Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witamy wszystkich w nowym roku i życzymy dużo ambicji podczas budowy dakotki hihi .my to mamy dużo planów na ten rok chociaż nie wiem jak będzie z realizacja.a na początek to zamówiliśmy okna , właśnie z oknoplast platinium 2 trzy szyby w kolorze winchester i myślę ze będzie dobrze! długo się zastanawialiśmy miedzy złotym dębem ale wszyscy go maja! co drugi dom w naszym regionie .dopasujemy kolor elewacji i będzie fajnie . tak w ogóle to cały nasz domek jest fajny!!! pozdrawiamy

CIMG3492.jpg CIMG3501.jpg CIMG3522.jpg

Edytowane przez centrina

my zamówiliśmy okna oknoplast orzech mamy ich sporo głównie balkonowe w szczycie są 100/235 w tym na dole 2 witryny i 2x podwójne 90/235 a i jadalnia z frontu to też witryna 100/235 bardzo dużo światła :) poza tym mamy bramę garażową białą normstahl

elektryka skończona kanaliza też kładziemy wodę a i ogrzewanie sama podłogówka ale to po tynkach w marcu.

kupiliśmy juz podłogę na cały dół i wyposażenie dolnej łazienki i częściowo górnej w ramach odliczeń vatu budowlanego i do przodu

jestem na etapie projektowania sufitów i wnętrza a kominek też już czeka na zamontowanie jotul chcieliśmy narożny ale niestety w ramach rozsądku zmieniłam na prosty bo jest sporo przypadków pękania szyb w tych narożnych

no i to chyba na tyle aa

i centralne odkurzanie też już jest

a jak tam u was postępy piszcie

Edytowane przez raven211

my to mamy narazie pauze bo i tak nas nie ma na miejscu a jak nam okna wprawia na początku marca to podziałamy wtedy sobie. elektryk już czeka!. na pewno chcemy wytynkować w tym roku jak się wszystko ułoży po naszej myśli. co właśnie myślicie o tym Vacie bo różnie gadają ,jedni ze przepadło drudzy ze zaskarża ten wybryk rządu. przecież po złożeniu wniosku nabywa się prawo do zwrotów przez kolejne 5 lat a tu klapa !pewnie postraszyli trochę żeby kupować materiały hihi oby! pozdrawiam Edytowane przez centrina

centrina pieknie:) super już domek wygląda oby do przodu:)

raven211 jaką podłogę kupiliście na podłogówkę? ja wczoraj wybrałam już tez będziemy zamawiać

http://www.ceneo.pl/20305788 na żywo prezentuje się naprawdę fajnie ma fajną strukturę kolor i cenę;)

pokazuj jakie tam skarby już masz :)

my nadal szpachlujemy, szpachlujemy.... przecieramy i tak wkółko...

ostatnio myślę o łazience jakie macie pomysły?

fajna

u nas zupełnie poszliśmy w chłodną kolorystykę cała podłoga od wiatrołapu po salon jadalnia i kuchnie 60x60 Astor flarewhite zakochałam się w nich lappato takie pół poler aż do żłobień kolorystyka szaro- krem http://www.dbstone.com.pl/producenci/astor/376-astor-flare-plytki-wloskie

łazienka na dole:

emigres mosaic blanco plus mozaika szklana srebrna jako dodatek kibelki powieszane roca gap umywalka na dół marmorin 90 http://www.sanit-express.pl/marmorin,umywalka,talia-90x31-lewa,270090722011,p.html

armatura kludi o-cean, a prysznic kludi zenta podtynkowa plus kwadratowa deszczownica 25x25, odpływ liniowy rea, drzwi wnękowe 80 lewe , podłoga biała 40x40 pół poler

teraz zastanawiam się nad sufitem na dole i oświetleniem jak to ogarnąć

my nie mamy drzwi z wiatrołapu poszerzyliśmy wejscie jest mega przestrzennie poza tym klatka schodowa jest otwarta z jednej strony dopiero 6 schodek jest zabudowany wiec zastanawiam sie nad fajną tapetą super podświetloną schody planuję same stopnie drewniane ciemny orzech lub wenge

kolorystyka ścian planuję odcienie szarości biel i punktowo gdzieś tapeta ale jeszcze się w to nie zagłębiałam

emigres na żywo wygląda naprawde fajnie ma nieregularny kształt ja robię całą w bianco a wokół lustra pasek pod prysznicem i na kibelku wzdłuż kładę srebrną szklaną mozaike jak znajdę foto gotowej to ci podeślę mi sie bardzo podobało

są jeszcze porcelanosa cubica blanco większa formatem na pewno lepiej się prezentuje ale i cena dużo wyższa ja sporo dałam za podłogę na całym dole więc już tu odpuszczę górnej łazienki narazie nie ruszam co prawda kupiłam wannę kibelek i całą armaturę planuje 2 umywalki i mam koncepcję ale szukam jeszcze glazury

raven super te płytki!! dawno mnie tu nie było, ja też intensywnie myślę nad urządzeniem, już nieraz mam dość moich pomysłow i ciągłych zmian ale chyba wybrałam już ostateczne wersje. Na dole kładziemy jasno dębowy parkiet. Kuchnie robimy białą, dębowy blat i chyba białe, czarne albo jakieś capuccino lacobel. Jedną ze ścian pomaluję tez na ktorys z tych kolorów. Nie wiem co z podłogą, niby chciałam jasną ale wtedy i fuga musi byc jasna i moze sie szybko zabrudzić...łazienkę na górze robimy - podłoga ciemny grafit, wanna, prysznic jasna płytka-podobają mi się płytki z venice i geberit paradyż my way no i do tego blat w kolorze drewna tak jak i te płytki no i drewniana żaluzja w oknie (bo powiększylismy łazienkę o to okno z pokoju obok). jakas duża donica z kwiatem, ladne oswietlenie i chyba bedzie sympatycznie :)raven nigdzie nie mogę znaleźć ceny tych płytek astor flare.. drogie one są?już mam taki mętlik w głowie z tymi płytkami...dobrze ze łazienka na dole mniejsza i nie trzeba tak kombinować. My nie mamy prysznica więc chyba dam tapetę i tylko trochę płytek żeby nie przesadzić (zdecydowanie mam styl minimalistyczny)A ma ktoś fajne wizualizacje kuchni?ciekawa jestem jak ustawiacie?

• 4 weeks później...

witam po zimowej przerwie co prawda u nas sporo się działo bo zima słabiutka była więc już hydraulika i elektryka za nami w poniedziałek wchodzą tynkarze w piątek okna oknoplast, jutro zamawiam drzwi wejściowe bo czeka się miesiąc u nas troszkę poszerzyliśmy i troszkę skróciliśmy otwór będzie 157x212 AFB model 911,2 szyba nie mleczmna tylko grafit reflex i okucia srebrne :). KPS co do podłogi flare white kosztuja sporo 240/m2 ale super sie prezentują na żywo my dostaliśmy super cene 150/m2 bo podciagneli to pod jakos inwestycje

niestety między czasie koncepcja mi sie zmienila i muszę domowic z 6m2 ale juz niestety cena jest 240 /m2 trochę lipa ale coz i tak sie udalo bo w sumie mam 56m2 podlogi. miedzy czasie jak chłopaki bedą kłaść tynki ogarnę trochę z zewnatrz ogrodzenie kostka i tarasy , glazurnik wchodzi w maju zobaczymy jak sie potoczy

a co u was piszcie

Edytowane przez raven211

My już też działamy. W zimie zrobiliśmy elektrykę, z hydraulika to roznie mowili, jedni ze po tynkach inni ze przed. w koncu zdecydowalismy sie zrobic po tynkach. Tynki robimy przelom marca/kwietnia a póki co mamy boczne ogrodzenie, zamontowane okna, wstawione drzwi wejsciowe, zamontowane "balkony" francuskie, robimy teraz w poniedzialek ocieplenie domu i tynk zewnetrzny a pozniej ocieplenie poddasza, sufity, i tak jak pisalam marzec/kwiecien tynki wewnetrzne i hydraulikę. Miejmy nadzieje ze wszystko pojdzie zgodnie z planem i zima juz nie wroci. Dzięki za podpowiedz z tymi płytkami emigres. Zamówiłam jedną sztukę żeby zobaczyc na zywo i calkiem fajnie sie prezentuje. Ułożę je na dole w łazience. Na góre wybrałam m.in (do prysznica walk in) nową kolekcję Paradyż- Agat Genialnie na żywo się prezentuje. Polecam zobaczyć . Na podłogę dam coś ciemniejszego, jakis szary a na wanne jasny szary albo jakąś ciekawą białą płytkę. Jakie plany u Was?

szczerze ja jestem w szoku dlaczego po tynkach??

po tynkach to podłogówka i posadzki i jedziesz z wykończeniówką nie wiem a dlaczego niby po tynkach i co znowu bedziesz szpachlowac nie wiem wedle wyboru

KPS może wrzucisz kilka fotek drzwi zew i okien no i balkonów francuskich

aaa i daj na nie namiar i jak cenowo to wyglądało?

Masz rację super bedzie prysznic z paradyż agat muszę zobaczyć to na żywo

ja jestem na etapie projektowania sufitu w salonie jeden wielki mętlik może coś popowiecie?

Edytowane przez raven211

Ja jak zwykle nieprzygotowana, u nas robota idzie pełną parą więc zdjecia nie sa najlepsze. ładniejsze zrobie jak wszystko skonczą, póki co wysyłam to co mam. Balkony kosztowały nas 5000 zł, te są na 5 cm ale już grubsze- 6cm na całym domu wychodziły 1000 zł więcej. Robilismy je poprzez lokalną firmę Chrom-Styl. Szybko, sprawnie, polecam. Zarówno okna jak i drzwi mamy w kolorze orzech, co jednak słabo widać na zdjęciach a poza tym okna są wciąż oklejone białą taśmą. Jeżeli chodzi o sufity to ja w salonie robie takie "rynienki" po dwóch stronach, bo na środku nie chce mieć żyrandola i koło kanapy postawię wielka lampa. Wysyłam zdjęcia o co mi chodzi. Poza tym robie taką listwę nad kanapą i tam bedzie delikatne oswietlenie. Jeżeli chodzi i salon to chyba tyle z oswietlenia :) troche wiecej wykombinowalam w kuchni. Dzięki za podpowiedz z ta hydrauliką, chyba faktycznie zrobimy przed tynkami.IMAG0365.jpgIMAG0364.jpgIMAG0363.jpgIMAG0362.jpgIMAG0361.jpg Edytowane przez KPS