kussia 23.09.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 heheehe jak bedzie juz dach to podjade centrina hehehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centrina 23.09.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 tak kochani weekend sie skonczyl i cos ruszylo na naszym skromnym forum a my mamy takie pytanko zwiazane z temacikiem .co sadzicie o dachowce ALEGRA 9V z koramika wieneberger? oczekujemy wyczerpujacych odpowiedzi jak by sie dach dakoty prezentowal z taka duza dachowka. aha kolor antracytowy pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marze6 26.09.2013 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 hejo nie mam jeszcze zdjęć bo nie byłam na budowie:/ cały wekend lało jedno wielkie błoto więc nie dojechałam a że mamy do domku ok 20 km więc mąż jest tam często a ja juz nie zawsze a co tam u was?centrina nie znam się tak na dachówkach ale antracytowy każdy będzie ładnie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kussia 26.09.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Ja tez niestety nie znam sie na dachowce, podjelismy decuzję stawiamy fundament dopiero na wiosne bo pogoda drat ciagle pada... Na wiosne moze wkońcu zobacze coś na tej działce może jakiś fundament, jakąś scianę, jakis dach..... hahhahahhahah juz sie doczekać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marze6 26.09.2013 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 no jak już napatrzysz się na ten fundament ścianę dach ... to już tak jak na naszym etapie myślisz se kurcze już mogłoby się dziać coś w środku a nie robią i robią a tu ciągle pusto;) hehe:stereo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centrina 26.09.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 (edytowane) dziewczyny mialyscie nam pomoc w wyborze dachowki i co. ciagle tylko w oblokach bujacie !!!!!!! zreszta tak jak my hihihih. u nas wchodza na strop w poniedzialek znowu beda murować .szkoda ze nie widzimy co sie dzieje w naszym domku, a na dodatek przelozylismy przyjazd o tydzien:confused: a gdzie sie podziala reszta forowiczow????? pa Edytowane 26 Września 2013 przez centrina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raven211 27.09.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 witam Wszystkich my też budujemy Dakotę dużo się dzieje więc brakuje czasu na odwiedzanie forum, fajnie że temat podjeło tyle ludzitak na wstępie gratuluję wyboru projektu:) dla mnie idealnyu nas praca wre zaczeliśmy 1 lipca i juz polowa sierpnia była więżba teraz niestety pogoda nie dopisywała ale pomalutku kryjemy dach zmiany w projekcie - były oczywiście ale chyba jak to w przypadki każdego z nas wyszło idealnie nasza Dakota stoi sobie w lesie, a ja kocham jasne pomieszczenia więc niestety bo podobały mi sie podcienie ale chcąc zyskać wiecej światła musieliśmy je zlikwidować, zwiększyliśmy liczbę okien duże przeszklenia w kuchni okno 150x150 jadalnia witryna 100/ 225(balkonowe), szczyt domu to witryna 100/225 dalej otwierane podwójne balkonowe na taras 2razy 90/225, dalej witryna 100/225 i zakręcamy wyjście na ogród tu zmiejszyliśmy jedno okno jest 2 razy 90/225 u nas najjaśniejszy jest szczyt domu dlatego tam bedzie taras i zawija na tył, salon bez zmain kominek super wyglada na środku jest bardzo jasno i przestrzennie, pokoj na dole zostaje bez zmian tylko okno 150/150 łazienka zastanawiamy się czy nie powiększyć i wstawic prysznic pod schody. garaż poszerzony na półpiętrze okno 180/150 podzielony pokój 2/3 to siłownia a 1/3 to pralnia i suszarnia i tam wstawiliśmy okno w dachu.łazienka okno w dachu nad wanną, 1 pokój obok łazienki powiększony o łazienkę i tam okna 2 razy 80/225(lukarna) i 100/200 szczyt domu,2 pokoj ze szczytu 2 okna 100/200 i to na tyle zmian poprzesuwaliśmy troszkę otwory na drzwi wewnętrzne w pokojach pod kątem ustawienia mebli jest super jasno i przestrzenniena dach kładziemy blachodachówkę wenecja (panelowa) grafit wygląda naprawdę ślicznie z przodu domu jest klombik jak w projekcie jesczze w tym roku może położymy elektrykę i ogrodzimy okna na wiosnę ale kupimy zimą ale się rozpisałam postaram się założyć album żeby było jaśniej bo pewnie cięzko to wszystko sobie wyobrazićpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kussia 27.09.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 czekamy na focie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centrina 27.09.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 witamy i dawajcie focie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPS 28.09.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Sądzę ze dachówka o ktorej piszesz calkiem niezle bedzie sie prezentowac na dachu, wydaje mi sie ze kazda w kolorze grafit/antracyt bedzie dobrze wygladac, czarna bylaby za ciemna a ceglasta chyba nie bardzo pasuje. My się zdecydowalismy na płaską(cementową, ze względu na to ze i tak jest to drogi interes), osobiscie zachorowałam na tą dachówkę i nie wyobrazałam sobie innej. Pamiętam jak przez tydzien bolala mnie głowa od myslenia, liczenia, ogladania róznych dachów, przeglądania opinii i forum a teraz dochodzę do wniosku że człowiek ekscytuje sie ta dachówką na etapie wyborów a pozniej i tak kazda dobrze bedzie wygladac czy to koramic, roben czy inna firma, a ogladajac dachy i tak nie sposob odróznic cementowa od ceramicznej,a jeszcze dokladniej produkującej ją firmy.Takie jest moje zdanie, choć jednocześnie zyczę wytrwalości i powodzenia w wyborach. My zaczynamy dach w poniedziałek, już nie mogę się doczekac.Może w koncu zrobie jakies porzadne zdjecia i wstawie na forum bo póki co albo pada albo nie za ciekawe wychodzą(niestety). Pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPS 28.09.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 jednak przesyłąm kilka zdjęc. widać na nich odsłonięte schody i mały pokoj połączony z salonem. na pozostałych zdjęciach widac wyodrebniona pralnie w farazu z miejsca pod schodami i częsci malej lazienki(zrezygnowalismy z prysznica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPS 28.09.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 widac schody a na drugim powiększone okno w kuchni, planujemy przesuwne z wyjsciem na powiększony taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raven211 28.09.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 no już mamy połowę dachu jak wspomniałam kryjemy blacho dachówką venecja grafit wygląda świetniejak na blachę oczywiście dorzucę fotki jutro a póki co zapraszam do naszego albumu http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=5521&attachmentid=214939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPS 29.09.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Jeżeli chodzi jeszcze o pokrycie dachu to zastanawialiśmy się też nad blachą na rąbek stojący(grafit). Wygląda to super nowocześnie choć wcale nie wychodzi taniej niż dachówka. Myślę że do dakoty również pasowałaby taka blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centrina 29.09.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 no kochani bardzo odwazne zmiany wprowadziliscie! my postanowilismy budowac w orginalnym opakowaniu hihihi. na koncu wszyscy jeszcze raz dodamy zjecia jak juz bedziemy elewacje mieli zrobione ok?Jesli chodzi o moje pytanko odnosnie dachowki to mielismy na mysli rozmiar, bo dachowka O której pisalismy ma duzy rozmiar i wlasnie niewiemy czy bedzie taka pasowala! moze marze6 nam jeszcze podpowie bo wy macie juz dach polozony i moze teraz mozecie sobie wyobrazic coby jak by ?pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kussia 30.09.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 ZATRĄBIŚCIE, widzę, że macie juz schody bardzo bym, prosiła o zrobienie zdjęc bo nie moge sobie ich bardzo wyobrazić od doły od góry i te spoczniki z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raven211 30.09.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 (edytowane) nam wyszły 2 stopnie więcej niż w projekcie są troszke niższe (wygodniejsze) u nas wyglądają tak: Edytowane 30 Września 2013 przez raven211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kussia 30.09.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 super wkońcu jest mega wyobrazenia i nawet one nie sa takie straszne bo myslialam ze sa bardzo niewygodne a teraz widac ze jest mobilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raven211 30.09.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 schody jaki i cała reszta bardzo mi się podoba a tak wygląda dasz dach; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marze6 01.10.2013 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 raven211 piękny wasz domek niby ten sam ale zmiany są w każdym wydaniu bardzo ciekawe! jakie u was miejsce piękne! zielooonoo centrina ta dachówka napewno będzie pasować każdy antracyt będzie pasował u mnie to mąż tym się zajmował w 100% więc ja nawet sie nie przyglądałam innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts