teresab 05.02.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Mam problem z oknem dachowych firmy Velux - otóż od początku mi wieje od tego okna. A teraz, przy tych dużych mrozach na dole szyby pojawił się lód i jest od niego bardzo zimno. Zauważyłam że samo okno tak jakby nie przylegało do ościeżnicy , kupiłam zwykłe uszczelki i dałam je między ramę okna a ościeżnicą i mniej już wieje i mniej jest tego lodu. Ale jednak tak nie powinno być, aby do tego stopnia wiało. Czy jest może w tych oknach jakaś funkcja ich regulacji? Ile lat jest gwarancji na te okna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 06.02.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Mam dokładnie ten sam problem. W jednym dolnym rogu do tego stopnia wieje i tak jest zimno że powstał sopel od wewnątrz długości 4-5 cm. Czy to wada w montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robet14 06.02.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Może grubsza uszczelka pomoże bardziej, lub okno zostało źle wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.02.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Tu również o Veluxach : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?195972-Okna-fakro-przemarzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRUS6 09.02.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 WITAM MIAŁEM TAKI SAM PROBLEM .FAKRO JAK I VELUX PRODUKUJĄ OKNA W STANDARDZIE BEZ USZCZELKI OBWODOWEJ .TAK USZCZELKA KOSZTUJE OKOŁO 35 ZŁ ALE PO JEJ ZAŁOŻENIU JEST NAPRAWDĘ SZCZELNIE .LECZ NIE WIEM JAKI JEST PROBLEM Z WASZYMI OKNAMI PONIEWAŻ MOŻE TEŻ BYĆ PROBLEM ZE ZŁYM DOCIEPLENIEM OKNA W ŁATACH I KONTR ŁATACH CZY TAM JEST ZASTOSOWANY KOŁNIERZ PAROIZOLACYJNY .NIE KAŻDY DEKARZ TO WYKONUJE DLACZEGO BO PO PROSTU O TYM NIE WIEDZĄ . PODAJE MEILA NA KTÓREGO MOŻECIE NAPISAĆ DO FAKRO I ZAPYTAĆ O TE USZCZELKI [email protected]Podaję dane kontaktowe 18 444 0 471 lub 18 444 0 472 DO VELUXA NIEMA TRZEBA POSZUKAĆ NA STRONIE http://WWW.VELUX.PL POZDRAWIAM KAMIL KURYŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gab98 12.02.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam mam taki sam problem moje okna dachowe Velux były ok przez ok.7lat a tej zimy w ogóle nie można siedzieć na poddaszu bo jest bardzo zimno zastanawiam się czy przyklejenie usczelki nie popsuje np. zawiasów tego okna, szron i lud na dolnych framugach mnie przeraża brrrr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRUS6 13.02.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 witam GAB98 TEJ USZCZELKI NIE MUSISZ PRZYKLEJAĆ W OKNIE JEST TAKI WROMBEK NA OKOŁO TAM WSUWASZ TĄ USZCZELKĘ U MNIE POMOGŁO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 16.02.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 U mnie też wieje przy Veluxie i namarzł mi lód w dolnych rogach tak na 3-4 cm. W łazience to nawet szyba pękała od tego i teraz mam "piękną" dyktę, bo przy tych mrozach nie pojadę do szklarza, ani do nie zawołam zeby mi wierzył górę, bo byśmy zamarzli chyba....czekam z tym do wiosny. Użytkuje Veluxy od jakichś 10 lat i o ile na początku nie było z nimi problemu to teraz: 1. zabrałam łóżko spod okien bo mi "wiatr" po głowie hulał, a przy większych mrozach było poprostu zimno 2. przy większym zimnie ciągle się na nich skrapla woda, a jak jest duży mróz to namarza 3. marzę o ICH LIKWIDACJI !!! Być może to zły montaż okien (mam ich 6 szt!!), ale to by było dziwne, że przez pierwsze lata się w sumie nic nie działo, dopiero po jakichś 5-6 się zaczęło. No ja osobiście w każdym bądź razie nie poleacm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRUS6 18.02.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Witam. Masz racie bułeczka77 największe straty ciepła są prze okna dachowe .lecz dobrze zamontowane i docieplone okna służą na lata ale jak ktoś chciał zaoszczędzić na dekarzach to teraz ponosi dodatkowe koszta. Nie zawsze tani znaczy dobry .Ale tera bardzo ciężko o uczciwych i dobrych fachowców znających się na robocie .ja na budowlance zjadłem już wszystkie nerwy i co nieco wiem.Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 20.03.2012 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Zareklamowałam swoje okna dachowe w firmie Vellux. Jestem pod wrażeniem firmy Vellux - w ciagu 14 dni przyjechał serwisant, dodał mi jeszcze jedną dośc dużą uszczelke wokół szyby i już nie wieje. Serwisant był jeszcze na tyle uprzejmy, że od zewnątrz sprawdził czy dobrze okna są obrobione i stwierdził że nie do końca fachowcy od obróbki okien się popisali. Będę jeszcze musiała troche docieplić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts