Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 months później...
  • 1 year później...
Witam, znajomy poszukuje mieszkania w Krakowie i interesowały by go oferty, proszę o propozycje. Z góry dziękuje.

Wynajmowałam mieszkanie w Krakowie przez wiele lat i można powiedzieć nabijałam "nie małą" kasę właścicielowi. Rok temu zdecydowałam się na zakup mieszkania na kredyt. Pewnie powiecie, że teraz nabijam kasę bankowi. Może i tak, ale innego wyjścia nie mam bo tak jak większość społeczeństwa wyłożenie 200-300 tyś graniczy z cudem. Mam jedynie satysfakcję z tego, że w akcie notarialnym mieszkania widnieje moje nazwisko i z samym mieszkaniem mogę robić co chcę. Wynajmując raczej nie można sobie po swojemu urządzić, umeblować i zaaranżować. O wszystko trzeba się pytać właściciela. Ze swoim jest inaczej. Wybrałam obrzeża Krakowa - ul. Sołtysowską w dzielnicy Czyżyny. Tam wyszukałam, co prawda dość duże osiedle Fajny Dom, ale nie przeszkadza mi zbytnio. Plusem jest duży teren zieleni należący do osiedla.

Jeśli ktoś preferuje wynajem i zmiany miejsca zamieszkania i kaprysy właścicieli, to niech pozostaje przy swoim. Dla mnie osobiście takie rozwiązanie jest kiepskie.

Wynajmowałam mieszkanie w Krakowie przez wiele lat i można powiedzieć nabijałam "nie małą" kasę właścicielowi. Rok temu zdecydowałam się na zakup mieszkania na kredyt. Pewnie powiecie, że teraz nabijam kasę bankowi. Może i tak, ale innego wyjścia nie mam bo tak jak większość społeczeństwa wyłożenie 200-300 tyś graniczy z cudem. Mam jedynie satysfakcję z tego, że w akcie notarialnym mieszkania widnieje moje nazwisko i z samym mieszkaniem mogę robić co chcę. Wynajmując raczej nie można sobie po swojemu urządzić, umeblować i zaaranżować. O wszystko trzeba się pytać właściciela. Ze swoim jest inaczej. Wybrałam obrzeża Krakowa - ul. Sołtysowską w dzielnicy Czyżyny. Tam wyszukałam, co prawda dość duże osiedle Fajny Dom, ale nie przeszkadza mi zbytnio. Plusem jest duży teren zieleni należący do osiedla.

Jeśli ktoś preferuje wynajem i zmiany miejsca zamieszkania i kaprysy właścicieli, to niech pozostaje przy swoim. Dla mnie osobiście takie rozwiązanie jest kiepskie.

W pełni się zgadzam. Własne mieszkanie to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż wynajem. A teraz mamy tylu deweloperów, że każdy znajdzie coś dla siebie i to w zasadzie w każdej części Krakowa. W Krowodrzach i Mydlnikach są fajne mieszkania od Kozioł Invest Group.

• 8 months później...
Przyłączę się do tematu, ponieważ również zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Krakowie. Całkiem niedawno wróciłem z zagranicy, a poza tym wiele lat oszczędzałem na własne mieszkanie, dlatego w końcu mogę je kupić. Może ktoś z Was orientuje się ile kosztują te SPAM? Zależy mi na tych mieszkaniach, ponieważ znajdują się one w dobrej lokalizacji, niedaleko od centrum. Edytowane przez Greengaz

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 3 years później...