ArKaMa 05.02.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Dostałem takie oto zapytanie?"Zgodnie z obietnicą przesyłam listę spostrzeżeń dotyczących mojego pieca. Oto one: - piec cały czas funkcjonuje, nie wyłącza się, ani nie sygnalizuje błędów; - wskazówka manometru na piecu wskazuje 0 - taki stan jest już od ponad roku lub półtora;- nikt z sąsiadów nie zgłasza do mnie ani do zarządcy, że ma nacieki i jestem ich potencjalnym sprawcą;- jeżeli próbuje przy stanie 0 na manometrze uzupełnić piec wodą (aby uzyskać na manometrze 1,5 bara) to w krótkim czasie (obecnie kilka godzin) wskazówka opada do poziomu 0 i mogę obserwować częściowy odpływ wody poprzez zawór bezpieczeństwa (rurkę podłączoną do zaworu mam umieszczoną w wiaderku);- ilość wody jaka wypływa jest niewielka; - okresowo piec rosi wodę z zaworu bezpieczeństwa;- zawór bezpieczeństwa był wymieniany późną jesienią ubiegłego roku;- w roku 2010 wymieniane były: zbiornik oraz naczynie wyrównujące ciśnienie- piec tylko jeden raz wyrzucił błąd (chyba oznaczony jako F3) jednak po uzupełnieniu wodą wszystko wróciło do normy – to zdarzenie miało miejsce późnym latem 2011 r. kiedy ogrzewanie nie było włączone.- na przełomie lata i jesieni ubiegłego roku zaobserwowałem, że póki piec nie obsługuje kaloryferów to ciśnienie na manometrze utrzymuje się dłużej około 2-3 tygodni"Stawiam na wadliwy manometr - a wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts