monika3 03.09.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Użytkujemy wanne Ravak z parawanem nawannowym. Ja uwielbiam kąpiele mąż preferuje szybki prysznic, więc mamy dwa w jednym Woda z deszczownicy absolutnie nie rozpryskuje sie po posadzce. Jedyny mankament, że nie utrzymuje się takie ciepełko jak w zamkniętej kabinie prysznicowej. Ale to już nie mój problem -- jak pisałam wole kąpiel w wannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 03.09.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Mam, z parawanem nawannowym. Spradza się, ale jednak posadzka nieco pochlapana. Moze to kwestia parawana, bo nasz okrutnie sie brudzi (twarda woda?) i , byc moze, jest za krotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polenka 22.11.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Dla wszystkich, którzy kochają wanny, a są w związku z prysznicolubami Przetestowaliśmy to z moim małżem - trzeba wziąć dobrą, prostą wannę: http://www.laminex.info/pl/produkty/wanny.html/pid/9/B1_160x70/ i do tego zakupić parawan nawannowy, np: http://www.hueppe.com/PL-PL/kategorie.aspx?MainNr=13310 świetnie się sprawdza. Na początku obawiałam się jak to będzie działać, ale teraz już wiem, że jest super Polecam zastosować ten pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 22.11.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Też tak uważam, moi znajomi sobie bardzo chwalą! Jak się weźmie taki jednoczęściowy, który można złożyć (w sensie składa się tak że opiera się o boczną ścianę), to w czasie kąpieli w wannie w ogóle nie przeszkadza i nie zasłania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovanka_ 24.11.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 http://wanno-prysznic.pl/.... a tutaj filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polenka 02.12.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Aj, nie uważasz że taka hybryda wygląda conajmniej... dziwnie? Jakoś nie jestem do tego przekonana - bałabym się, że po roku użytkowania te drzwi nie byłyby na tyle szczelne, żeby wziąć kąpiel bez rozlewania wody po łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 02.12.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 To jest wanno-prysznic. O wiele lepszym i tańszym rozwiązaniem jest zakup zwykłej wanny i do tego parawan:http://www.sanitariaty.pl/parawan-nawannowy-1-czesciowy-huppe-501-design-nr-kat-175123-087-321.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 02.12.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Parawany ruchome "wiszące" nie są wygodne, kilka już przetestowałem, żaden nie zdał egzaminu. Czasem lekkie oparcie się o szybę, chwila nieuwagi i po prysznicu kałuża w łazience. Dodatkowy minus parawanów nawannowych dla mnie osobiście to brak tego "ciepłego klimatu" który wytwarza się w kabinie prysznicowej. Lubię brać ciepły prysznic i taki klimat łaźni parowej, który utrzymuje się w typowej kabinie prysznicowej nie jest do uzyskania przy parawanie. Natomiast ta kabina na całą wannę może być pewną alternatywą ale wtedy odbiera mi całą przyjemność kąpieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 02.12.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Wanna z parawanem to wersja dla tych którzy chcą mieć i wannę i prysznic a nie mają na tyle miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasanala 18.08.2013 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Ja ciągle zastanawiam się jaką wannę z parawanem wybrać i nie mogę znaleźć wystarczającej ilości opinii na temat interesujących mnie modeli. Może akurat ktoś z forumowiczów miał i mi podpowie (zaznaczę, że wanna musi być - dzieci lubią siedzieć w wanie i chlapać się, a parawan też musi być, bo my z mężem bierzemy głównie prysznic).Z układu łazienki najbardziej pasuje wanna prostokątna, ale spodobały mi się wanny takie w literę P.Znalazłam takie modele:- Riho Dorado - ta z kształtu podoba mi się najbardziej tylko nie mam pewności czy pomimo parawanu woda nie zachlapuje łazienki, tzn. czy nie pryska dalej niż długość parawanu- Novoterm Kerra Posejdon - podobna do powyższej, ale o połowę tańsza- Villeroy&Boch Subway - cena z parawanem jest dla nas za wysoka, chociaż w tym modelu parawan na pewno chroni przed zachlapywaniem łazienki- Rea Bianka - tutaj nieco podobne rozwiązanie do Villeroy, ale parawan składa się z dwóch oddzielnych części , mężowi podoba się to rozwiązanie najbardziej, a ja nie mam zdania, bo na żywo nigdzie tego w sklepie nie znalazłam, cena też jest zaskakująco niska- Sanplast WAL(P)/CO 85x160 z kabiną nawannową - tutaj nie do końca podoba mi się kształt zewnętrzny wanny Może ktoś ma doświadczenia, z powyższymi rozwiązaniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts