Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ultradźwięki

Raito

Recommended Posts

ALe teraz jest jeszcze gorzej. Mają dziecko, które kilka godzin dziennie skacze, biega po podłodze( nie wiem czy nie w jakichś drewniakach bo słychać to praktycznie w całym mieszkaniu. Wkońcu moja mama wezwała policję, która teoretycznie ma skierować sprawę do sądu. Tylko że teraz ich dziecko lata non stop

A dziecko dostanie mandat czy w zawiasach, proponuje dobrego adwokata, a bo to wiadomo co taki dzieciak wymysli jeszcze :cool:

Przykro mi, że masz takie problemy. Wydaje mi się, że nic z tym nie zrobisz. Swego czasu miałem podobny problem. Sąsiad z dołu - alkoholik, uwielbiał dniami nocami głośno słuchać radia. Gdy się nawalił to gadał do tego radia. Nie szło spać, nic nie dawały wizyty Policji. To go jeszcze rozjuszało. Przyłaził nawalony z pretensjami. Nawet gdy przypadkowo spadł ze schodów nie dawał za wygraną. Całe moje szczęście, że zmieniłem dzielnicę i teraz z rozbawieniem opowiadam moje historie. Aczkolwiek wtedy nie było do śmiechu.

Jeżeli nie zamierzasz się wyprowadzić to za każdym razem gdy zakłócają spokój sąsiedzi wzywaj Policję. Z tego co pamiętam na początku jest pouczenie, potem mandat a na końcu sprawa trafia na kolegium. Być może kara finansowa uspokoi sąsiadów. Z drugiej strony będziesz miał potwierdzenie w notatkach Policyjnych, że jest niewesoło. Zgłaszałeś sprawę do spółdzielni mieszkaniowej?

Mieszkam na 4 piętrze, wyżej nie ma nic.

Pode mną jakieś Państwo z wielkiego miasta kupiło mieszkanie. Pomieszkiwali tylko z raz w miesiacu i to w weekend. Moje dziecko zazwyczaj o 21 już spi, jakoś to po 20stej było kiedy zaczął kopać piłkę, dmuchaną. Słyszę stukanie po kaloryferze....to był moment kiedy pozwoliłam dziecku poskakać troszkę głośniej ;)

Obecnie mieszkanie jest do sprzedania.

Wiesz, dzieci są różne. Może rodzice sami nie dają sobie z dzieckiem rady? Są takie dzieci, które ryczą nocami, sa takie które nie śpią i łażą, a w nocy słychać wszystko. Ja słyszę, jak sąsiedzi korzystają z wc więc jak nie słyszeć tupotów dziecka?

Piszesz, że to pijaki i narkomani....no to tylko żal dziecka. Zgłoś do opieki społecznej.

Witam.

Mają dziecko, które kilka godzin dziennie skacze, biega po podłodze( nie wiem czy nie w jakichś drewniakach bo słychać to praktycznie w całym mieszkaniu. (...)

Przyszedł mi do głowy taki pomysł, mianowicie chciałem przy suficie zainstalować głośniki i puszczać infra/ultradźwięki. Teoretycznie powinny ich boleć głowy więc nie powinni skakać po podłodze. Nie wiem tylko czy te dźwięki przejdą przez sufit i czy jakoś na nich wpłyną. Co sądzicie o tym pomyśle?

instaluj instaluj...... jest nadzieja,że zaczną biegać i skakać po suficie.....