aby wpuścić tam trochę kleju i w ten sposób sprawę zakończyć. Proszę o pomoc. Co radzicie? pozdrawiam Marcin01 Na czym polega elastyczność Twojego betonu? Czy to jakiś szczególny rodzaj betonu czy rodaj "kitu" jaki Ci wcisnął deweloper? Czy to tylko uginanie na wskutek niejednorodnego zagęszczenia w narożniku, co można uznać za wadę wykonania? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 04.02.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Wytrzymałość na m2 musi wynieść 1,5-2,0 kN Co to oznacza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts