Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja wam tak powiem ze domu marzen nie powinno sie zmieniac hehe to oczywiscie żart byl,ale jesli zlikwidujecie podcien to nie bedzie juz ten sam domek,tak samo myslelismy ,ale zostawilismy podcienie i nie zalujemy .kussia jesli chcecie to jest nasz e-mail [email protected] tu sie mozemy skontaktować podam wam nasz adres i sobie podjedziecie do nas pooglądacie . Edytowane przez centrina

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wow jak temat się rozkręcił. Szukałam jakiegoś forum parę miesięcy temu ale na próżno, aż miło że dakota obecnie cieszy się takim zainteresowaniem. Widzę że jak większość my również wprowadzilismy zmiany( chociaz poczatkowo nie bylo takiego zamiaru). Mamy obecnie zrobiony parter, zalany strop i w przyszłym tygodniu wchodzą dalej robić. a zmieniliśmy( może komuś się przyda):

- okno boczne w kuchni powiększyliśmy żeby było wyjście na ogród

-w salonie zostawiliśmy tylko balkonowe ale z tego względu że zlikwidowaliśmy dodatkowy pokój na dole i tam będzie taka duża gościnna jadalnia(jak dla nas za dużo tych pokoi, a ładna duża jadalnia jak znajomi przychodzą zawsze się przyda) tak więc na dole własciwie wszystko jest otwarte bo ścianę przylegającą do schodów też rozwaliliśmy i bedzie to przeszklone od góry do dołu- "taki jest plan" :p

- z garażu wejście do pralni (żeby wykorzystać miejsce pod schodami)- no i dodatkowe drzwi w garażu prowadzące na ogród

- na górze własciwie mało zmian bo jedynie w sypialni z łazienki garderobę zrobimy

- powiększymy łazienkę kosztem przylegającego pokoju- łazienka się powiększy, będzie w niej okno wiec bedzie jasno a pokoj i tak zachowa jakies tam przyzwoite rozmiaru i bedzie wykorzystany na gabinet- więc nie musi być wielki..

tym sposobem wyburzylismy trochę ścian i zostaja nam 3 sypialnie, gabinet, osobna pralnia, schowek, spora jadalnia, jasna kuchnia i nawet spory salon. My przynajmniej jestesmy zadowoleni, jakby kogos to zainteresowalo to mogę wysłac zdjęcia na maila żeby sobie to łatwiej wyobrazic.

jedynie załuję (ale wyszło to już w trakcie) że nie powiększylismy salonu kosztem ściany-tam gdzie są te dwa wąskie okna ale pierwotnie myślałam ze zostawię chociaz jedno- teraz w trakcie budowy stwierdzialam ze nie jest potrzebne no i jest podcien przy całkiem zamurowanej ścianie, ale nie wygląda to tragicznie.

Ogólnie każdemu komu pokazuję projekt dakota to zachwycają się więc polecam budować ten domek- nawet bez zmian jak wszystko w 100%pasuje :)

My tak jak już mówiłam :

- zlikwidowaliśmy podcienie z czego jestem zadowolona wyszedł piękny salon

- zlikwidowaliśmy jedno długie okno w salonie (na początku kombinowaliśmy czy wstawić 150x150 ale uznaliśmy ze starczy nam tych co są )

- przenieśliśmy kominek na ścianę tv (uwaga powstaje problem komina w pokoju na górze)

- powiększyliśmy trochę łazienkę i wcisnęliśmy prysznic pod schody (super rozwiązanie z prysznicem we wnęce)

- z pomieszczenia przy garażu zrobiliśmy kotłownię powiększając ją kosztem pokoju ale mogłaby być jeszcze większa

-na górze w szczycie zrobiliśmy okna 150x150 w pokoju i łazience super wyszło

- i zmieniliśmy rozstaw pokoi

- te 2 zostawiliśmy długie bo w projekcie bardzo nam się podobała garderoba z tyłu pokoju

więcej zdjęć wrzucę wieczorem teraz mam tyko rzuty :)

[ATTACH=CONFIG]212662[/ATTACH]DAKOTA-RZUTY-PODSTAWA.jpg

sds.jpg

Edytowane przez marze6

no no marze6 bardzo piekny dom jak z marzen hihiihi. super te wszystkie zmiany wam wyszly. nie możemy sie doczekac kiedy nasz bedzie w takim stanie jak wasz,na razie u nas leje jak scebra i nie da sie robic dalej , w takim tempie to was nigdy nie dogonimy heheheh. a tak powaznie to jaka dachowka lezy na tym wspanialym dachu?

dachówka betonowa Braas na żywo prezentuje się naprawdę fajnie

no nie jest tak różowo domek na zewnątrz zrobiony ale to tylko temu że ekipa miała czas i była dobra cena to się zdecydowaliśmy, ale środek.. oj trochę czasu upłynie zanim go zrobimy , planujemy na początek wykonczyc tylko dół a górkę z czasem

my braliśmy okna Jocz ale też ze względu na cenę dostaliśmy dość dobą ofertę

no już piąteczek w koncu!!

narazie nie byłam na działce u nas cały tydzień leje i leje narazie powstało tam jedno wielkie bagno hehe

mąż w tygodniu wstawił piec więc w wekend pewnie zawita hydraulik i już kolejny etap przed nami