mgk 24.05.2013 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 (edytowane) A teraz coś co zajmuje najwięcej serca - ogród nasza folia - jeszcze bez drzwi, które "robią" się dzisiaj. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191355&d=1369377136 a w niej truskawki http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191329&d=1369373511 pomidorki http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191328&d=1369373508 mikro grządka - teraz już w 100% zagospodarowana http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191353&d=1369377136 krzewy - posadzone wzdłuż ogrodzenia na tyle domku. Jeszcze tylko folia, zrębka i gotowe http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191354&d=1369377136 borówki - szt. 4 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191352&d=1369377136 orzech http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=191351&d=1369377136 Są jeszcze maliny, jeżyny, jabłonie, grusze, śliwy, czereśnie - ale tych na fotach na razie brak. Mąż rozpoznał rynek wypożyczalni sprzętu i mam nadzieję w najbliższym czasie na ogrodzie pojawi się trawka Edytowane 24 Maja 2013 przez mgk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 24.05.2013 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Dzisiaj może jurto dotrze do nas podłoga! Yupi.Na jutro zaplanowaliśmy ciąg dalszy zakupów "płytkowych". Brakuje nam płytek na taras i schody. Mam nadzieję, że uda nam się wybrać coś sensownego. Trochę żałuję, że wylaliśmy płytę (na moje własne, wyraźne i głośne życzenie), teraz podobają mi się duże płytki, takie jak daje się na chodniki i podjazdy, ale to po pierwsze za droga opcja a po drugie chyba byłby mały problem z ułożeniem takich 6-8 cm płytek. Trudno, poszukamy alternatywnych rozwiązań. Na przyszłość będę mądrzejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 28.05.2013 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 (edytowane) No i pojawiły się podłogi w naszym domku :) Tym samym kolejny etap za nami ! Panu poszło super sprawnie. Za tydzień/dwa spotkamy się z nim ponownie na montażu listw przypodłogowych. Podłogi teraz muszą "dojść do siebie", w przyszłym tygodniu montaż drzwi. Edytowane 29 Maja 2013 przez mgk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 28.05.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 a chwaściorki rosną , bardzo ładny ogródek myślę ze będzie dobrze wyglądał jak porośnie trawą. czekamy na zdjęcia podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 29.05.2013 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Nic tak dobrze nie rośnie jak chwasty Powalczymy sobie z nimi, oj powalczymy. Oby tylko pogoda dopisała to w piątek ruszymy do nierównego boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 29.05.2013 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Wracając do podłóg, to z czystym sumieniem mogę polecić wszystkim Pana Sebastiana Tarczonia kierownika mieleckiego Komfortu. Wszystko zorganizował na medal, wywiązał się z terminów, zaproponował świetnego montażystę, a co najważniejsze sprowadził dla nas podłogę w duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo niższej cenie niż mieliśmy w innych punktach. Dla przypomnienia deska olejo-woskowana, szczotkowana, z czterostronną V-fugą i 6 mm warstwą użytkową dęba, firmy KOPP. To naprawdę jedna z nielicznych osób, które mogę polecić ! Dziękujemy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 10.06.2013 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Prace przyspieszają: - w domku są już drzwi - rozpoczął się montaż szaf - wiatrołap - mozaika położona i zafugowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 10.06.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 może jakieś zdjęcia ???? chętnie oglądniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 18.06.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 może jakieś zdjęcia ???? chętnie oglądniemy. Dokładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 19.06.2013 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Oj z tymi zdjęciami jak zwykle mam pod górkę Ale w którymś momencie będą. Na razie opis sytuacji: w sypialni i u dzieci meble już są, kuchnia powoli wyłania się z nicości, szafa w spiżarce gotowa ! Dzisiaj jadę zamawiać sprzęt agd. Rozeznanie w internecie zrobione więc mogę spokojnie negocjować ze sprzedawcą stacjonarnym. Kolejny temat- farby wewnętrzne - na razie na tapecie titanium sto, jak uda mi się wynegocjować dobrą cenę to wszystko pomalujemy tymi farbami, jak nie .... to będę szukać dalej. Projekt kostki przed domem - jest, poniższa wersja jeszcze bez dołożonego oświetlenia ogrodowego http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=196341&d=1371641546 kostka wybrana - Promenada w kolorze wapień spiżowy oraz kreativ kokos z Bruk-Betu, ogrodzenie - pomysł jest, projekt "zrobi się" - jak znajdę wolną chwilę Na razie tyle z placu boju - c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 19.06.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Pięknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 24.06.2013 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Nadchodzi moment przygotowania domu do odbioru, praktycznie wszystkie dokumenty już zebrane. Jeszcze świadectwo energetyczne - do odbioru dzisiaj i składamy wszystko do urzędu. Tak na dobrą sprawę nawet nie wiem jak tego dużo - wszystko załatwia mój mąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 24.06.2013 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Przeprowadzka coraz bliżej. Szkoda tylko, że na kostkę musimy czekać ponad miesiąc, nie bardzo wyobrażam sobie to ciągłe noszenie piachu do domu, koszmar. Zasiana trawka ładnie wschodzi, wiec może przynajmniej ta część działki do tej pory będzie wyglądała w miarę przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 24.06.2013 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Dla odmiany teraz robimy wycenę farb sikkensa. Kolorowy zawrót głowy. Ilość kolorów na wzorniku przyprawia o palpitację, a do wyceny trzeba podać konkretne, wybrane odcienie, cena zależy od ilości pigmentu. Dobrze, że z sufitową mniejszy dylemat - biała, po prostu biała i już, gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gb987t 24.06.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Biała białej nie równa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 25.06.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Boooooooooooooożesz, na paletę barw to chyba przez lata nie spojrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 28.06.2013 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Malujemy, a właściwie to malują nam domek. Do przeprowadzki został tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 01.07.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Malujemy, a właściwie to malują nam domek. Do przeprowadzki został tydzień Musicie się już przeprowadzać? Czy chcecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 01.07.2013 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 No chcemy, pewnie, że chcemy Najbardziej to mąż jest spragniony radości własnego domu, ja wolałabym mieć wszystko ustawione na tip-top. Wiem jak wygląda zostawienie czegokolwiek na czas po zamieszkaniu. Moi znajomi mieszkają już 2 lata i nadal nie wszystkie gniazdka są na swoim miejscu, najpierw to denerwuje, a później nie zwracamy na to uwagi, chyba że ktoś nam przypomni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 02.07.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Witaj, podjazd ładnie zaprojektowany, tylko jakoś zdjęć żeśmy się nie doczekali. Zgadzam się z Tobą ze trzeba wykończyć dom max jak się da. Samo wykańczanie to ciągły bałagan a dodatkowo później doróbki to kłopot i nie potrzebne zamieszanie. Chętnie oglądniemy zdjęcia jeśli, możesz się nimi pochwalić. Może coś podpatrzymy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts