ROBOTERM 05.02.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Proszę o opinie kto z was wie jaki roztwór glikolu ma w DZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 05.02.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ja wiem, 200l spirytusu 95% i 600l demineralizowanej wody z filtra RO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrokop 06.02.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Glikol ważny powinin być 30% glikolu reszta wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBOTERM 06.02.2012 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Czy roztwór glikolu z zwykłą wodą szkodzi wymiennikowi w PC czy musi być woda destylowana? Czy ważne są środki konserwujące czy to mit a może czas pokaże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 06.02.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Może być demineralizowana z filtra RO, filtr nie jest drogi. Jeśli dasz zwykłą a masz twardą, to może się osadzić trochę kamienia, a po co ci kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 06.02.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Przy tych temp. Kamisn się nie odlozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBOTERM 06.02.2012 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 A stacja uzdatniania wody? Przecież to ona zmiękcza wodę. Kamień na wymienniku w pompie za ponad 20 000 to troszkę jakbym wyrzucił kasę w błoto. Taki wymiennik ma bardzo dużo ściśle zespolonych lamelek i połyka ze minimum 30 litrów na minutę jak nie więcej. jak się zapcha po 5 latach można sobie przypomnieć co transportuje ciepło z ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 07.02.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 W stacjach jest złoże które wyłapuje kamień, w pompie złoża brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.02.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 A stacja uzdatniania wody? Przecież to ona zmiękcza wodę. Kamień na wymienniku w pompie za ponad 20 000 to troszkę jakbym wyrzucił kasę w błoto. Taki wymiennik ma bardzo dużo ściśle zespolonych lamelek i połyka ze minimum 30 litrów na minutę jak nie więcej. jak się zapcha po 5 latach można sobie przypomnieć co transportuje ciepło z ziemi. Ile by nie przewalal, to caly czas przewala ta sama ciecz ktora krazy "w kolko". Tam nie przybywa zwiazkow wapnia z czasem. Ja mam u siebie 35% roztwor glikolu propylenowego. Jest na tyle tlusty, ze nic z kamienia chyba sie nie ma prawa osadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts