Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sielanko-mania nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 360
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zakwitły Ziemowity - hura :) Chyba dokupię więcej cebulek, bo są prześliczne.

A z prac stricte budowlano-wykończeniowych, na placu boju wreszcie wrócił temat schodów i tarasu - prace w trakcie. W kolejce czeka elewacja. Wiem jaki kolor ma być - śmietankowy, ale jeszcze nie do końca wiemy z jakiej firmy będzie masa. Ja optuję za caparolem, mąż skłania się ku ceresitowi. No i mamy problem ;)

Edytowane przez mgk

• 2 weeks później...
Pogoda dla trawy dobra, do robienia elewacji już niekoniecznie. Dalej nie wybraliśmy tynku, na razie obdzwoniłam składy w poszukiwaniu styropianu - ceny wzrosły w przeciągu 2 tygodni 3 razy, średnio o 10%, dlaczego nie kupiliśmy tego styro w sierpniu?Za termoorganikę chcą od 230 zł/m3 wzwyż, a nam potrzeba ponad 40m3, booożesz ty mój, a gdzie reszta !

Ja też mam mały stresik, jak to wszystko wyjdzie i będzie wyglądało. Nam wszystko ciągnie jedna firma - Great House, p. Kazek wie na czym nam zależy i wszystko stara się robić z należytą dbałością i starannością o detale. Materiały kupujemy sobie sami, mąż ma dar do negocjowania rabatów, a że sam też prowadzi działalność, to nie jest traktowany jak przeciętny Kowalski. Styro ostatecznie kupiliśmy w Budo-termie, cena do zaakceptowania, nie wiadomo tylko, kiedy dokładnie znajdzie się u nas na podwórku. Podobno teraz jest zwiększone zapotrzebowanie i są nieco dłuższe terminy oczekiwania, zobaczymy, pogoda jaka jest każdy widzi, wiec te kilka dni poślizgu nie ma dla nas znaczenia.

Dalej mamy dylemat ceresit czy caparol, ten drugi 50% droższy, ale jakość też lepsza,.... wybory, wybory, wybory. :)

Weekendowe szaleństwo zakupowe - sad wzbogacił się o jabłoń, gruszę, śliwę, czereśnie i winogrona.

Ogród zyskał catalpę, akację i trzy lipy :)

Zasadziliśmy też kolejne żywotniki, powoli uzupełniając braki - do końca jeszcze daleka droga.

Edytowane przez mgk