asterixx 08.02.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam, Czy planując budowe domu w etapach należy w jakis specjalny sposób przygotowac dokumentację i dokumenty do pozwolenia na budowę?Planując inwestycję (dom z doklejonym garazem) chcemy najpierw wybudować sam dom, a pozniej garaż. Byc moze garaz powstanie zanim zacznie sie wykonczeniówka w domu, ale jest tez opcja taka, ze z niego zrezygnujemy.Mam obawy, ze dostajac pozwolenie na budowe dla domu z garażem (w ramach jednego projektu), gdy nie wybuduje garażu, to moze to zostac uznane za budowę zniezgodnie z pozwoleniem.Z drugiej strony nie ma chyba sensu zalatwiać dwóch pozwolen na budowę, skoro kupuje jeden projekt, ktory zawiera opracowanie domu i garażu. Pewnym utrudnieniem tutaj jest jeszcze sprawa kredytu, ktory ma byc na dom. A garaz ma powstac ze srodków własnych, na które jest pewna perspektywa. Nie wiem, jak bank sie do tego moze ustosunkowac, jak bede chcial wziasc kredyt na dom, a w pozwoleniu na budowe bedzie jeszcze garaz. Oświeccie mnie, jak te sprawe zalatwic. pozdrawiamasterix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flyer2 09.02.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Skoro w projekcie masz dom i garaż ,stanowi to całość.Nie wybudowanie garażu będzie więc istotnym odstępstwem od projektu i moim zdaniem wymaga to projektu zamiennego i być może nowego pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts