Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hejo nie mam jeszcze zdjęć bo nie byłam na budowie:/ cały wekend lało jedno wielkie błoto więc nie dojechałam a że mamy do domku ok 20 km więc mąż jest tam często a ja juz nie zawsze a co tam u was?

centrina nie znam się tak na dachówkach ale antracytowy każdy będzie ładnie wyglądał

dziewczyny mialyscie nam pomoc w wyborze dachowki i co. ciagle tylko w oblokach bujacie !!!!!!! zreszta tak jak my hihihih. u nas wchodza na strop w poniedzialek :) znowu beda murować .szkoda ze nie widzimy co sie dzieje w naszym domku, a na dodatek przelozylismy przyjazd o tydzien:confused: a gdzie sie podziala reszta forowiczow????? pa Edytowane przez centrina

witam Wszystkich

my też budujemy Dakotę dużo się dzieje więc brakuje czasu na odwiedzanie forum, fajnie że temat podjeło tyle ludzi

tak na wstępie gratuluję wyboru projektu:) dla mnie idealny

u nas praca wre zaczeliśmy 1 lipca i juz polowa sierpnia była więżba teraz niestety pogoda nie dopisywała ale pomalutku kryjemy dach

zmiany w projekcie - były oczywiście ale chyba jak to w przypadki każdego z nas wyszło idealnie

nasza Dakota stoi sobie w lesie, a ja kocham jasne pomieszczenia więc niestety bo podobały mi sie podcienie ale chcąc zyskać wiecej światła musieliśmy je zlikwidować, zwiększyliśmy liczbę okien duże przeszklenia w kuchni okno 150x150 jadalnia witryna 100/ 225(balkonowe), szczyt domu to witryna 100/225 dalej otwierane podwójne balkonowe na taras 2razy 90/225, dalej witryna 100/225 i zakręcamy wyjście na ogród tu zmiejszyliśmy jedno okno jest 2 razy 90/225 u nas najjaśniejszy jest szczyt domu dlatego tam bedzie taras i zawija na tył, salon bez zmain kominek super wyglada na środku jest bardzo jasno i przestrzennie, pokoj na dole zostaje bez zmian tylko okno 150/150 łazienka zastanawiamy się czy nie powiększyć i wstawic prysznic pod schody. garaż poszerzony

na półpiętrze okno 180/150 podzielony pokój 2/3 to siłownia a 1/3 to pralnia i suszarnia i tam wstawiliśmy okno w dachu.

łazienka okno w dachu nad wanną,

1 pokój obok łazienki powiększony o łazienkę i tam okna 2 razy 80/225(lukarna) i 100/200 szczyt domu,

2 pokoj ze szczytu 2 okna 100/200 i to na tyle zmian poprzesuwaliśmy troszkę otwory na drzwi wewnętrzne w pokojach pod kątem ustawienia mebli jest super jasno i przestrzennie

na dach kładziemy blachodachówkę wenecja (panelowa) grafit wygląda naprawdę ślicznie z przodu domu jest klombik jak w projekcie

jesczze w tym roku może położymy elektrykę i ogrodzimy okna na wiosnę ale kupimy zimą

ale się rozpisałam

postaram się założyć album żeby było jaśniej bo pewnie cięzko to wszystko sobie wyobrazić

pozdrawiam

Sądzę ze dachówka o ktorej piszesz calkiem niezle bedzie sie prezentowac na dachu, wydaje mi sie ze kazda w kolorze grafit/antracyt bedzie dobrze wygladac, czarna bylaby za ciemna a ceglasta chyba nie bardzo pasuje. My się zdecydowalismy na płaską(cementową, ze względu na to ze i tak jest to drogi interes), osobiscie zachorowałam na tą dachówkę i nie wyobrazałam sobie innej. Pamiętam jak przez tydzien bolala mnie głowa od myslenia, liczenia, ogladania róznych dachów, przeglądania opinii i forum a teraz dochodzę do wniosku że człowiek ekscytuje sie ta dachówką na etapie wyborów a pozniej i tak kazda dobrze bedzie wygladac czy to koramic, roben czy inna firma, a ogladajac dachy i tak nie sposob odróznic cementowa od ceramicznej,a jeszcze dokladniej produkującej ją firmy.Takie jest moje zdanie, choć jednocześnie zyczę wytrwalości i powodzenia w wyborach. My zaczynamy dach w poniedziałek, już nie mogę się doczekac.Może w koncu zrobie jakies porzadne zdjecia i wstawie na forum bo póki co albo pada albo nie za ciekawe wychodzą(niestety). Pozdrawiam:D

no kochani bardzo odwazne zmiany wprowadziliscie! my postanowilismy budowac w orginalnym opakowaniu hihihi. na koncu wszyscy jeszcze raz dodamy zjecia jak juz bedziemy elewacje mieli zrobione ok?Jesli chodzi o moje pytanko odnosnie dachowki to mielismy na mysli rozmiar, bo dachowka O której pisalismy ma duzy rozmiar i wlasnie niewiemy czy bedzie taka pasowala! moze marze6 nam jeszcze podpowie bo wy macie juz dach polozony i moze teraz mozecie sobie wyobrazic coby jak by ?pozdrawiamy

raven211 piękny wasz domek niby ten sam ale zmiany są w każdym wydaniu bardzo ciekawe! jakie u was miejsce piękne! zielooonoo

centrina ta dachówka napewno będzie pasować każdy antracyt będzie pasował u mnie to mąż tym się zajmował w 100% więc ja nawet sie nie przyglądałam innym