wiellkopolska 06.02.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Witam,położyłem wełnę 18+10cm. Stelaż pod kg jest aluminiowy i zanim przykleję na niego folię to zostało mi pomiędzy stelażem miejsca 3 cm. Wiem, że generalnie tak się zostawia, ale ja bym wolał to czymś wypełnić. Wełna 2cm ta z warstwą aluminium i raczej odpada. Koszt.Ekrany grzejnikowe 5mm grube mogę dać 2x. Ma sens?Ewentualnie mam jeszcze zapas styropianu 2cm i 1 cm. Może być? Będzie od wewnątrz blokował parę wodą (choć nie idealnie bo jest jeszcze ruszt) a ta para co przejdzie styropian to i wełnie chyba nie zaszkodzi. Gorzej jakbym styropian montował od strony dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlakPiter 06.02.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Odradzam styropian. Jak mysz dostanie się pod płytę, to możesz pakować rzeczy i wyprowadzać się z pomieszczenia. Mówię z doświadczenia. Zostało mi trochę styropianu, więc użyłem go do docieplenia. Było pięknie, dopóki zaraza mała jedna nie zamieszkała w sypialni w tym styropianie. Mysz czy ryjówka, nie wiem. Ale wiem wiem jedno - nie da się spać jak nad głową przez całą noc słychać chrup, chrup, chrup... Natomiast warto jakoś te pustki zamknąć, żeby konwekcji nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts