mgk 31.08.2012 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Mam nie lada zagwozdkę z bramą garażową - co sądzicie o bramie z firmy KRISPOL, typ MISTRAL z napędem SOMFY? Czy znajdzie się dobra dusza, która szepnie coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 31.08.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 nic nie wiem na ten temat - ja mam u siebie Hormanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 04.09.2012 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 No własnie, generalnie większość ma Hormanna albo Wiśniowskiego a ja tutaj z jakimś krispolem wyskakuję A poważnie to dostaliśmy na tą bramę stosunkowo dobrą cenę - jak na te gabaryty, muszę wybrać... nie chcę popełnić błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 04.09.2012 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Z dobrych wiadomości - elektryk działa ! Hydraulik przesunął się na przyszły tydzień - może to i dobrze, dwie ekipy równocześnie - mogłyby wchodzić sobie w drogę, a tak to luzik. Czekam na potwierdzenie montażu okien - po cichu marzę by nastąpiło to do połowy września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 05.09.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Postępy, postępy, aż miło. My mamy bramę Wiśniewskiego, na razie ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 05.09.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 do Dandiego nie dzowniliście ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 10.09.2012 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Mamy lokalnego elektryka - wg opinii dobry. no ... mam nadzieję, że dobry. Od razu zaliczyłam wtopę myląc położenie gniazdek w kuchni i teraz są 3 do przesunięcia. A myślałam, że wszystko zostało tak dobrze ustalone.... cóż myślałam a wyszło jak zwykle. Z bramą garażową dalej myślimy - tzn mąż myśli, może jednak będzie wiśniewski. Jak już coś zamówimy to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 10.09.2012 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Dużo się dzieje, hydraulik - pruje ściany, elektryk ryje jak krecik, a jeszcze tynkarz stoi w obwodzie i tylko okien nie będzie w tym tygodniu - chyba dobrze, bo łapię zadyszkę (będą w ostatnim tygodniu września). Cieszyć się czy płakać? Może to wszystko dzieje się za szybko? Jeden z panów pociesza, że po tynkach i wylewkach będzie fajnie - można będzie realizować własne fantazję - cha, cha cha - fantazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 17.09.2012 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Muszę w końcu zabrać aparat na budowę i obstrykać domek. Nazbierało się trochę zaległości. Nie wyrobiłam w sobie nawyku zabierania aparatu i mam problem nie mam nawet co zamieścić w "dzienniku" - tygodniku raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.09.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Mam nie lada zagwozdkę z bramą garażową - co sądzicie o bramie z firmy KRISPOL, typ MISTRAL z napędem SOMFY? Czy znajdzie się dobra dusza, która szepnie coś na ten temat? Witam Ja mam taka bramę z tym napędem (ale napędu jeszcze nie używamy) Moim zdaniem b.dobry stosunek jakości do ceny i jak na razie jesteśmy zadowoleni z wyboru. Sporo znajomych ma też Krispola i sobie chwalą a Wiśniowskiego odradził nam kolega, który nomen omen Wiśniowskim handluje. stwierdził, cytuje: "że znajomym badziewia nie będzie wciskał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 18.09.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Zdjęcia, zdjęcia konieczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 19.09.2012 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 No to mnie zasmuciłaś - tutli_putli - mąż właśnie zamówił wiśniewskiego - bramę przemysłową. Cóż będzie co ma być, ta budowa to jedno pasmo wyborów, po czasie okaże się czy były słuszne. Póki co elektrycy dalej pracują - musimy spotkać się z szefem na przegląd wykonanej instalacji, ewentualnie jeszcze ją rozbudujemy. Zastanawiam się nad odgromieniem domu : nie wiem czy puszczać odgromnik po wszystkich kalenicach (estetyka nieco ucierpi) czy też montować jedynie cewkę - tak doradza elektryk. Jak macie u siebie? Do mnie bardziej przemawia stara metoda pomimo uszczuplenia urody dachu, w końcu nie będę stała i gapiła się na dach bez przerwy (tak mam teraz - dach wyszedł cudny) a bezpieczeństwo - najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 19.09.2012 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Agusiazet - zdjęcia już porobione i będą, tylko muszę znaleźć trochę czasu na ich umieszczenie. Póki jest fajna pogoda to siedzimy do wieczora na budowie, robimy odwodnienie działki i chcemy ją zagospodarować przed nastaniem zimy - przynajmniej tą część za domem gdzie będzie część wypoczynkowa, ogród i sad. Mamy tak wąską działkę (po 3 ustawowe metry do granicy), że jak zagospodaruje się najbliższe otoczenie domu - obwódką to właściwie na część ogrodową nie będzie mógł dostać się tam żaden sprzęt typu - traktor, koparka itp. A jak wracamy z działki to trzeba ogarnąć mieszkanie, zająć się dziećmi i na internet nie mam już ani czasu ani ochoty a w pracy nie mam na to czasu, i tak to na ten moment wygląda. Ale zdjęcia będą - obiecuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.09.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ja myślę, że nie ma się co przejmować ja Ci napisałam co usłyszałam od kolegi a ręki sobie za to uciąć nie dam. Będzie dobrze - tak jak piszesz budowa to jeden ciągły kompromis i nie da się też uniknąć i tych mniej trafnych decyzji. Czasami też coś co wydawało się taką mniej trafną decyzją bywa strzałem w dziesiątkę i już mamy równowagę zachowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 20.09.2012 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Dokładnie, też tak myślę. Na razie prace na zewnątrz - wstrzymane ze zrozumiałych względów A na dodatek chyba mnie dopada grypa, jeszcze tylko tego brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 21.09.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 No, to kuruj się szybko, bo pańskie oko konia tuczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 24.09.2012 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 oj, masz rację... tuczy, tuczy. wczoraj mąż pojechał i obfotagrafował wszystko, muszę to teraz powrzucał na fm. Ale jest już fajnie... w tym tygodniu ma nastąpić długo oczekiwana chwila montażu okien i parapetów. Mam problem ze znalezieniem drzwi do pomieszczenia gospodarczego - problemem jest kolor - w winchesterze nie ma za bardzo wyboru - jedyną firmę, którą znalazłam jest KMT, a cena ... cóż, na razie szukam dalej.Brama ostatecznie zamówiona, zaliczka wpłacona, montaż - druga połowa października - wg. mnie raczej początek listopada byłby własciwszy. Ale ten czas zasuwa.... normalnie nie wyrabiamy na zakrętach, a jeszcze tyle prac, które musimy zrobić przed tynkami : ścianki w łazienkach (3), luksfery w garażu, drzwi do kotłowni/pomieszczenia gospodarczego. O zakończeniu prac związanych z odwodnieniem nie wspominam - mąż stara się, ale czas niestety nie jest z gumy, jeszcze trochę przed nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 24.09.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Garaż powinien być otynkowany przed założeniem bramy Wiśniewskiego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 24.09.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Wiem Agusia, wiem, tynkarze "siedzą" nam na ogonie i gdyby nie fakt, ze czekamy na okna to chatka miałaby już tynki Ale cóż w budowie nie ma pewników (przekonuję się o tym codziennie), bywają za to wielkie improwizacje - tak jak u nas ze ściankami i luksferami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 26.09.2012 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 A jednak montaż okien dopiero w przyszłym tygodniu, panowie zapowiedzieli się na poniedziałek 1- października, cóż... poczekamy. Innej drogi nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts