kupiecjudex 05.02.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Sześć lat mieszkam w mieszkaniu i nic się nie działo a w tym roku, na 3 oknach od północnego - wschodu, na dolnej części okna na styku szyby z dolną framugą okna na samej uszczelce w miejscu gdzie najczęściej skrapla się woda, powstala warstwa lodu. A po kilku dniach lód zrobił się też miedzy uszczelką wokół framugi a ościeżnicą okna tak że okno odstaje o ok 2 mm od framugi a to miejsce wypelnił lód. Nie wiem czy te okna jeszcze sie do czegoś nadają? Jeśli chodzi o ten lód wokół uszczelki to moze kwestja regulacji okna, przyznaję iż przez te 6 lat nie było regulowane. Ktoś mi mowił że ten lód na szybie to może być spowodowany tym że gaz z pakietu szybowego się ulotnił.Jak się mam zabrać do tematu nie wiem. Co prawda to jest w mieszkaniu a za 3 lata pewnie już w domu będę mieszkał, no ale coś z tym trzeba zrobić zwłaszcza że jeszcze nie wiem czy mieszkanie będę sprzedawał.Od razu wiedzialem, ze ten devaloper do jakieś kijowe okna wstawia no ale przez te kilka lat było ok, a teraz to już po gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.02.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 bardzo duzo podobnych zapytań było w innych wątkach, jeszcze tydzień zimy został Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 05.02.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 myślę, że do nowego domu nie kupisz sobie kolejnego plastiku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.02.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 cos mi się wydaje ze charlie otwiera fabryke okien drewnianych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 05.02.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 cos mi się wydaje ze charlie otwiera fabryke okien drewnianych:) W stopce ma coś o szkle ale chyba nie szklarz sponsoruje szynkę na jego kanapkach? Czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts