mgk 13.07.2012 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 A skoro o dachówce mowa, to czas najwyższy pochwalić się naszym wyborem.Oto ona holenderka angoba czerwona z Tondachu - czyż nie jest śliczna. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=125062&d=1342203317 oczywiście nie mogliśmy sobie odmówić przyjemności pouładania tych puzelków, jest ryzyko jest zabawa http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=125064&d=1342203443 A teraz pytanie za 1000 punktów - czy do tej dachówki będą pasowały okna w kolorze winchester? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 14.07.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 (edytowane) Witaj agusiazet. Wcale się nie dziwię, że nie możesz zlokalizować miejsca, bo tak naprawdę to budujemy się tuż za granicą Mielca, dokładnie tuż za mostem na Wisłoce w Woli Mieleckiej, jak będziesz kiedyś jechała w kierunku Szczucina to z pewnością zauważysz Zapraszamy. No, to jesteśmy sąsiadami:) Bo my też budujemy się na Woli Mieleckiej, tylko już blisko Rzędzianowic:) Będę patrzeć za Wami, bo tam teraz jest sporo budów. A postępy u Was - budujące!!! A tak nawiasem mówiąc, kto Wam kładzie dachówkę? Edytowane 14 Lipca 2012 przez agusiazet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 14.07.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 I w tym momencie okazuje się, że świat jest mały , dzięki za dobre słowa, do tej pory wydawało mi się, że te prace postępują powoli, chociaż wszystko zgodnie z planem (umową z wykonawcą). Całą budowę realizuje firma Greathouse I - od fundamentu do SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 14.07.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Nie samą budową człowiek żyję, ale każda inne zajęcie jest z budową związane:p Żeby nie być gołosłowną prezentuję efekty dnia dzisiejszego... spędzonego przy pielęgnacji krzewów, które finalnie znajdą się jesienią na naszej działce.http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=125220&d=1342293688 krzwiki obcięte i podsypane nawozem http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=125219&d=1342293528 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=125218&d=1342293444 brabanty - około 100 sztukhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=125221&d=1342293787 szmaragdy - ta sama ilośćhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=125222&d=1342293855 Pół dnia na "kolanach" przy zasilaniu krzewów mam nadzieję, że przyniesie efekt i jesieną będziemy mieli okazałe sztuki:D Na koniec posypaliśmy całą "szkółkę" delikatnie nawozem - bo go po prosztu trochę zostało. A teraz patrząc za okno na buźce pojawia się okazały banan - pada:D i o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 15.07.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Krzaczki rewelacyjne! Takie pięknie zielone. Gdzież Wy je hodujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 16.07.2012 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Z krzaczkami to długa historia. Jak tylko kupiliśmy działkę z miejsca nabyliśmy również sadzonki do jej obsadzenia, ale że były maleńkie wsadziliśmy (czytaj mąż) na działce na wsi i teraz mam zajęcie przy ich pielęgnacji . A że robię to pilnie i wkładam dużo serca to efekty jak na powyższych fotkach. Oby tylko było im równie dobrze w miejscu docelowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 16.07.2012 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Od wczoraj mamy nowe motto przewodnie naszej budowy "optymalizacja kosztów". Wędrówki po sklepach z wyposażeniem ustawiły nas tak mega optymistycznie:( Dlaczego wszystko co nam się podoba musi być tak strasznie drogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 17.07.2012 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Pogoda mało budowlana nam się zrobiła:(, prace przy dachu tym samym zwolniły. Szkoda:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.07.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Od wczoraj mamy nowe motto przewodnie naszej budowy "optymalizacja kosztów". Wędrówki po sklepach z wyposażeniem ustawiły nas tak mega optymistycznie:( Dlaczego wszystko co nam się podoba musi być tak strasznie drogie? bo nie żałuje się tego kto się chce budować - teraz gdy już kończymy budowę wiem że należy dużo czasu spędzić na szukaniu wyposażenia i można tanim kosztem fajnie dom urządzić - wiele okazji się trafia - trzeba wiedzieć czego się chce i to realizować - a gdy już coś kupisz - nie oglądaj się za siebie i nie gdybaj - a że szkoda , a mogłoby się etc w Mielcu jest firma która najtaniej w Polsce (ogłaszali się na allegro swego czasu) sprzedaje izolacje - styropian i wełnę płytki wg mnie z 2 gat lub PJ za grosze .... panele z Marketu w promocji armatura z internetu - nikt lokalnie nie sprzeda Ci w takich cenach elektryka lokalnie, farby lokalnie nie wiem co jeszcze mogę podpowiedzieć ... edit: może jedna ważna sprawa - na wiele rzeczy się zwraca uwagę gdy jest pusty dom - widać wszelkie nierówności, niedociągnięcia etc - kupujesz coś lepszego bo Cie sprzedawca namówi - bo użyje jakiś argumentów - zachwycasz się tym podczas budowy - a po miesiącu, dwóch mieszkania tego nie będziecie zauważać - po 2 latach będzie Ci wszystko jedno ludzie np swirują z panelami parkietami etc - w pokojach gdzie nikt nie zagląda - gdzie śpisz czy dzieci się bawią lub uczą ? jakie ma znaczenie czy wydasz 25 zł za 1m2 czy 80 ? kto lepiej się poczuje? TY czy sprzedawca? Edytowane 17 Lipca 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 18.07.2012 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Konrad masz absolutną rację zgadzam się z Tobą w każdym calu. Faktem jest, ze nie ma żadnego uzasadnienia dla tak strasznych różnic cenowych pomiędzy danym produktem, który w zależności od tego przez kogo jest sprzedawany różnie kosztuje.Pisząc o "w Mielcu jest firma która najtaniej w Polsce (ogłaszali się na allegro swego czasu) sprzedaje izolacje - styropian i wełnę" kogo miałeś na myśli Term...o? proszę o info ewentualnie na priva.Nie zamierzam być "owcą" ale sam wiesz, że różnie to bywa, można się naciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 20.07.2012 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Na budowie panowie kontynuują prace przy dachu. Wczoraj pojawiła się folia na części południowo-zachodniej. Pojechałam, zobaczyłam i wpadłam w lekką panikę, meteorolodzy zapowiadali (i nadal zapowiadają) burze, wichury, trąby i grad , mam nadzieję, że wszystkie zagrożenia ominą nas wszystkich, a prognozy się nie sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 23.07.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No, jak na razie to pogoda nam sprzyja i niech tak dalej będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 24.07.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Oby Nasza ekipa nadal na dachu. Nie zazdroszczę takiej roboty ale ja mam chyba lęk wysokości jak każdy góral niskopienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 28.07.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Jak tam roboty na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 01.08.2012 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Hej Agusiazet - prace jak to prace powolutku do przodu zupełnie nie mam czasu usiąść spokojnie przed kompem i uzupełnić zaległości fotograficzne. Wolę pojechać z dziewczynkami na działkę i zrelaksować się nieco. Lato nie sprzyja siedzeniu w domu (czytaj bloku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 12.08.2012 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Tak rzadko tu zaglądam, że zapomniałam jak jak edytować zdjęcia:D, bije się w piersi i uzupełniam zaległości. Na początku fotorelacja z prac nad dachem - już widać koniec. Tak wiem, że trwało to długo, ale mam nadzieję, że prace przekładają się na jakość wykonania. Fachowców proszę o konstruktywną krytykę - teraz jeszcze dużo można poprawić..... chyba.http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=130710&d=1344793285 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=130709&d=1344793142 Obecnie przykryty w 90%, zdjęcia już troszkę zdezaktualizowane, ale nowszych - brak - do nadrobienia. Z najnowszych wieści - mamy zamówione okna. Ostatecznie staneło na Hekaplaście wybraliśmy okna na profilu Si82, kolor winchester - końcem września mamy nadzieję osiągnąć stan SSZ. Kolejne dobre informacje z placu boju -jutro robimy chudziaka, casting na elektryka trwa, hydraulik szykuje się do prac na połowę września. Mam nadzieję, że po krótkim wakacyjnym odpoczynku z nową energią ruszymy do prac. Póki co cały teren budowy to wielki rozgardiasz, a przydałoby się doprowadzić go do względnego porządku, tak by jesienią posadzić krzewy i drzewka owocowe. Sadzonki truskawek posadzone w doniczkach też czekają na swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 13.08.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Ladnie u Was wyglada, jak jezdze na Wole to zerkam na Wasz dom i podoba mi sie:) A w jakim wieku Wasze dziewczynki, moze spotkaja sie z moja w szkole na Woli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 30.08.2012 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Dawno mnie tutaj nie było, cóż wakacje działają rozleniwiająco. Akumulatory naładowane, SSO osiągnięty chcemy startować z dalszymi pracami. Elektryk wchodzi w przyszłym tygodniu tak samo hydraulik. Mam nadzieję, że okna będą wcześniej niż napisano w umowie i jeszcze we wrześniu uda nam się położyć tynki. Plany jak widać optymistyczne. Muszę jeszcze zamówić parapety - trwa rozeznanie terenu (muszą zostać obsadzone przed tynkami - tak chce fachowiec) i bramę garażową. A potem wylewki i...... będzie super. Agusiu moje gwiazdki są z 2007 roku, a w szkole to mamy szanse spotkać się również my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 30.08.2012 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Zapomniałam dodać informację o skrzynce elektrycznej - jesteśmy jej szczęśliwymi posiadaczami od piątku 24 sierpnia Domek posiada już praktycznie wszystkie media - woda, prąd, ścieki - tylko gaz będzie w przyszłym roku - ale nie szkodzi, przeżyjemy bez. Dodatkowo mamy na głowie posprzątanie i odwodnienie działki, nawiezienie ziemią. Chciałabym posadzić jesienią drzewka owocowe, truskawki itp, no i obsadzić działkę krzewami. Pytanie czy uda nam się wszystko przeprowadzić zgodnie z planem, mąż cierpi na chroniczny brak czasu, a doba ma tylko 24 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 31.08.2012 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Wczoraj rozpoczęliśmy akcję "sprzątanie świata" - skupiając się na własnej działeczce. Po Bobie i jego ekipie było tego niemało , spędzili u nas prawie 5 miesięcy !!! Dzisiaj prace będą kontynuowane. Efekty są.... i to najważniejsze, a jak cieszą przy okazji. Człowiek chciałby od razu ogarnąć cały chaos, ale takie rzeczy tylko w erze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts