Łukasz80 07.02.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witajcie,mam zrobione oświetlenie w piwnicy za pomocą przekaźnika bistabilnego - w obwodzie są 3 lampy ze świetlówkami - chciałbym dodatkowo w tym obwodzie i razem z nimi oświetlać schody kinkietem ze zwykłą żarówką, czy mogę mieszać rodzaje lamp przy takim sterowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintel 07.02.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Możesz do wartości znamionowej przekaźnika i całego obwodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 08.02.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Wartość znamionowa przekaźnika odnosi się do określonego charakteru odbiornika.Przy świetlówkach trzeba z tym uważać, ale generalnie w domu (przy ilości = 3szt) tematu jakby nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 08.02.2012 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 dzięki, no nie obawiam się o obciążenie to są małej mocy lampy - raczej chodziło mi czy lampa świetlówkowa i zwykła nie będą się "gryzły". Ale po wypowiedziach rozumiem, że nie ma to nic do rzeczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 10.02.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 To wszystko rónolegle będzie działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts