Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kto jeszcze ma małe dzieci?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 288
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u nas dzieciaki wyskrobały dwie wielkie dziury w "salonie". Mieszkanie ma ze 40 lat i sam piach w ścianach, więc łatwo im poszło :) mąż spróbował to naprawić a potem pomalowaliśmy ścianę. I ku mojemu zdziwieniu nie widać różncy między pozostałymi ścianami, a malowaliśmy jakieś 3 - 4 lata temu. Farba dekoral, nawet jak mąż robił potem poprawki to nie widać. :o Przy włącznikach może warto zastosować takie naklejki ochronne, niektóre są naprawdę fajne.

besii trzymaj się ! bowess dobrze mówi, czasem na każdego przychodzi kryzys, a jak się nie porozmawia to wybucha z tego wieeelka awantura (wiem z niedawnych doświadczeń). budowa jest długim procesem i strasznie męczącym

umów się z koleżanką na kawę, pogadacie, pośmiejecie się to może nie będziesz pamiętała o wyrzutach sumienia, naprawdę warto, wrócisz pełna energii z nowym spojrzeniem na świat i uśmiechem. A jeśli nie jesteś przekonana do zostawienia dzieciaczka, to w wielu miastach są miejsca gdzie można przyjść na kawę, a dzieci mają kącik zabaw. Trzymam kciuki żeby się udało.

• 3 months później...
  • 7 months później...

hej hej Rodzice!

ja zwłaszcza do tych, którzy mają "zestaw": 2 latka + 4,5 latka (lub podobnie)

Czy u Was też TAK JEST? Dzieci nie dają się opanować? Zachowują się jak dzieci, piszczą, biegają, krzyczą, śmieją się, ale w taki sposób, że ma się ochotę schować albo uciec?:) Zwłaszcza późnym popołudniem i wieczorem, gdzie nasze zapasy energii skutecznie wygasają, a te dziecięce przybierają na sile:)

Tak tylko chciałam się upewnić, że to normalne...bo mam wrażenie, że to tylko u nas tak....

help....

Czy zatyczki do uszu pomagają?:)

:) jeszcze niedawno byłam ostrą przeciwniczką wysyłania już najmłodszych dzieci na różne zajęcia dodatkowe, języki, tańce, sport, szkoła muzyczna, itp.

myślałam, że zabiera się im w ten sposób dzieciństwo, czas na zabawę, czas poświęcany na bycie z rodzicami i rodzeństwem

ale obserwując nadmiar energii naszych Bąbelków i to, że starsza, czyli 4,5 letnia "nudzi się" - chyba zweryfikuję swoje nastawienie:)

• 2 months później...
Wściekające się dzieciaki to u mnie norma. Ciągle ktoś nas nawiedza (nie żebym miała coś przeciwko, bo lubię gości, zjeść ciasteczko, wypić kawkę na tarasie etc) Córcia zaraz skończy 7 lat ale powoli dopada mnie jakaś psychoza, bo niedługo będzie miała siostrzyczkę i nie wiem jak opanuję takie dwa stworki ...

hej hej Rodzice!

ja zwłaszcza do tych, którzy mają "zestaw": 2 latka + 4,5 latka (lub podobnie)

Czy u Was też TAK JEST? Dzieci nie dają się opanować? Zachowują się jak dzieci, piszczą, biegają, krzyczą, śmieją się, ale w taki sposób, że ma się ochotę schować albo uciec?:) Zwłaszcza późnym popołudniem i wieczorem, gdzie nasze zapasy energii skutecznie wygasają, a te dziecięce przybierają na sile:)

Tak tylko chciałam się upewnić, że to normalne...bo mam wrażenie, że to tylko u nas tak....

help....

Czy zatyczki do uszu pomagają?:)

Póki tylko chcesz się chować lub uciekać, to pełen luz.

Ja miewałam ochotę, na zakopanie w ogródku, albo wysłaniem paczką, na losowo wybrany adres.

I bynajmniej nie siebie ;)

Zatyczki są do bani, lepiej sprawdzają się słuchawki takie jak używają budowlańcy przy młotach udarowych :)

• 1 month później...