giehajz 22.03.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Dostałem pozwolenie na budowe lecz zgodnie z przepismi musi nastąpić uprawomocnienie pozwolenia 2 tygodnie Moja droga sąsiadka napisała odwołanie motywując go tym że szambo znajduje sie na wysokości jej działki i żebym go sobie przestawił (szabo jest zaprojektowane zgodnie z przepisami budowlanymi ) Wstrzymała cała operacje rozpoczcia budowy czy istnieje możliwość podania kochanej sąsiadki do sądu za straty finansowe bo budowa nie ruszy przed majem. Ja na przepisach prawnych się nie znam czy taka sprawa jest do wygrania i czy wogóle mozna ją wnieść do sądu . Jeśli ktoś wie prosze o pomoc!! Serdeczne dzięki z góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 22.03.2004 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Ja na przepisach prawnych się nie znam czy taka sprawa jest do wygrania i czy wogóle mozna ją wnieść do sądu . Jeśli ktoś wie prosze o pomoc!! Serdeczne dzięki z góry . Jezeli wszystko zostalo zaprojektowane zgodnie z przepisami a plan zagospodarowania dzialki wykonany tez solidnie to sasiadka w temacie tego pozwolenia na budowe nie jest strona. Nalezy cierpliwie czekac na uprawomocnienie sie decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 23.03.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 przepraszam giehajz, że w Twoim wątku, ale też mam pytanie: otóż w warukach zabudowy mam zaznaczone, że zacząć budowe mogę 10m od drogi. Mi zależałoby aby było to jak najbliżej, czy mogę się odwołać od tej decyzji i czy mam jakies szanse? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 23.03.2004 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Małe szanse. Droga ma linie rozgraniczające. Te 10 metrów to zapewne sześć metrów od osi drogi plus cztery minimalnej odległości od granicy. Jeśli chcesz mieć dom blisko drogi to raczej masz więcej szans, że droga przybliży się do ciebie niż ty do drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giehajz 24.03.2004 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 witaj moim zdaniem tez nie masz szans na zblizenie sie do drogi przepisowa odległośc to 4m chyba ze masz zgode z urzędu na piśmie ze wyrazają zgode na postawienie domu w bliższej odległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_w 25.03.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Witam, te 10 m to może być odległość od linii rozgraniczajacej pas drogowy. W linię rozgraniczającą pas drogowy wchodzi jezdnia; chodniki, ścieżki rowerowe; trawniki; rowy odprowadzające wodę. Dla dróg dojazdowych lokalnych minimalna szerokość linii rozgraniczającej pas drogowy wynosi 10 m, a może być szersza. Odległość budowy budynków kubaturowych lub budynków mieszkalnych i przeznaczonych do stałego pobytu (o funkcjach chronionych) wyznaczają linie obowiązującej linii zabudowy frontowej. Tak więc jeżeli nie ma jezdni utwardzonej, krawęzników, to te 10 m może być pasem linii zabudowy frontowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts