Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W-wa, inteligentny architekt -dam kontakt

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Ale o tym,ze ktos jest inteligentny mozna sie przekonac niemal od razu. Nikt z ogłaszajacuch nie daje przeciez gwarancji. KAzdy bierze kontakty na własne ryzyko.

Ale jeśli po raz pierwszy, a spotkałam kilku architektow, spotykam kogos , kto kuma w lot i jest do tego kreatywny i nie nachalny ze swoimi pomysłami (niektorzy to sie prawie obrazali, ze nie chcialam takiego projektu jak oni mi polecali). Był pierwszym , ktory nie powiedział, ze powinnam mieć balkon, bo pościel trzeba wietrzyć.:wink:

Byłoby grzechem nie podzielic sie taką informacją. Tak myślę.

:smile:

Także spotkałem inteligentnego, kreatywnego i do tego niedrogiego architekta. Miałem o nim jak najlepszą opinię, poleciłem go nawet znajomemu jako solidnego, terminowego i niedrogiego. Czar prysł gdy podczas stawiania więżby "górale" stwierdzili poważny błąd konstrukcyjny dachu grożący katastrofą budowlaną. Górale wprowadzili "swoje" usprawnienia a architektowi i inspektorowi nadzoru pozostało tylko "pokornie" podpisać się pod zmianami.

Niemniej rozmowa z architektem nie przebiegała już tak przyjaźnie i to nie dlatego, że ja się zmieniłem.

Panowie, spox,

ja mam projekt gotowy, ktory ten pan ma zmienic w kilku punktach. I właśnie sposób w jaki to zaproponował świadczy o jego kreatywnosci i inteligencji, oraz fachowosci. Był np. pierwszym, ktory wział ołowek do ręki i naszkicował.

Jak juz powiedziałam nie daję gwarancji, bo nawet za siebie dać nie moge. Ale to forum odwiedzaja ludzie inteligentni, ktorzy zdają sobie sprawe z tego. Gdybyśmy tak podchodzili, to ta rubryka oraz wszelka wymiana doświadczen byłaby niepotrzebna (bo każda sytuacja jest inna)

Tak więc, pliiiiis,zakończmy tę dyskusję i propnuje przenieść ją do forum-co w w muratorze-skomentuj, do wątku o architektach. Wypowadają się tam architekci-powiedzcie, co myślicie o nich...:wink:

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: opal dnia 2002-06-03 13:29 ]

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

miałem 2 architektów

- pierszy(uchodzący za wschodzącą gwiazdę)zaczął wymyślać nie patrząc na koszty, wykonane elementy ( fundamenty i dwie ściany były wykonane) - kazał wyburzyć i zacząć od początku i pokazał "swoje wizje" (ładne , atrakcyje tylko ogromnie kosztowne i niefunkcjonalne!!)- zrezygnowałem

- drugi popatrzył na aktualny stan, zapytał - "a co chciałby pan mieć, jak pan to sobie wyobraża itd" i zrobił bombowy projekt!!

===========

!! - obaj byli inteligentni!!! i to bardzo !!

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: sucram dnia 2002-07-17 13:49 ]

• 1 year później...
Witam! Czy moglbym zatem poprosic o kontakt do waszych sprawdzonych, myslacych i doradzajacych, a nie narzucajacych architektow? Chyba bede prajektowal wlasny haus, bo z gotowych w kazdym bym cos zmienil. Obrys i wsjo juz mam chodzi mi o przebudowe :)

Jakbyś był z Krakowa to mógłbym ci polecic, ale cóż za daleko ;)

• 2 weeks później...