Sylwia1667 04.03.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ja mam, na szczęście już niedługo. Już cieszę się na kąpiele w tradycyjnej kabinie. Parawan zamontowaliśmy sobie, bo nie cierpimy kąpieli w wannie a nie mieliśmy kasy na gruntowny remont łazienki i wymianą wanny na kabinę. Tylko, że nawet jak zasłonisz się parawanem, to strasznie wieje po plecach i nawet przy gorącej wodzie nie ma komfortu termicznego kąpiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 04.03.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 to fakt, wiać po plecach pewnie będzie, pod oknem szczególnie. chyba zawsze tak jest, że półśrodki mają jakieś wady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 05.03.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ja mam taki parawan. Jednoczęściowy, znaczy jedno skrzydło otwierane/zamykane jak drzwi. Fajnie się wkomponowuje bo kiedy jest złożone na ściane to wogóle go nie widać. A co do funkcjonalności... czy ja wiem... Kąpiel za tym parawanem to jednak nie jest prawdziwy prysznic, bo raz że wieje, a dwa że jednak trzeba uważać żeby nie pryskało poza. No i ważne zeby wanna miała w miarę prosty "skos" w miejscu parawanu. Żeby wygodnie było za nim stać na prostym dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red_woman 05.03.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ja mam taki parawan. Jednoczęściowy, znaczy jedno skrzydło otwierane/zamykane jak drzwi. Fajnie się wkomponowuje bo kiedy jest złożone na ściane to wogóle go nie widać. A co do funkcjonalności... czy ja wiem... Kąpiel za tym parawanem to jednak nie jest prawdziwy prysznic, bo raz że wieje, a dwa że jednak trzeba uważać żeby nie pryskało poza. No i ważne zeby wanna miała w miarę prosty "skos" w miejscu parawanu. Żeby wygodnie było za nim stać na prostym dnie. no dokładnie o takim myśle... wiem że nie jest to to samo co prysznic ale bardziej zalezy mi na tym żeby przy szybkim prysznicu nie chlapać na całą łazienke ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 05.03.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 No lepsze to na pewno niż kąpiel w wannie, ale dobrze zdawać sobie sprawę z wad tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 05.03.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 No lepsze to na pewno niż kąpiel w wannie ojacie, ale ta wanna wam podpadła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.03.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 znajomi mieli ale po niedlugim czasie pourywaly im sie te zawiasy i musieli dla bezpieczenstwa zdemontowac. moze jakies mocno markowe, sam nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 05.03.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 mamy takie rozwiązanie w łazience, już 4 lata. nie wiem, może dlatego że łazienka mała i bez okan - nic mi nie wieje po plecach. muszę się mocno starc, zeby woda trafiła poza wannę i parawan. jak dla mnie ma to nawet zalety w porównaniu do kabiny pryszncowej - nie ma takiej różnicy temperatur jak po wyjsciu z kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bondzo83 05.03.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 polecam w 100% http://img222.imageshack.us/img222/4622/dsc02261ye0.jpg http://img233.imageshack.us/img233/2861/dsc02260dv9.jpg Nasz jest z aquaform - dwuczęściowy składany http://www.aquaform.eu/files/showerstar/produkty/parawany/baok2_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 05.03.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Parawan mam na wannie w łazience w bloku i nie mam okien w łazience, ale tak strasznie wieje z pionu wentylacyjnego. Co do różnicy temperatur między kabiną a łazienką to nie odczuwam tego dotkliwie, bo z kabiny wychodzę dopiero po wytarciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red_woman 05.03.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 jak to bywa ze wszystkim są zwolennicy i przeciwnicy i ci zmuszeniu losowo ;P... ja akurat do zwolenników posiadania tylko prysznica nie należę więc taki kompromis wydaje się uczciwy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 05.03.2009 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 witamja narazie się nie pochwale zdjęciem ale mam juz kupioną wanne RAVAK z parawanem szklanym decyzja była podyktowana kompromisem z mężem ja uwielbiam kąpiele, a mąż szybki prysznic , a mamy jedną nie dużą łazienke z tąd dezyzja na RAVAKpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 14.04.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witajcie drodzy forumowicze,Zastanawiam się nad zamontowaniem w jednej z łazienek prysznico-wanny. Na styk zmieściłaby się i kabina i wanna, ale wydaje mi się, że tak będzie bardziej funkcjonalnie.Czy ktoś z Was skorzystał z tego pomysłu? jak się sprawdza? jakie widzicie minusy?Chetnie też obejrzę zdjęcia. chodzi mi o coś takiego:http://i90.twenga.com/9/tp/03/88/5604941365462320388vb.png lubhttp://interior.moiatblog.com/wp-content/uploads/2008/10/image-thumb57.png Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 14.04.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 ja równiez myslałam o takim rozwiązaniu, ale ostatecznie zdecydowałam się na zakup wanny Rosa II Ravaka i dokupieniu do niej parawanu wannowego (jest specjalny do tego modelu)tak to mniej więcej wyglądahttp://www.combikol.pl/cache/images/c/9/3/c93fc7783cda815079379e5c9b6be83f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 14.04.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Fajne rozwiązanie ja właśnie też będę miała narożną, bardzo podobnie. A jak się sprawdza? niektórzy mówią, że "wieje" po plecach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 14.04.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 nie wiem jak sie sprawdza, bo dopiero planuje wykonczenie aktualnie mam wannę bez parawanu i spokojnie w niej biorę prysznic i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 14.04.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 aha to może to była opinia zmarźlucha fajnie wyglądają te prysznico-wanny z obniżonym wejściem. Słyszałam, że są dość drogie a tańsze wersje nie są zbyt szczelne... ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? lub ma? chodzi o to: http://www.e-mieszkanie.pl/zdjecia_artykul/wan_kab_wnet_czerw_art.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 14.04.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Super ta wanna Ravaka. U mnie stoi narożna, ale jakoś do niej nie mogę ciągle dokupić parawanu, więc fajnie, że Ravak ma od razu komplety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 14.04.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 http://www.ravak.pl/?page=rosa2tutaj są informacje na temat wanny i akcesoriów, moim zdaniem to bardzo fajna sprawa i cena całkiem przystępnano własnie, jak cenowo wyglądaja te prysznico-wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 15.04.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 jeśli chodzi o ceny to właśnie jeszcze muszę się zorientować. Gdzieś usłyszałam magiczną kwotę 15 tys ale jakoś nie chce mi się wierzyć, muszę na własne oczy zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts