paciorki 06.02.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Witam, budujemy, powoli ale do przodu i zaczyna majaczyc na horyzoncie wizja zakupu płytek. Kuchnia ma byc ułożona w litere "L" gdzie dlugi bok widac na zdjeciu https://plus.google.com/photos/100969710969763981425/albums/5586541689251174561/5701247542736224322?authkey=CLH8yvOjmcaSFA&banner=pwa&gpsrc=pwrd1 a krótkiego boku niestety nie mam na fotografiach w galerii ( no nie wiem dlaczego:eek:) Na krótkiej scianie bedzie stala lodówka , zlew i szafka stojaca narozna i tutaj wlasnie rodza sie moje rozterki. Jakie płytki scienne położyć na krótka scianę? W narożniku bedzie dochodziło do bliskich spotkań: stuletnia cegła kontra....., no wlaśnie co? Bardzo prosze o pomoc osoby bardziej światłe w temacie Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 06.02.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Jeśli muszą być płytki, to dałabym jakiś duży format, znacznie różniący się rozmiarem od cegły. Jednokolorowe, proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 06.02.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Zapomniałam dodac, ze na podłodze najpewniej szare płytki Nowa Gala travertino , meble raczej białe Stat Ikea, blaty drewniane, dębowe. Kuchnia bedzie zabudowana tylko dołem ( na długiej scianie) a na tej własnie wątpliwej krótkiej dół i góra. Co do jednokolorowości to tez tak myślalam ale pod uwage bralam białe cegiełki i zastanawiałam sie czy nie bedzie za dużo grzybów w barszcz? Cegiełki białe do cegieł starych , czerwonych, inne rozmiary, itd... . Wolalabym nie napsocić bo nie będę juz miała za bardzo środków, żeby za chwilę robić remont, bo coś nie wyszło. Dziekuje za pierwszy odzew i może jeszcze w obliczu nowych faktów coś uda sie wymyślic? Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reFORMA 06.02.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Do cegły świetnie sprawdzają się szarości, no i zawsze biel. Jednak nie polecam Ci mieszać białej cegiełki ceramicznej z cegłą prawdziwą. Jak sama zauważyłaś to już za dużo dobrego. Jeśli bardzo zależy Ci na płytkach, połóż gładkie wielkoformatowe białe kafle. Bardzo ciekawym rozwiązaniem pasującym zarówno do cegły jak i drewnianego blatu byłaby tafla ze stali niezrdzewnej, szczególnie jeśli masz zamiar do zabudowy kuchennej włączyć stalowe AGD. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 06.02.2012 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) Jest taki plan aczkolwiek stalowa tafla byla planowana na długiej scianie, za piecem, jako osłona cegieł. W zamyśle: stalowa płyta gazowa, pod nią stalowy piekarnik ( wiem, ze to dzisiaj jest passe tak nie w słupku ) , oslona na cegły stalowa - na szerokośc płyty, nad piecem stalowy pochłaniacz. Może faktycznie powtorzenie tego stalowego panela za zlewem, na krotkiej scianie byloby dobrym pomyslem? Edytowane 6 Lutego 2012 przez joliska nie ma potrzeby cytować poprzedniego postu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 06.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 a może szkło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 06.02.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 ja bym dala duży format biały albo szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 07.02.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witaj! Mam Stat i mam płytki cegiełki (mugaty) więc wiem jak to wygląda i myślę, że z Twoją cegłą CHYBA nie wyglądałoby to źle, bo Stat z mugatami jest bardzo delikatny, a cegła byłaby takim mocniejszym elementem w kuchni. Duże płytkii i to szare, moim zdanie raczej nie. Na małej ścianie zniknie uroda duzych płytek. Ile by Ci ich tam weszło? Też myślałam w pierwszym momencie o szklanej szybie (takie połączenie starego z nowym), ale jakoś jej nie widzę ze Statem... Paciorki, a może połóż płytki ceglane, takie cięte z naturalnej cegły, kolorów jest sporo, mogłabyś coś dobrać i byłoby identycznie na obu ścianach. No, chyba, że chciecie by było różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 07.02.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witaj! Mam Stat i mam płytki cegiełki (mugaty) więc wiem jak to wygląda i myślę, że z Twoją cegłą CHYBA nie wyglądałoby to źle, bo Stat z mugatami jest bardzo delikatny, a cegła byłaby takim mocniejszym elementem w kuchni. Duże płytkii i to szare, moim zdanie raczej nie. Na małej ścianie zniknie uroda duzych płytek. Ile by Ci ich tam weszło? Też myślałam w pierwszym momencie o szklanej szybie (takie połączenie starego z nowym), ale jakoś jej nie widzę ze Statem... Paciorki, a może połóż płytki ceglane, takie cięte z naturalnej cegły, kolorów jest sporo, mogłabyś coś dobrać i byłoby identycznie na obu ścianach. No, chyba, że chciecie by było różnie... Przy tej omawianej wlasnie scianie bedzie zlewozmywak i chce jakos sensownie zabezpieczyc sciane przed chlapaniem. Wiem jak teraz czasami wygladaja plytki i jak latwo je przetrzec sciereczka a obawiam sie , ze niestety na chropowatej cegle mogloby zostac tu i owdzie jakis slad wiec zdecydowalam sie jakos to miejsce urządzic "na gładko". Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 07.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) a dlaczego nie mozesz polozyc tam rowiez trawentino? wogole, o ile klamka jeszcze nie zapadla, to przyjrzyj sie orientalom, są latwiejsze w utrzymaniu, muscaty tez ladne... ach,Giszowiec!!! piekny:) Edytowane 7 Lutego 2012 przez leaat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 08.02.2012 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 a dlaczego nie mozesz polozyc tam rowiez trawentino? wogole, o ile klamka jeszcze nie zapadla, to przyjrzyj sie orientalom, są latwiejsze w utrzymaniu, muscaty tez ladne... Poszlam na strone Nowej Gali i sie przyjrzalam temu co proponujesz. Na mojej oko muscat 14 - za brązowy a muscat 12 zbyt jasny szary natomiast orientale OR 13 tez wydaje mi sie zbyt jasny. Wybieram sie na dniach na kolejne ogladanie plytek wiec zobacze raz jeszcze na zywo jak te kolory sie prezentuja. ach,Giszowiec!!! piekny:) Oj tak, tez tak sadze, ma swoja dusze i styl. Uważamy z mezem, ze to cud - ta nasza budowa - rozbudowa w takim miejscu. Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts