Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziewczyny a u nas to się dopiero będzie robił jak nas zima nie zaskoczy hihihi jak drogowców! super dachowe macie kps normalnie lux! jak bym medale rozdawała to za dach macie złoto, zarazie oczywiście .jeszcze kussia nas może przebić hehehe myśmy nawet o takiej nie myśleli ze względów finansowych! mamy alegre 9 i myślę ze nie spadnie hehehe.okna to będziemy zamawiać w zimie jasny orzech brama biała nam się tak podoba hej.marze6 będziecie we wnęce coś na elewacji robić czy tak zostawiacie Edytowane przez centrina

KPS dachówka przepiękna, strasznie mi się podoba ! naprawdę niezły wybór!

my elewacje zostawiliśmy na potem zajęliśmy się wnętrzem ale to średni pomysł bo zostało jak zostało i narazie o tym wcale nie myślimy

napewno za jakiś czas dokończymy szczyt a z czasem i wnękę, docelowo myślimy o tej szarej cegiełce jak w projekcie

szczyt to muszę koniecznie zrobić bo nie mogę patrzeć ale to może na wiosnę już rozprawimy się z tym środkiem :)

Dzięki za pochlebne komentarze :) Bardzo mnie to cieszy. Centrina, ja okna też zamówiłam orzech i brama biała! Będzie ładnie- na pewno :) Mam nadzieje ze w połowie listopada już będę je miała. Płaska dachówka faktycznie nie jest tania, ale ja się koniecznie na nią uparłam i robiłam wszystko żeby ją mieć. Ostatecznie zamówiłam cementową, przez internet i wyszło mi mniej wiecej w tej samej cenie co ceramiczna pofalowana u mnie w mieście. Poza tym zaoszczedzilismy mnóstwo kasy na dachówkach bocznych, bo wykonczylismy jak widac na zdjeciach blachą, jeżeli ktoś jeszcze się bedzie decydowal na plaska to mysle ze to dobre rozwiazanie, ona jest dosyc nowoczesna i wyglada to niezle, możliwe ze przy klasycznej, pofalowanej nie sprawdziloby się to.. ostatecznie po podliczeniu wyszla mi praktycznie ta sama cena, a dopięłam swego hehe :) jezeli chodzi o wnękę to szara cegła(jak w projekcie) wygladalaby super ale to na wiosne albo lato- zobaczymy ile pieniążków zostanie. Teraz skupiam się na tym jak urządzić wnętrze..co, gdzie itd. :confused: Marze6 wy już macie wylewki i tynki, nie?Przynajmniej coś w zimie bedziecie mogli działać, my niestety bedziemy mieli przestój ale i tak póki co pogoda jest łaskawa :)

tak mamy już posadzki i tynki teraz jeszcze szpachlowanie... a to będzie trwało, ponieważ planujemy to zrobić sami z drobnym wsparciem pomocników

no ja w sprawie wnętrza tez tu weszłam hehe

myśleliście już o kuchni? ja wcześniej robiłam już wstępny projekt ale chciałabym się poradzić może razem coś wymyślimy?

i tak każdy z was musi o tym myśleć bo jest to potrzebne do elektryki i hydrauliki

muszę gdzieś odkopać moje wstępne projekty to Wam pokażę :)

było kilka zamysłów

1 zabudowanie całej wnęki w kuchni - zostawało mało blatu

2 zabudowa we wnęce lodówki piekarnika i dalej lecę z blatem we wnęce, pod oknem, i robię barek na którym jest zlew

3 ostatnio myślałam tez o wysepce

macie jakieś pomysły?

wlasnie przed chwila wrocilam ze spotkania w sprawie kuchni wiec jestem na biezaco:) narazie stawiam na wersje numer 2 tylko ja zamiast barku a na nim zlewu wyjade ciut dalej z blatem i na nim zrobie plyte kuchenna a zlew pod oknem(taka litera u z jednym skroconym ramieniem :p ). niby duza ta kuchnia a jak przyjdzie poustawiac to ciasno..a w wersji numer 2 gdzie myslalas ulokowac kuchenke?

mega dach, super to wyglada natomiast co do kuchni to plany macie mniej wiecej jak w projekcie ale zastanowcie sie czy to dobry pomysl zlew pod oknem, kuzynka ma i nie bardzo jest zadowolona z poczatku sobie chwalila ale z perspektywy czasu juz by tak nie zrobilam, bo ciagle sa zacieki na tym oknie a okno jest od wejscia do domu...

74_LK- 689-kuchnia.jpg

jeszcze jedno zdjęcie gdzie blat jest całkiem wolny też fajne rozwiązanie takie mniej więcej jak w projekcie hm teraz pojawiła mi się zagwozdka czy ten zlew na blacie czy jednak pod oknem wtedy na blacie można różne owoce pierdołki trzymac:/

tak kuchnia niby duża .. ale mała wczesniej marzyła mi się całkowita zabudowa tej wnęki ale jak zobaczyłam ile blatu zostaje to musiałam o tym zapomnieć ale te wersje też ładnie wyglądają

a jakie ogrzewanie robicie? my na dole mamy całą podłogówkę a góra grzejniki

na podłogówkę mąż namówił mnie na płytki chociaż na poczatku byłam przeciwna ale na podłogowe ogrzewanie ponoć to najlepsze rozwiązanie więc salon w płytkach drewnopodobnych a kuchnia to chyba jakies duże matowe płytki jasnobeżowe

korci mnie wejść z tymi drewnopodobnymi do kuchni ułożyć wszystko jednym wzorem ale nie wiem czy to było by dobrze:/

dziewczyny na temat kuchni to pogadam z wami jak nam dach zrobią hihihih.tak u nas ślamazarnie idzie budowa. marze6 kuchnia z pierwszego zdjęcia jest rewelacyjna taka jak sobie my wyobrażaliśmy i w takim dokładnie ustawieniu .u nas tez na dole będzie podłogówka jakieś fajne płytki położymy ,myśleliśmy coś w lekkim Popielu tak na nowoczesny styl trochę zobaczymy.marze6 jeśli płytki będziesz miała ciemne to chyba niedobry pomysł żeby wjechać nimi do kuchni i jadalni ja bym postawiła na jasne i w innym formacie tak mi tez maż podpowiada .

Witam.

Rozważamy zakup tego projektu tylko zastanawiamy się czy kuchnia nie jest zbyt mała i czy jest funkcjonalna bo praktycznie cała otwarta jest na jadalnię??? Zmieniał może ktoś projekt by powiększyć kuchnię???

I czy może ktoś buduje wykusz w salonie???

Będziemy wdzięczni za sugestie.

no kuchnia nie jest zbyt duża ale to zależy kto czego oczekuje ja planowałam zrobić taki barek żeby się oddzielić od jadalni teraz myślę o wysepce bo może tego blatu będzie więcej

co do płytek jeszcze - a co myślicie żeby wejść z płytkami drewnopodobnymi tylko do jadalni? w kuchni dać kuchenne a tu wejść jeszcze z drewnem?

a my na mieszkaniu gdzie mieszkamy mamy kuchnie podobnych gabarytów i jest wystarczająco duża , siostra ma wielka i nogi ja bolą od latania po niej hihih marze6 jadalnia należy do kuchni i tego się trzymaj zresztą zrób tak żeby tobie się podobało marze6 ile wasz dach wystaje od scian:confused:

• 1 month później...
witam wszystkich zimy nie widac więc idziemy z robotą a już myślałam że troszeczkę odpoczniemy, kończymy elektrykę i za kilka dni kupujemy okna zdecydowaliśmy się na oknoplast ale nie ma pewności co do koloru boję się że ten orzech stndardowy bedzie jakiś taki jasny a z kolei dąb bagienny za pstry, marze6 czy wy macie oknoplast??my bierzemy ten model z potrójną szybą proszę o podpowiedź brama garażowa bedzie biała

PC080005.jpg

PC080009.jpg

PC080013.jpg

Edytowane przez raven211