Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY PRZYJAZNEJ 5 UPB-7806 pracownia DOBRY DOM

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 4 months później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Monnia_1993 tak Dom przy przyjaznej 8. Jak tylko będzie u nas na działce wystarczająco sucho to ruszamy z budową :) Pozwolenie na budowę już jest. Ekipa do stanu SSO. Teraz walczymy o kasę ;)

Czy planujesz jakieś zmiany? My trochę zmieniliśmy, ale w sumie to nie dużo.

Podczas wyboru projektu szukałam takiego, aby nam jak najbardziej pasował i chyba się udało :)

Pozdrawiam serdecznie.

Edytowane przez Drimeth
dopisek

• 1 month później...

Drimeth...

Troszeczkę kuchnię: tą spiżarnię obok kuchni przenoszę wyżej na miejsce gazówki z pierwotnego planu; zwężam korytarz przy drzwiach wejściowych, w kotłowni robię craftroom, a kotłownia będzie na tyłach garażu, garaż będzie krótszy oraz trochę małych zmian na piętrze z sypialniamy, żeby w każdej była łazienka i garderoba.

A wy? Bez zmian?

Monnia,

U nas stanowczo mniej zmian niż u Ciebie ;)

W kuchni zmniejszam okno od frontu i łączę je bezpośrednio z oknem na drugiej ścianie. Łączymy też okna w wykuszu, przesuwamy drzwi balkonowe, żeby salon był bardziej ustawny. Podnosimy cały parter o dwa pustaki w górę, przez co schody nam wyjdą trochę na korytarz. Ponieważ u nas nie będzie kotłowni na paliwo stałe, więc planuję dostawić tam pralkę. Na poddaszu likwidujemy małą łazienkę i w jej miejsce planujemy garderobę, przesuwamy drzwi do pokoju nad garażem, aby obie garderoby były ogólnodostępne.

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
Oj nie, tak daleko idących planów jeszcze nie mam. Chcę poczekać i dokładnie pomierzyć wszystko jak dom już będzie stał (mury i nasyp wokół fundamentów) dopiero wtedy to wszystko ładnie naniosę sobie na mapkę i będę działać. Niestety nie mam doświadczenia w projektowaniu ogrodów więc trochę mi z tym zejdzie. Jak na razie specjalizuję się w kwiatach doniczkowych w mieszkaniu ;) Edytowane przez Drimeth
literówka

• 9 months później...
  • 2 weeks później...

Tylko chyba Monia pokoje Ci wyjdą malutkie z tego co widziałam w projekcie.

Chyba,że z zewnątrz ten domek baaaardzo powiększysz.

Kontaktowałaś się w tej sprawie z projektantem już?

Fany pomysł by przy każdym pokoju była garderoba- też takiego projektu szukałam, by każdy miał swój kąt na szpargałki i ubrania:)

Craft-room fajny pomysł:) My decydowalismy,że gabinet przy salonie zmienimy czasowo na moją pracownię ( troszkę szyję, dziergam, dorabiam itp.;)) będę wówczas mogła mieć dzieci na oku podczas pracy. A potem gdy smyki wyrosną/ pójdą w świat- zaadaptujemy jeden z pokoi,lub garderobę dodatkową- która na na poddaszu powstać.

Z projektu wyczytałam, ze masz dzieciątko- pomyśl, bo może warto mieć taką pracownię z możliwością podglądania dziecka w salonie :)

Edytowane przez MadziulaPM

Pierwotny plan był taki:

Parter.jpgPiętro.jpg

Później:

Parter 2.jpgPiętro 2.jpg

Ale pokój 4,3 i 2 są pokojami dzieci, a pokój dziecka z projektu i pokój 1 to pokoje gościnne.

Zrezygnowałam z garderób w każdym pokoju, bo nie wiedziałam jak umeblować pokój, tak, aby się przydały do czegoś i nie stały puste.

Carft room mnie nie kręci tracę cierpliwość przy przeciąganiu nici. Co do dzieci :) trojaczki:)

Na drugiej wersji projektu to nie są garderoby, tylko łazienki:) Na święta będzie u mnie ok. 15 osób, jeśli wszyscy przyjadą, więc musi być dużo, dużo łazienek.

Moje przeróbki poszły do pracowni, on tylko musi wpasować pomieszczenia w proporcje (nie wymiary) domu z oryginalnego projektu,

Na działeczce mam już kurnik i domek na narzędzia:)

Edytowane przez Monnia_1993

• 5 weeks później...