mgk 25.01.2018 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 O matko prawie 3 lata minęły od ostatniego wpisu. Zatęskniłam za formum, chętnie zaczęłabym planować kolejną budowę. Tyle się zmieniło, nowe rozwiązania, systemy. Wczoraj oglądałam nowoczesne okna samościemniające w technologi smart. Super. Po czasie mogę powiedzieć, że zdecydowana większość wykorzystanych rozwiązań okazała się trafna. Chociaż ta zależność od energii elektrycznej momentami przytłacza. Brama garażowa, ogrodzeniowa - na pilota, płyta- indukacja, wentylacja mechaniczna, CO - pompka, woda ciepła - wymuszony obieg pompka. Braknie prądu - klops, trzeba gwałtownie szukać kluczyka od napędu bramy wjazdowej, przerzucać na tryb ręczny bramę garażową . Pomimo tych "niedogodności" kolejny dom niewiele różniłby się od obecnego, kto wie, czy ogrzewanie nie byłoby na kable.... ale to pieśń przyszłości. Póki co mieszkamy i jesteśmy mega zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts