joanka77 22.03.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Zamawiamy elementy stropu teriva. W projekcie mamy 27 belek i 720 pustaków. Moje pytanie jest takie: o ile więcej trzeba zamówić materiału niż jest w projekcie ? Pustaków chyba o 5 % a belek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 22.03.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 ja wziałem pare sztuk wiecej- pęknie, rozbije się itp.A po zatym reszte możesz oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Myslowice 22.03.2004 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Witamja brałem tylko pare sztuk pustaków więcej a belek tyle ile obliczyłem, nic ponad to...no chyba że jak pisze mój poprzednik że umówisz się że możesz oddać.PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 22.03.2004 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 No własnie chyba z oddaniem mógłby być pewien problem, bo firma gdzie kupujemy strop jest ok 300 km od działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 22.03.2004 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 To kup ,,na styk" przecież w pobliżu gdzieś masz albo skład budowlany albo lokalnego producenta, zawsze kilka ,,garnków" dokupisz o parę groszy więcej na sztuce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alien 22.03.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Zrobiłem model w AutoCAD i ułożyłem strop.Wyszło mi 617. Kupiłem 620. Pękły mi 4 sztuki. Nie warto kupywać na zapas bo co zrobic z nadwyżką. A jeśli Ci zabraknie to Ci dowiozą w godzinę lub sam pojedziesz po małą ilość i przywieziesz samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 22.03.2004 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Macie racje Zupełnie nie skojarzyłam ze faktycznie można dokupić na miejscu pare sztuk. Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 22.03.2004 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 A ja zrobiłem jeszcze inaczej. Zaprosiłem producenta do siebie, wymierzył mi strop, wyliczył materiał i przywiózł na budowę. Putaków dodał kila więcej (po odliczeniu pękniętych pozostało mi jeszcze 10 całych). Podczas montarzu okazało się, że brakuje jednej belki długiej a jest o jedną krótką za dużo (pomylił się w obliczeniach). Zgłosiłem to do producenta. W ciągu 1 dnia miałem nową belkę na budowie a tę zbywającą powiedział, że odbierze później (minęło 2 lata i nadal ją mam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 22.03.2004 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Garnków to bym wziął najwyżej 8 szt. więcej. Jak coś, tak jak mówią poprzedniucy, możesz gdzieś podjechać. Belka ....nie powinna pęknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts