Leszek68 09.02.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) Witam. Kto buduje/zbudował/ ten dom i może podzielić się doświadczeniami i radami. Pozdrawiam Edytowane 9 Lutego 2012 przez Leszek68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek68 10.02.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Witam. Nikt nie buduje??????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek68 20.02.2012 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam. I nadal nikt nie buduje:rolleyes:????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monnia_1993 22.02.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Podbijam, ale Dom przy Przyjazdej 8:) budował ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 21.03.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam,My się przymierzamy do Przyjaznej 8. Czy robiliście jakieś zmiany w projekcie?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 21.08.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Podbijam dom przy przyjaznej 8. Czy jest ktoś kto buduje lub planuje zbudować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monnia_1993 18.11.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Drimeth i jak idzie? Niestety zostałam singielką i plany odwołane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwiatki2 12.01.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Planowaliśmy dom przy przyjemnej 5 ale wybraliśmy z259PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 26.01.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Monnia_1993, przykro mi U nas powoli do przodu przygotowania. Mamy już pozwolenie na budowę i podpisaną umowę z wykonawcą na SSO. Jeśli wszystko dobrze pójdzie to zaczynamy w okolicach maja. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monnia_1993 27.01.2013 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Drimeth Dom przy przyjaznej 8?Sama planuję ją wybudować. Pieniążki już są, a facet zawsze się znajdzie;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 27.01.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Monnia_1993 tak Dom przy przyjaznej 8. Jak tylko będzie u nas na działce wystarczająco sucho to ruszamy z budową Pozwolenie na budowę już jest. Ekipa do stanu SSO. Teraz walczymy o kasę Czy planujesz jakieś zmiany? My trochę zmieniliśmy, ale w sumie to nie dużo. Podczas wyboru projektu szukałam takiego, aby nam jak najbardziej pasował i chyba się udało Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 27 Stycznia 2013 przez Drimeth dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monnia_1993 25.03.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Drimeth... Troszeczkę kuchnię: tą spiżarnię obok kuchni przenoszę wyżej na miejsce gazówki z pierwotnego planu; zwężam korytarz przy drzwiach wejściowych, w kotłowni robię craftroom, a kotłownia będzie na tyłach garażu, garaż będzie krótszy oraz trochę małych zmian na piętrze z sypialniamy, żeby w każdej była łazienka i garderoba. A wy? Bez zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.03.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Monnia, U nas stanowczo mniej zmian niż u Ciebie W kuchni zmniejszam okno od frontu i łączę je bezpośrednio z oknem na drugiej ścianie. Łączymy też okna w wykuszu, przesuwamy drzwi balkonowe, żeby salon był bardziej ustawny. Podnosimy cały parter o dwa pustaki w górę, przez co schody nam wyjdą trochę na korytarz. Ponieważ u nas nie będzie kotłowni na paliwo stałe, więc planuję dostawić tam pralkę. Na poddaszu likwidujemy małą łazienkę i w jej miejsce planujemy garderobę, przesuwamy drzwi do pokoju nad garażem, aby obie garderoby były ogólnodostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monnia_1993 19.04.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 A macie już zaplanowany wygląd działki? Jakie roślinki etc. etc.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.05.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 (edytowane) Oj nie, tak daleko idących planów jeszcze nie mam. Chcę poczekać i dokładnie pomierzyć wszystko jak dom już będzie stał (mury i nasyp wokół fundamentów) dopiero wtedy to wszystko ładnie naniosę sobie na mapkę i będę działać. Niestety nie mam doświadczenia w projektowaniu ogrodów więc trochę mi z tym zejdzie. Jak na razie specjalizuję się w kwiatach doniczkowych w mieszkaniu Edytowane 1 Maja 2013 przez Drimeth literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monnia_1993 12.02.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Oto moje zmiany:) Z zewnątrz będzie wyglądać identycznie jak na projekcie, a plan pomieszczeń wpasuje się proporcje zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziulaPM 24.02.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) Tylko chyba Monia pokoje Ci wyjdą malutkie z tego co widziałam w projekcie. Chyba,że z zewnątrz ten domek baaaardzo powiększysz. Kontaktowałaś się w tej sprawie z projektantem już? Fany pomysł by przy każdym pokoju była garderoba- też takiego projektu szukałam, by każdy miał swój kąt na szpargałki i ubrania:) Craft-room fajny pomysł My decydowalismy,że gabinet przy salonie zmienimy czasowo na moją pracownię ( troszkę szyję, dziergam, dorabiam itp.) będę wówczas mogła mieć dzieci na oku podczas pracy. A potem gdy smyki wyrosną/ pójdą w świat- zaadaptujemy jeden z pokoi,lub garderobę dodatkową- która na na poddaszu powstać. Z projektu wyczytałam, ze masz dzieciątko- pomyśl, bo może warto mieć taką pracownię z możliwością podglądania dziecka w salonie Edytowane 24 Lutego 2014 przez MadziulaPM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monnia_1993 03.03.2014 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 (edytowane) Pierwotny plan był taki: Później: Ale pokój 4,3 i 2 są pokojami dzieci, a pokój dziecka z projektu i pokój 1 to pokoje gościnne. Zrezygnowałam z garderób w każdym pokoju, bo nie wiedziałam jak umeblować pokój, tak, aby się przydały do czegoś i nie stały puste. Carft room mnie nie kręci tracę cierpliwość przy przeciąganiu nici. Co do dzieci trojaczki:) Na drugiej wersji projektu to nie są garderoby, tylko łazienki:) Na święta będzie u mnie ok. 15 osób, jeśli wszyscy przyjadą, więc musi być dużo, dużo łazienek. Moje przeróbki poszły do pracowni, on tylko musi wpasować pomieszczenia w proporcje (nie wymiary) domu z oryginalnego projektu, Na działeczce mam już kurnik i domek na narzędzia:) Edytowane 3 Marca 2014 przez Monnia_1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 06.03.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Monnia, jak rozwiążesz różnice poziomów pomiędzy garażem a częścią domową? W oryginalnym projekcie jest tam 40cm różnicy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monnia_1993 05.04.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Tak mam już architekta. Ogólnie projekt zostaje bez zmian, proporcje zachowane, tylko rozkład pomieszczeń inny:) Ta różnica między garażem i resztą domu najbardziej mi się z tego wszystkiego podoba... A wy jakie macie zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts