Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pożegnanie z Forum

Gość Pikuś

Recommended Posts

Gość Pikuś
No i stało się. Jako użytkownik ze statusem gościa straciłem możliwość wypowiadania się na forum tj. ściślej pozbawiono mnie tej możliwości. Przykro mi okropnie bo od dwóch lat pisywałem co nieco i stale śledziłem pojawiające się wątki. No ale czyj cyrk tego małpy. Logował się nie będę poniważ mam uraz do jakiejkolwiek przynależności, nie lubię być sterowany, manipulowany,molestowany,mobingowany etc. A tak na marginesie- okrutnie wysoka jest czasem cena niezależności. Dziękuję rodzinie forumowiczów za wspólne chwile. Pikuś

Gość Pikuś
Oczywiście. że pracuję, mam telefon- nie jestem dziwakiem i odludkiem, a wręcz odwrotnie. Szefuję sporej gromadce pracowników z którymi mam bardzo dobre relacje i rodzinną wręcz atmosferę w pracy. Mam tylko nabytą awersję do zorganizowanej przynależności, pamiętam doskonale czasy jedynie słusznych poglądów i jedynie słusznych legitymacji. Dużo wysiłku kosztowało mnie unikanie jednego i drugiego. Uważam, że ludzi powinny łączyć idee i wspólne cele, bez wpisywania się na listę aby zainteresowani mogli przychodzić i odchodzić bez zbędnych słów i wyjaśnień. To elementarny wymóg wolności i szacunku dla drugiego człowieka. Oczywiście wiem dlaczego zostałem wyautowany. Obskurantom i ludziom z nadmiarem adrenaliny trzeba powiedzieć, że słowa mogą ranić, ale zło które jest w nich zawarte ZAWSZE wraca do autora, to tylko kwestia czasu. Taki pogląd pozwala mi na zachowanie spokoju przy tzw pyskówach i uzasadnia wyrażenie sprzeciwu wobec zastosowania odpowiedzialności zbiorowej. Serdecznie pozdrawiam Pikuś

Pikuś, zalogowac się - to nie jest takie trudne. Zostań z nami.

Serdecznie pozdrawiam Tomek

To powyżej to ja. Chciałam sprawdzić, czy naprawdę trzeba się logować...i co okazało się, że nie. Może to tylko w tym dziale tak można...pikuś a próbowałeś wchodzić na ten nick gościnny ? :wink:

Pikuś nie daj się prosić.

Zaloguj sie i zostań.

...ale co poniektórym pisującym na Forum trochę pomyliła się wolna wola z samowolą

...a obrona (wolności słowa) z samoobroną :)

Dobre :)

No więc jestem na forum. Przekonaliście mnie, że warto trochę stracić aby być w towarzystwie ludzi życzliwych. Wiem,że na forum są trzy kategorie uczestników: ci którzy się uczą, ci którzy chcą nauczyć i w końcu ci, co są tu tylko po to aby w sposób bezkarny dokuczać innym. Mam nadzieję, że nie będę spotykał tych trzecich. Dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji wszystkim ,którzy odpowiedzieli na moje dylematy. Serdecznie pozdrawiam Pikuś -forumowicz zalogowany.