fatalna 06.02.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Witam Noszę się z zamiarem podświetlenia blatu kuchennego. Planowałam nabyć zwykłe listwy albo taśmy LED z diodami o zimnej barwie, lecz wpadło mi w oko jeszcze coś takiego jak wieniec kuchenny, czyli oświetlenie podszafkowehttp://www.lednews.pl/LED-B2B/Oswietlenie-wewnetrzne/44-Wieniec-kuchenny-LED. Tutaj przykłady zastosowań: http://www.soled.pl/index.php/produkty/wieniec-kuchenny-led-dolny-lux Wygląda to o niebo lepiej no i ma swoją odpowiednio wyższą cenę, dlatego chciałam dowiedzieć się, czy ktoś ma u siebie takie cudeńko, jak się ono u Was sprawuje, ewentualnie poznać Wasze opinie na temat potencjalnego zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 06.02.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 fajniy, ale cena to wielokrotność tego co możesz samodzielnie zmajstrować. Ja mam około 3,5m bierzącego blatu do oświetlenia i zrobiłem to w ten sposób:-6m taśmy LED x 14zł=98zł-6m profilu alu x10zł=60zł- zasilacze 12V(bo mam "grupy") odzielnie zasilane=70zł-listwa aluminiowa do dotykowego włączania na całym obwodzie szafek od spodu 5mx8zł=40zł-3 włączniki sensorowe SKOFF 3x51zł=153złSuma: 421zł...drożej niż świetlówki, ale i efekt lepszy...gotowe patenty wychodziły w cenie 150-200zł/mb czyli grubo ponad 500zł za całość.takie "wieńce" szacuje, że jeszcze droższe..możesz je wykonać sam będzie dużo taniej, a obecnie LED-y są praktycznie plug&play:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fatalna 08.02.2012 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 fajniy, ale cena to wielokrotność tego co możesz samodzielnie zmajstrować. Ja mam około 3,5m bierzącego blatu do oświetlenia i zrobiłem to w ten sposób: -6m taśmy LED x 14zł=98zł -6m profilu alu x10zł=60zł - zasilacze 12V(bo mam "grupy") odzielnie zasilane=70zł -listwa aluminiowa do dotykowego włączania na całym obwodzie szafek od spodu 5mx8zł=40zł -3 włączniki sensorowe SKOFF 3x51zł=153zł Suma: 421zł...drożej niż świetlówki, ale i efekt lepszy...gotowe patenty wychodziły w cenie 150-200zł/mb czyli grubo ponad 500zł za całość.takie "wieńce" szacuje, że jeszcze droższe..możesz je wykonać sam będzie dużo taniej, a obecnie LED-y są praktycznie plug&play:) hm a nie masz przypadkiem fotki, na której można obejrzeć twoje podświetlenie? Wizualizacja bardziej do mnie przemawia niż wszelkie liczby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 23.02.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 hmm obecnie nie mam dostepu do fotek (ani kuchni, bo jestem zagranica) ale cos postaram sie w nastepnym tygodniu wrzucic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fatalna 28.02.2012 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 hmm obecnie nie mam dostepu do fotek (ani kuchni, bo jestem zagranica) ale cos postaram sie w nastepnym tygodniu wrzucic:) przypominam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 29.02.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 dziś jeszcze wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts