Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odwołanie od decyzji o pozwoleniu na budowe sąd!!

giehajz

Recommended Posts

Dostałem pozwolenie na budowe lecz zgodnie z przepismi musi nastąpić uprawomocnienie pozwolenia 2 tygodnie

Moja droga sąsiadka :evil: napisała odwołanie motywując go tym że szambo znajduje sie na wysokości jej działki i żebym go sobie przestawił (szabo jest zaprojektowane zgodnie z przepisami budowlanymi )

Wstrzymała cała operacje rozpoczcia budowy czy istnieje możliwość podania kochanej sąsiadki :evil: do sądu za straty finansowe bo budowa nie ruszy przed majem.

Ja na przepisach prawnych się nie znam czy taka sprawa jest do wygrania i czy wogóle mozna ją wnieść do sądu .

Jeśli ktoś wie prosze o pomoc!!

Serdeczne dzięki z góry . :D

Ja na przepisach prawnych się nie znam czy taka sprawa jest do wygrania i czy wogóle mozna ją wnieść do sądu .

Jeśli ktoś wie prosze o pomoc!!

Serdeczne dzięki z góry . :D

Jezeli wszystko zostalo zaprojektowane zgodnie z przepisami a plan zagospodarowania dzialki wykonany tez solidnie to sasiadka w temacie tego pozwolenia na budowe nie jest strona. Nalezy cierpliwie czekac na uprawomocnienie sie decyzji.

Witam,

te 10 m to może być odległość od linii rozgraniczajacej pas drogowy. W linię rozgraniczającą pas drogowy wchodzi jezdnia; chodniki, ścieżki rowerowe; trawniki; rowy odprowadzające wodę. Dla dróg dojazdowych lokalnych minimalna szerokość linii rozgraniczającej pas drogowy wynosi 10 m, a może być szersza. Odległość budowy budynków kubaturowych lub budynków mieszkalnych i przeznaczonych do stałego pobytu (o funkcjach chronionych) wyznaczają linie obowiązującej linii zabudowy frontowej. Tak więc jeżeli nie ma jezdni utwardzonej, krawęzników, to te 10 m może być pasem linii zabudowy frontowej.