mcc 05.02.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam, czy ktos sie orientuje czy uda sie wstrzyknac piane PU do tzw. przestrzeni powietrznej przez otwor ok 7cm*1m, biorac pod uwage, iz trzeba wlozyc ok 6-7m rurki od gory sciany - do miejsca w fundamencie ktore chce dotrzec? Mozecie ew. polecic jakas ekipe w rejonie Minsk Mazowiecki - Wawa, ktora dodatkowo dysponuje kamerka, ktora mozna nadzorowac takie wtryskiwanie (zalezy mi na bardzo precyzyjnym wykonaniu)? Dzieki z gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 05.02.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam, czy ktos sie orientuje czy uda sie wstrzyknac piane PU do tzw. przestrzeni powietrznej przez otwor ok 7cm*1m, biorac pod uwage, iz trzeba wlozyc ok 6-7m rurki od gory sciany - do miejsca w fundamencie ktore chce dotrzec? Mozecie ew. polecic jakas ekipe w rejonie Minsk Mazowiecki - Wawa, ktora dodatkowo dysponuje kamerka, ktora mozna nadzorowac takie wtryskiwanie (zalezy mi na bardzo precyzyjnym wykonaniu)? Dzieki z gory! wprowadzenie wężyka technicznie nie możliwe tylko wiercenie od boku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 06.02.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Wiercenie od boku nie wchodzi w gre musialbym zrobic kilkanascie dziur w okladzinie ceramicznej sciany... Pzw,MCC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLGIER 22.02.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Mam podobny problem, z tym że poszukuje rozwiązania do zaizolowania termicznego rury wyciągowej wentylacyjnej umieszczonej w jedyn z kanałów kominowych. Rura fi 150 stalowa spiro biegnie w niewykorzystanym kanale kominowym z parteru na poddasze do rekuperatora - ok 7m (komin w projekcie miał pełnić jedynie funkcję wentylacyjną - obecnie wykorzystany jako przestrzeń dla pionu kanalizacyjnego, wentylacji i wyciągu z okapu - każdy w osobnym kanale). Niestety niebyło możliwości włożenia rury ocieplonej, dlatego teraz jedynym rozwiązaniem jest izolacja całego kanału. Szukam na to sposobu... Natrysk pianą PUR niestety prawdopodobnie odpada, ponieważ po rozmowach z kilkoma wykonawcami tej metody dowiedziałem się ze nie jest to możliwe. Może ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 22.02.2012 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Z wierceniem sciany to sam moge sobie wstrzyknac. Mam pistolet i pianke moge kupic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamut 74 25.02.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Mam podobny problem, z tym że poszukuje rozwiązania do zaizolowania termicznego rury wyciągowej wentylacyjnej umieszczonej w jedyn z kanałów kominowych. Rura fi 150 stalowa spiro biegnie w niewykorzystanym kanale kominowym z parteru na poddasze do rekuperatora - ok 7m (komin w projekcie miał pełnić jedynie funkcję wentylacyjną - obecnie wykorzystany jako przestrzeń dla pionu kanalizacyjnego, wentylacji i wyciągu z okapu - każdy w osobnym kanale). Niestety niebyło możliwości włożenia rury ocieplonej, dlatego teraz jedynym rozwiązaniem jest izolacja całego kanału. Szukam na to sposobu... Natrysk pianą PUR niestety prawdopodobnie odpada, ponieważ po rozmowach z kilkoma wykonawcami tej metody dowiedziałem się ze nie jest to możliwe. Może ktoś ma jakiś pomysł? a może zasyp perlitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamut 74 25.02.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Z wierceniem sciany to sam moge sobie wstrzyknac. Mam pistolet i pianke moge kupic ... są piany które miesza się na budowie zalewa i dopiero po chwili zaczynają pęcznieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLGIER 05.03.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 a może zasyp perlitem Nie pomyślałem, ale to chyba rzeczywiście najlepsze rozwiązanie (łatwe i tanie). Niestety zaden z wykonawców natrysków pianą PUR do których skierowalem zapytanie, nie chciał sie podjąc zlecenia..tłumacząc odległością, zbyt małym zleceniem, bądz brakiem technologii.... Dlatego wykonam zasyp z perlitu. Dziękuje za dobrą porade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts