Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

biała podłoga

samosha

Recommended Posts

Jestem właśnie po załatwieniu ostatnich formalności kredytowych, czyli podpisaniu umowy i nareszcie czas na urządzenie własnego dwupokojowego mieszkania. Od jakiegoś czasu szperam w internecie i wynajduje najróżniejsze dodatki, a nawet detale do mieszkania. Postawiłam na styl skandynawski. W zasadzie jedyna rzecz z jaką mam problem

http://1.bp.blogspot.com/_Eqifx4Ax0xM/SRrLynmSU2I/AAAAAAAA

Jestem właśnie po załatwieniu ostatnich formalności kredytowych, czyli podpisaniu umowy i nareszcie czas na urządzenie własnego dwupokojowego mieszkania. Od jakiegoś czasu szperam w internecie i wynajduje najróżniejsze dodatki, a nawet detale do mieszkania. Postawiłam na styl skandynawski. W zasadzie jedyna rzecz z jaką mam problem

http://1.bp.blogspot.com/_Eqifx4Ax0xM/SRrLynmSU2I/AAAAAAAA

Skandynawia to ługowanie podłóg, jest to sposób zabezpieczania podłogi bardzo tam popularny i moim zdaniem praktyczny.

Skandynawia to ługowanie podłóg, jest to sposób zabezpieczania podłogi bardzo tam popularny i moim zdaniem praktyczny.

ługowanie nie zabezpiecza podłogi! jest tylko sposobem na jej wybielenie...

Po wyługowaniu podłogę musisz zabezpieczy lakierem lub olejem.

Albo kupić już gotową, wykończoną w taki sposób jaki Ci odpowiada.

ługowanie nie zabezpiecza podłogi! jest tylko sposobem na jej wybielenie...

Po wyługowaniu podłogę musisz zabezpieczy lakierem lub olejem.

Albo kupić już gotową, wykończoną w taki sposób jaki Ci odpowiada.

Źle się wyraziłem, natomiast [ moderowano - reklama ] ługowanie wcale nie musi oznaczać wybielenie, może użyć ługu nie tylko białego, ale np. szarego lub antycznego(do dębu)- ten zdecydowanie przyciemni podłogę. Po ługowaniu możemy lakierować, olejować ale również możemy użyć mydła do podłóg.

• 3 weeks później...
Interesuje mnie tylko drewno. W poprzednim wynajmowanym mieszkaniu mieliśmy panele i jak sobie przypomne jak one później wyglądały to wiem, że nigdy się na takie rozwiązanie we własnym mieszkaniu nie zdecyduje.. Już mam pare typów, za parę dni wrzucę, to może coś podpowiecie.