mgk 08.04.2013 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Wielkie dzięki za uwagi ! Spróbuję się teraz delikatnie wytłumaczyć: - drzwi do kuchni - suwanka - nie ma kolizji z lodówką jeden problem z głowy - kolory będą - to tylko wstępna wizja i to raczej mebli aniżeli całego pomieszczenia - zlew / indukacja za blisko - dlaczego? Obecnie mam jedno obok drugiego i dla mnie rozwiązanie idealne. Proszę o argumenty przeciw takiemu układowi. - okap zlicowany z dolną granicą górnych szafek - rozwiązanie przyjęte celowo, wyciąg/okap podszafkowy nie wysuwany, to rozwiązanie nie będzie już zmieniane. Mamy wentylacje mechaniczną myślę, że sobie poradzimy z ewentualną parą i zapachami A jak będzie źle - sama będę sobie winna - mea culpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 10.04.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Spróbuje wyjaśnić !To wynika z kolejności - organizacji wykonywania poszczególnych czynności.Np. wyjmuje z lodówki włoszczyznę, kładę na blat, myję, obieram , w zlewozmywaku, kładę na blat, na tym blacie wkładam do garnka i coś tam, i coś tam, stawiam na płytę grzewczą.Wszystkie czynności wykonuje w jednym kierunku w/g zasady, czynność przerywnik, czynność przerywnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 11.04.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Dobre wiadomości z placu boju Domek po 2 szpachlowaniach wygląda miło dla oka, czysto i biało. Sufity - tam gdzie trzeba obniżone, kominek zabudowany. Płytki do łazienek powinny dotrzeć jutro, armatura też - można rozpocząć prace Zonk pojawił się na płaszczyźnie realizacji mebli do wiatrołapu - wykonawca oszalał za zabudowę 2,4 mb. zaśpiewał taką cenę, że nas wbiło w fotel i nadal nie możemy z niego się wydostać. Wyobraźnia wykonawcy iście ułańska, w tej sytuacji szukamy korzystniejszych rozwiązań, casting na wykonawcę trwa. A miało być tak pięknie, szybko i bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 11.04.2013 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Spróbuje wyjaśnić ! To wynika z kolejności - organizacji wykonywania poszczególnych czynności. Np. wyjmuje z lodówki włoszczyznę, kładę na blat, myję, obieram , w zlewozmywaku, kładę na blat, na tym blacie wkładam do garnka i coś tam, i coś tam, stawiam na płytę grzewczą. Wszystkie czynności wykonuje w jednym kierunku w/g zasady, czynność przerywnik, czynność przerywnik... Rozumiem, że u mnie brakuje Ci przerywnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 12.04.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 A zdjęcia gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 18.04.2013 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Mamy już drzwi wejściowe !!! Są piękne. Zdjęcia niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 19.04.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 A kiedy nastąpi to niebawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 23.04.2013 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 A podobno budowa uczy cierpliwości Zdjęcia są, tyle tylko, że trzeba je przegrać - a z tym jakoś ciągle mam nie po drodze. Dzisiaj jedziemy kupić drzewka owocowe, czas na to już najwyższy. Mąż przygotował teren za domkiem - wyrównał, uprawił, nie ma na co się oglądać, trzeba teren zagospodarować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 07.05.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Zaglądam i co, zdjęć nadal brak:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 17.05.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 ja też zaglądam, zaglądam i nie widzę, a widzę ze na budowie coś się dzieje, mgk co u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 17.05.2013 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Dzieje się, dzieje i to bardzo dużo! Czasu do przeprowadzki coraz mniej a do końca prac droga daleka Na razie łazienki dalej się "płytkują", kuchnia i pozostałe szafy pozamawiane, łóżko do sypialni zamówione. Podłogi mają być montowane od 24 maja i do tego czasu chciałabym, żeby fachowcy wyszli z domu i rozpoczęli prace na zewnątrz. My tymczasem zagospodarowujemy działeczkę za domkiem, folia tętni życiem - pomidorki, ogórki, papryka, truskawki i inne niezbędne roślinki zadomowiły się już na dobre. A ja odkrywam uroki ogrodnictwa! Na razie w wersji minimalistycznej ale za rok to już poszaleję Poza tym obsadziliśmy już całe "zaplecze" tujami by odgrodzić się od oczu sąsiadów (za 5 lat będzie prawdziwa zielona fasada) i posadziliśmy drzewka - jabłonie, grusze, śliwy, czereśnie, maliny, borówki etc, Teść pracuje nad drewnianym domkiem dla dziewczynek , tato robi huśtawkę, a mąż próbuje wybudować grilo-wędzarnie. Trawka na razie nie zasiana - ale to mam nadzieję też już niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 17.05.2013 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Kiedy wkleję zdjęcia, nie wiem. Po pracy gnam po dzieci i jedziemy na działkę a "wieczorem" padam i na komputer nie mam siły. I tak na okrągło dzień po dniu. Ale komu ja to tłumaczę, znacie to z autopsji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 17.05.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 grilo - wędzarnie to chętnie bym oglądnęła, jak będzie gotowa to się pochwal. Wasi sąsiedzi ci troszkę dalej w stronę Rzedzianowic mają fajnie obsadzone, to chyba tuja kolumnowa, wygląda rewelacyjne. Te podłogi to jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 19.05.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Przejeżdżam koło Was, ale z drogi to nie wiele widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 20.05.2013 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 No tak, z ulicy to wygląda jakbyśmy zupełnie nic nie robili. Wszystko dzieje się za domkiem i w domu. Co do podłóg to będzie deska warstwowa, olejowana, szczotkowana o taka http://www.podlogi-kopp.pl/szczegoly_produktu.php?lang=pl&id=359, mam nadzieję że wszystko pójdzie zgodnie z harmonogramem i w przyszłym tygodniu rozpocznie się jej montaż. Grilo-wędzarnię pokażę, jak już będzie. Póki co w sobotę pracowaliśmy nad domkiem ogrodowym dla naszych dzieci. Konstrukcja ze ścianami już praktycznie została zrobiona, przed nami dach . Teść napracował się przy tym konkretnie. Powstanie fajne miejsce do zabawy dla dziewczynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 20.05.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 A w jakim wieku są Wasze córki? Ja ma 10-latkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 20.05.2013 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Moje córcie to energiczne 6-cio latki. Troszeczkę młodsze od Twojej latorośli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 24.05.2013 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 (edytowane) Wreszcie siadłam i pozgrywałam zdjęcia. Wizualizację czas zacząć Na początek moje drzwi wejściowe http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191356&d=1369377136 Na klamkę proszę nie patrzeć - produkt zastępczy oryginał dojedzie wraz z drzwiami wewnętrznymi. I dobrze, przynajmniej nikt z głównych nie korzysta Dobrze tutaj widać poprawiony najniższy schodek. Niestety był wylany z "gorszego" betonu i po zimie musieliśmy go skuć i zalać od nowa. Teraz już ma być dobrze. Edytowane 24 Maja 2013 przez mgk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 24.05.2013 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 (edytowane) Salon w chronologii prac: kominek - "blanka" z kratki.pl, dla mnie śliczny. Już płonął w nim ogień, niestety nie dane było mi go widzieć http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191357&d=1369377136 Zabudowa http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191322&d=1369373496 efekt obecny - przed ostatecznym szpachlowaniem i gruntowaniem http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191326&d=1369373504 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191327&d=1369373506 Edytowane 24 Maja 2013 przez mgk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 24.05.2013 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 (edytowane) Łazienki duża - jeszcze przed położeniem płytek http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191323&d=1369373498 mała w trakcie zabiegów http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191325&d=1369373502 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191324&d=1369373500 W małej łazience jestem "zakochana", wygląda świetnie, o niebo lepiej niż na projekcie. I wydaje się być większa niż faktycznie jest. Jasne kolory to był strzał w dziesiątkę. Edytowane 24 Maja 2013 przez mgk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts