Sebaaa 07.02.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam, Stoję przed wyborem wkładu kominkowego, dzisiaj po pooglądaniu różnych wkładów, zauważyłem że niektóre "komorę dymową" mają bardzo małą (praktycznie jej nie ma), a inne zaś mają ją bardzo obszerną.I teraz pytanie jaki wkład wybrać? Taki z dużą komorą czy z małą? Czy nie ma różnicy jaki wybiorę? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 07.02.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Jeśli lubisz palić, weź taki z obszerną. Te małe są dla ludzi którzy muszą mieć kominek, ale sami nie wiedza po co . Najlepiej jakby w ogóle "miejsca nie zabierał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 08.02.2012 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Obszerny czopuch to dodatkowa powierzchnia wymiany ciepła .Efektywność grzania czyli sprawność całego wkładu zależy jednak od kilku elementów konstrukcji , samo porównywanie wielkości czopucha jest jeszcze niewystarczające . Ogromne różnice są w środku komory spalania .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebaaa 08.02.2012 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Aha, gdzieś czytałem że im większa komora tym mniej dymu może się wydostać drzwiczkami, podczas ich otwierania, prawda to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.02.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebaaa 09.02.2012 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi.Teraz wiem że muszę szukać takiego wkładu z dużą komorą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts