Dziesiatka 07.02.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam,Krótko o moim bólu:Posiadam kocioł gazowy konsens. który jest sterowany za pomocą regulatora bezprzewodowego AURATON 2005.Czy istnieje możliwość podłączenia takich lub innych programatorów do centrali INTEGRA 128 WRL (moduły GSM i ETHM) aby podnosić/obniżać temperaturę poprzez siec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 08.02.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) Na Allegro znajdziesz 2-kanałowy sterownik temperatury, taki sterownik + przekaźnik umożliwia przełączenie zadanej temperatury między zdefiniowanymi wcześniej temperaturami. Podobny problemu gościu rozwiązał stosując gotowy termostat Heatmiser PRT-N i dedykowany soft - opis na elektrodzie. Z opisu AURATONa wynika że jest on regulatorem ręcznym i nie ma takich możliwości. Edytowane 8 Lutego 2012 przez robertsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 08.02.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 robertsz,dziękuję Heatmiser to ok 800 zł.Znalazłem coś tańszego (USA),pytanie czy się nadaje pod polskie kotłyFiltrete 3M-50http://www.radiothermostat.com/filtrete/products/3M-50/ebay - ok 100$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtea 16.02.2012 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 PLC2011B0 ma 4 wbudowane regulatory temperatury z krokiem 0.0625 stopnia i histerezą. Może pracować w trybie grzania, chłodzenia i ma obniżenie nocne. Pełne sterowanie przez internet. Są na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 16.02.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 PLC2011B0 ma 4 wbudowane regulatory temperatury z krokiem 0.0625 stopnia i histerezą. Może pracować w trybie grzania, chłodzenia i ma obniżenie nocne. Pełne sterowanie przez internet. Są na Allegro. A jaki to związek z integrą WRL i czujnikiem temperatury? Może jakiś schemacik i procedurkę programowania, jak to chińskie coś zintegrować z integrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziu122 01.04.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Znalazłem coś tańszego (USA),pytanie czy się nadaje pod polskie kotły Filtrete 3M-50 http://www.radiothermostat.com/filtrete/products/3M-50/ ebay - ok 100$ Hej Dziesiatka, Udało sie sie kupić ten termostat? Jak sie sprawuje? Jeszcze nie do końca jestem pewien, ale prawdopodobnie bede miał taką samą sytuacje jak Ty i również zastanawiałem sie nad zakupem tego termostatu... Tylko czy on działa z naszymi, polskimi kotłami? Byłbym wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam r. Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez radziu122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts