mlodymax 08.02.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam! chciałbym u siebie w salonie postawić scianę stylizowaną na surową , wręcz agresywnie surową cegłę. Sciana ma miec okolo 2-2,5 metra szerokości , od podłogi , prawie do sufitu. ma delikatnie odgradzać salon od kuchni ,myslę również o tym by na jednej ze stron powiesić tv. poradzcie mi z jakich materaiłów i jaką technika wykonac taka scianę. chciałbym żeby wygladała surowo. tak jakby ktos wyburzał stary budynek i to przez pomyłkę zostawił. nie wiem uzyć prawdziwej cegły?jakoś ją "szczerbić" młotkiem? a może jakieś kafle , płytki???? proszę o pomoc. serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 08.02.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 To chyba najlepsza będzie cegła rozbiórkowa, popd warunkiem ze miżna to jescze wmurować w ścianę. Jeśli już jest ściana to chyba pozostają płytki rustykalne, ewentualnie jakieś cegły ręcznie formowane, lub klinkerowe stylizowane na stare tzw. rustykalne, są firmy co je tną na paski i wtedy kłdziesz je jak płytki na ścianę i wypełniasz spoiną, jaką chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 09.02.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 wejdz na stronę elkaminodom.pl. Ja w tym tygodniu zakupiłem u nich płytki "stara cegła skalna" do obłożenia obudowy kominka. Na żywca wyglądają REWELACYJNIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.02.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Cegła, gadasz?Cała ściana w salonie?Poczytaj o hypokaustum i sobie zbuduj.Będziesz miał dwie pieczenie na jednym ogniu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodymax 09.02.2012 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 wejdz na stronę elkaminodom.pl. Ja w tym tygodniu zakupiłem u nich płytki "stara cegła skalna" do obłożenia obudowy kominka. Na żywca wyglądają REWELACYJNIE!!! Dziekuje za link....o to chodziło. Dziekuje wszystkim pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 09.02.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Ale musi to wykonać jakiś lokalny paproch żeby było naturalnie... naturalnie agresywnie krzywo... To tak z przymrużeniem oka...Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 09.02.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 nie wiem uzyć prawdziwej cegły?jakoś ją "szczerbić" młotkiem? Mam jeszcze do rozebrania fragment starego, prawie stuletniego domku zbudowanego z ręcznie formowanej cegły (z gliny) o dużych gabarytach (13,5 x 27 x 8 cm). Latem był u mnie pewien młody człowiek, któremu pozwoliłem samodzielnie rozebrać tyle muru, ile zechce. Potrzebował właśnie tę cegłę do wykonania takiej ściany działowej (i to na parterze w bloku!). Z tego, co mówił, to miał jej nie "wyszczerbiać", tylko oszlifować "na kant". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts