Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wanna z parawanem, z prysznicem, panel prysznicowy we wannie, kabina

Izabela Wawrzeń

Recommended Posts

Ja mam, na szczęście już niedługo. Już cieszę się na kąpiele w tradycyjnej kabinie.

Parawan zamontowaliśmy sobie, bo nie cierpimy kąpieli w wannie a nie mieliśmy kasy na gruntowny remont łazienki i wymianą wanny na kabinę. Tylko, że nawet jak zasłonisz się parawanem, to strasznie wieje po plecach i nawet przy gorącej wodzie nie ma komfortu termicznego kąpiel :evil:

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam taki parawan. Jednoczęściowy, znaczy jedno skrzydło otwierane/zamykane jak drzwi. Fajnie się wkomponowuje bo kiedy jest złożone na ściane to wogóle go nie widać. A co do funkcjonalności... czy ja wiem... Kąpiel za tym parawanem to jednak nie jest prawdziwy prysznic, bo raz że wieje, a dwa że jednak trzeba uważać żeby nie pryskało poza. No i ważne zeby wanna miała w miarę prosty "skos" w miejscu parawanu. Żeby wygodnie było za nim stać na prostym dnie.

Ja mam taki parawan. Jednoczęściowy, znaczy jedno skrzydło otwierane/zamykane jak drzwi. Fajnie się wkomponowuje bo kiedy jest złożone na ściane to wogóle go nie widać. A co do funkcjonalności... czy ja wiem... Kąpiel za tym parawanem to jednak nie jest prawdziwy prysznic, bo raz że wieje, a dwa że jednak trzeba uważać żeby nie pryskało poza. No i ważne zeby wanna miała w miarę prosty "skos" w miejscu parawanu. Żeby wygodnie było za nim stać na prostym dnie.

no dokładnie o takim myśle... wiem że nie jest to to samo co prysznic ale bardziej zalezy mi na tym żeby przy szybkim prysznicu nie chlapać na całą łazienke :)...

mamy takie rozwiązanie w łazience, już 4 lata.

nie wiem, może dlatego że łazienka mała i bez okan - nic mi nie wieje po plecach. muszę się mocno starc, zeby woda trafiła poza wannę i parawan.

jak dla mnie ma to nawet zalety w porównaniu do kabiny pryszncowej - nie ma takiej różnicy temperatur jak po wyjsciu z kabiny :)

• 1 month później...

Witajcie drodzy forumowicze,

Zastanawiam się nad zamontowaniem w jednej z łazienek prysznico-wanny. Na styk zmieściłaby się i kabina i wanna, ale wydaje mi się, że tak będzie bardziej funkcjonalnie.

Czy ktoś z Was skorzystał z tego pomysłu? jak się sprawdza? jakie widzicie minusy?

Chetnie też obejrzę zdjęcia.

chodzi mi o coś takiego:

http://i90.twenga.com/9/tp/03/88/5604941365462320388vb.png

lub

http://interior.moiatblog.com/wp-content/uploads/2008/10/image-thumb57.png

Dzięki!

aha :) to może to była opinia zmarźlucha :)

fajnie wyglądają te prysznico-wanny z obniżonym wejściem. Słyszałam, że są dość drogie a tańsze wersje nie są zbyt szczelne... ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? lub ma?

chodzi o to:

http://www.e-mieszkanie.pl/zdjecia_artykul/wan_kab_wnet_czerw_art.jpg