chrobry 07.02.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam ! Może sie ktoś orientuje czy do piły ukośnicy do drewna (tu akurat mam metabo) można założyć tarcze do metalu i ciąć niewielkie profile stalowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 07.02.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam ! Może sie ktoś orientuje czy do piły ukośnicy do drewna (tu akurat mam metabo) można założyć tarcze do metalu i ciąć niewielkie profile stalowe ? Technicznie wykonalne, robiliśmy tak w ukośnicy Einhell (cieliśmy stal i cegły klinkierowe). Tylko czasami trzeba odpowiednią redukcję na otwór w tarczy skombinować. No i kwestia opiłek, w niektórych piłach mogą wtapiać sie w obudowę (jak jest z tworzywa sztucznego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 07.02.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 mozna, tylko trzeba na siebie uwazac. bezwzglednie konieczne srodki ochrony osobistej, okulary (lub jeszcze lepiej przylbica na calej twarzy), ostroznie i ze zdrowym rozsadkiem a sie uda bez ofiar w ludziach i narzedziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 08.02.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 generalnie da się, w końcu do odważnych świat należy zwróć uwagę na prędkość obrotową urządzenia i tarczy i niektóre tarcze mają zaznaczony kierunek obrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 09.02.2012 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Dzięki za podpowiedzi. Jednak po bliższych oględzinach rezygnuje. Szkoda mi maszyny. Za dużo plastiku i aluminium, które mogą się jak nie uszkodzić to mocno podniszczyć od iskier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 09.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 jesli masz tych elementow sporo do pociecia to moze warto rozwazyc kupno uchwytu do zamontowania zwyklej szlifierki katowej tak aby uzywac jej wlasnie jak pily do ciecia profili? chodzi o cos takiego http://swiatnarzedzi.com.pl/all/wolfcraft/wf5019_statyw_szlif-3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dob_ro_mir 18.09.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Jeśli masz nie wiele do pocięcia to można spróbować ale na dłuższą metę pół środki raczej s nie sprawdzają. Tak jak z autem, można zmieniać co sezon opony i mieć komfort jazdy cały rok albo kupić te całoroczne - też można jeździć ale jednak ani w zimę ani w lato nie jest idealnie... Ale zaszalałem z tą analogią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts