hajmal 12.03.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Widziałam je na Targach Budowlanych, powiem Ci, ja bym się bała tych marchewek, buraczków czy wina tym bardziej jeśli odradzają robić z tego zlew. Zapytaj czy możesz dostać próbkę materiału i popróbuj, przetestuj. Ja nie chciałam tych zwykłych laminowanych czy jakkolwiek się nazywają. Granit jest znów zimny , ciężki i drogi. Zostało ze kupiliśmy blaty drewniane, i będą olejowane, są przepiękne i po prostu zakochaliśmy się w nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 12.03.2013 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 I właśnie w tych buraczkach i marchewkach może być pies pogrzebany spróbujemy z tą próbką. Też myślałam, o olejowanym blacie drewnianym, głównie pod kątem spójności z podłogą, która będzie właśnie z olejowanej deski. Na korzyść corianu przemawia brak łączeń. Cena na minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 13.03.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Blat który kupiliśmy jest kwadratowy i nie frezowany. Twierdzą mi że uda się go bardzo ładnie dociągnąć na śrubach tym bardziej ze mój blat roboczy układa się w liter L. Jakie drewno wybraliście na podłogę? Wiecie już jaki olej ? Tak mało ludzi robi podłogi drewniane a wśród nich jeszcze mniej olejowane, bardzo ciekawa jestem przyjętego przez was rozwiązania. My zaczynamy podłogę układać za ok 2-3 tygodnie, będą to deski modrzewiowe na legarach, w sypialni dajemy olej a w salonie bijemy się z myślami wolimy olej ale z drugiej strony boję się szpilek i butów naszych gości i nie wiem czy nie zdecydujemy się na lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 13.03.2013 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) Wiem, że deska olejowana jest mało popularna i nie znam nikogo osobiście, kto by użytkował takie cudo. My zdecydowaliśmy się na deskę dębową w wersji olejo-woskowanej z kilku powodów - łatwo ją odnowić, jest naturalna, ciepła, piękna. Będziemy ją kłaść na ogrzewanie podłogowe, dlatego to deska 3 warstwową (7 mm dębiny), fazowana i szczotkowana, klejoną klejem elastycznym. Deskę zamawiamy w Krakowie wraz z montażem. Montaż dopiero w czerwcu - prawdopodobnie. A jak będzie z użytkowaniem ...... czas pokaże, czy podjęliśmy słuszną decyzję.Nie umiem ci doradzić co z tym salonem i lakierem, do tej pory większość lakierowała i było dobrze, wiadomo, że lakier utwardza i zabezpiecza - problemem jest renowacja - cyklinowanie. A lakier nie ma co urywać z czasem się ściera, rysuje, jednym słowem niszczy.Co do blatu, u nas też będzie układ w elkę. Decyzji jeszcze nie podjęłam, analizuję. Edytowane 13 Marca 2013 przez mgk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 13.03.2013 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Blat który kupiliśmy jest kwadratowy i nie frezowany. Twierdzą mi że uda się go bardzo ładnie dociągnąć na śrubach tym bardziej ze mój blat roboczy układa się w liter L. J Gdzie kupowałaś ten blat - podrzuć namiar jeśli możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 13.03.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) kupiliśmy w Castoramie w Tarnowie i z tego co pamiętam był tam jeszcze co najmniej jeden rodzaj drewna, ale nie pamiętam jaki. Nam się spodobał bambus Edytowane 14 Marca 2013 przez hajmal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 13.03.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Wiesz założyliśmy już drewniane olejowane parapety, aksamitny dotyk, ciepło nie zamieniła bym za nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 13.03.2013 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 No właśnie, do mnie też bardzo przemawia to ciepło.... A Ty pochwal się swoim domkiem ! Miło byłoby cię w nim odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 14.03.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Z logina możesz przejść na mój dziennik , nie ma w nim za wiele bo nie zawsze mam czas pisać, Jeśli chodzi o odwiedziny to są jak najbardziej możliwe, choć jeszcze oprócz bałaganu to nie ma za wiele do oglądania ale zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 16.03.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Z logina możesz przejść na mój dziennik , nie ma w nim za wiele bo nie zawsze mam czas pisać, Jeśli chodzi o odwiedziny to są jak najbardziej możliwe, choć jeszcze oprócz bałaganu to nie ma za wiele do oglądania ale zapraszam. Ja zaglądnęłam i podoba mi się Wasz domek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 19.03.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Hej, pracujecie na budowie, czy zasypało Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 26.03.2013 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Hej, hej pracujemy pełną parą pracujemy ! Ja to powoli zatracam kontakt z rzeczywistością, cały czas krążymy pomiędzy sklepami, salonami i wybieramy, wybieramy, wybieramy. Podpisujemy umowy i zaklepujemy terminy. Pytanie czy wykonawcy zdążą, czy wszystko będzie przebiegało zgodnie z zaplanowanymi przez nas harmonogramami, czy wszystko się uda. Czy zdążymy..(...).. ale z drugiej strony luzik.... co będzie to będzie.... nic nas nie goni.... mamy gdzie mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 26.03.2013 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Zrealizowane i zaplanowane punkty programu: 1. zamówione drzwi wejściowe i wewnętrzne. Montaż zewnętrznych za 2-3 tygodnie, wewnętrznych drugi tydzień czerwca 2. podłogi - zamawiamy dzisiaj - montaż - koniec maja 3. kuchnia - montaż połowa czerwca 4. meble do wiatrołapu i sypialni - montaż połowa czerwca 5. łazienki - płytki zamówione, armatura wybrana, ceramika też 6. gładzie, podwieszane sufity, układanie płytek - od dzisiaj do.... bólu, myślę, że do połowy maja będzie po wszystkim 7. wentylacja + rekuperator - zamówiony odbiór i montaż - środa po świętach 8. wylewki na stropie - kwiecień 9. ocieplenie i tynk domu - maj/czerwiec 10. taras + schody - maj/czerwiec 11. kostka przed domem - maj/czerwiec 12. ogrodzenie front - ? kwiecień-maj Przeprowadzka - jak wszystkie pozostałe punkty programu zostaną zrealizowane. Zagospodarowanie terenów zielonych wokół domu ominięte celowo. Jak skończy się ta "urokliwa" pora roku zaczniemy zagospodarowanie terenu, nasadzenia krzewów, drzewek owocowych i trawki na koniec. Tatuś już pracuje nad małą szklarenką - folią właściwie. Szkielet praktycznie gotowy - cudeńko będzie miało 3x6 metrów, tak, że zapowiadają się własne warzywka i owocki. Super. Nic tak dobrze nie robi jak praca w ogrodzie, szczególnie po 8 godzinach przed monitorem. Nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 27.03.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 jak tam projekt kuchni ? możemy zobaczyć wizualizację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 28.03.2013 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Hej Projekt kuchni - wersja ostateczna już tuż tuż. Mam nadzieję, że dzisiaj będę mogła ją wrzucić Cały czas mam jakieś detale do poprawienia i tak projekt ewoluuje. Czas jednak najwyższy zakończyć ten temat i wziąć się za inne rzeczy - pieczenie bab, mazurków, makowców i serników w końcu nadchodzą święta - jakoś zupełnie tego nie czuję. A tak na marginesie - domek bieleje i robi się coraz piękniejszy. Panowie robią gładzie a nam na twarzach zakwita budyniowy uśmiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 05.04.2013 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) Wreszcie mogę wstawić projekt kuchni, jescze nie w pełni dopieszczony, ale już bliżej jak dalej http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=181520&d=1365153963 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=181521&d=1365153963 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=181520&d=1365153963 Cała kuchnia utrzymana w tonacji szaro-białej. Fronty - mdf lakierowane A teraz co w tej zabudowie się znajduje od lewej dół: szuflady, szyflady, le-mans, szafa pod zlewem, zmywarka, słupek/szuflady, sbs tyle góra same szafki, bez szaleństw i mega wypaśnych rozwiązań - standard, wszędzie zawiasy bluma, spowalniacze, kliki. Tyle projekt, teraz czas na realizację. Boooożesz jak to wszystko wyjdzie. I jeszcze jedno na czerwony sufit proszę nie patrzeć PROSZĘ O KONSTRUKTYWNE KOMENTARZE Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez mgk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 05.04.2013 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) Teraz zastanawiam się co dać pomiędzy blatem a szafkami górnymi, coraz bliżej mi do białego lacobelu. No i dylemat ze sprzętem AGD, indukacja - czy biała/szarobiała byłaby dobrym rozwiązaniem? znalazłam taką Teka IQS 643 moc 7,4 KW czy pozostać przy czarnej?Okap podszafkowy też z TEKI model GFH 55 zlewozmywak podwieszany stalowy TEKA BE 400 x 400 lub granitowy - no właśnie, który będzie lepszy?No właśnie jak biała indukcja to biały zlew, jak czarna to czarny, czy stalowy też może być? Same problemy.SBS, piekarnik i mikrofala - dobrze byłoby wybrać z jednej serii i od jednego producenta - mam dylemat samsung, teka, inny- jaki?zmywarka - Simens, AEG, Miele?Im dalej w las tym więcej drzew - HELP Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez mgk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 05.04.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 kuchnia śliczna ale mam kilka pytań szafka na płytą ma być tak nisko ? z tego co wiem to zalecają ok 80cm . Okap wysuwany bo chyba o tym myślisz, wystaje z pod szafki na ok 3-5 cm. Jak nie zrobisz wysuwanego to będziesz miała problem z szafkami, nawet przy indukcji z garów paruje a z kiełbaski woni. Nie uważasz, że masz mało miejsca miedzy zlewem a płytą? Nie wszystkie indukcje maja jasną szybę, a szkoda, znam to ze swojego podwórka. Ważne żeby sprzęty spełniały dobrze nasze oczekiwania, zawsze można w tych samych kolorach (stal, czarny itp) dobrać różnych producentów. Indukcja jest prawie idealnie czarna wiec dobrze komponuje się z szkłem w piekarnikach i mikrofalach. Macie fajną dużą kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 06.04.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 1. Zlew - indukcja. Za blisko. 2. Lodówka - drzwi . Konflikt przy otwieraniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 07.04.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Mnie się kuchnia podoba. Jedyny dylemat to w którą stronę otwierają się drzwi? Jeśli do środka, to faktycznie zderzenie z lodówka, a raczej jej drzwiami lub osobą otwierająca lodówkę możliwe. I dodałabym kolorowe akcenty na ścianach, aby trochę zmącić tą szaro białą kolorystykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts