ewemal 06.02.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 W domu zostały nam do wymurowania/zrobienia ścianki spiżarni (zaznaczone na zdjęciu). Moje pytanie brzmi z czego je zrobić, żeby były lekkie (by "nie wygięło" stropu) - czy w ściance zrobionej z płyt kartonowo-gipsowych można wstawić tradycyjne drzwi z futrynami? W projekcie są w tym miejscu przesuwane drzwi - czy takie można montować do płyt? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.02.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Z gips kartonu (najlepiej podwójna płyta). Tak, można wstawić drzwi. I "normalne" i w kasecie (gotowe do takiej zabudowy) przesuwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 06.02.2012 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) Dziękuję za szybką odpowiedź. Męża na pewno ucieszy, że nie musi murować Mam jeszcze jedno pytanie, czy na takiej ścianie można wieszać szafki, czy jest ryzyko, że ta ściana ich nie "utrzyma"? Edytowane 6 Lutego 2012 przez ewemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.02.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Na samym g-k ? Jak bym nie ryzykowała. Moja ścianka pod Tv (jakieś 50 kg) jest z g-k, ale z tyłu nabite są deski szalunkowe :) Szafki + to co w szafkach ... no nie wiem..ja nie próbowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 06.02.2012 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Planowałam spiżarkę "obwiesić" szafkami ze starej kuchni, ale w tej sytuacji zostanę przy szafkach na drugiej ścianie, murowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.02.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 W spiżarni można spokojnie postawić regały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 06.02.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Dziękuję za szybką odpowiedź. Męża na pewno ucieszy, że nie musi murować Mam jeszcze jedno pytanie, czy na takiej ścianie można wieszać szafki, czy jest ryzyko, że ta ściana ich nie "utrzyma"? Jeżeli zastosujesz odpowiednio mocny stelaż to mozesz poprzez płyty k-g powiesić szafki bezpośrednio na stelżu ( oczywiście wcześniej sprawdź dopuszczlne obciążenia dla konkretnego typu stelażu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 06.02.2012 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Najbardziej zależało mi na tym, by móc tam wstawić drzwi - nie wiem, jak to określić, więc napiszę "prosto" - zwyczajne drzwi z futryną. Pomysł był też taki, by nie dawać tam drzwi albo dać takie "harmonijkowe" - mnie to jednak nie odpowiadało, bo chcę, żeby ta spiżarka była w miarę "szczelna i zamknięta". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.02.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Tu masz przykład "normalnych drzwi" zamontowanych na GK : http://lh4.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/Sypy8bdoqvI/AAAAAAAAHps/JyuwBt8yXcY/s512/IMG_1801.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 07.02.2012 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dziękuję raz jeszcze! Przy okazji - podziwiam fotki w Twoim dzienniku budowy - inspirujące, zwłaszcza te półeczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts