saha 09.02.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Mam pytanie odnośnie wełny mineralnej. Czy wełna położona luzem i przyciśnięta wylewką ma takie same właściwości izolujące?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 09.02.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Mam pytanie odnośnie wełny mineralnej. Czy wełna położona luzem i przyciśnięta wylewką ma takie same właściwości izolujące?? Pytanie z serii: Czy jeśli stanę na szynach i złapię się przewodów wysokiego napięcia, to pojadę jak tramwaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wawrzont 09.02.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Jeśli na wełnę wylejesz wylewkę, to trafi do niej wilgoć. Wełna straci właściwości izolacyjne i zapleśnieje, a wylewka nie będzie chyba zbyt równa. Jeśli coś się daje pod wylewkę, to chyba styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saha 09.02.2012 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Pytanie z serii: Czy jeśli stanę na szynach i złapię się przewodów wysokiego napięcia, to pojadę jak tramwaj? Odpowiedź z serii: Co jest czerwone i źle robi na zęby?? Cegła!! Na dodatek z chęcią zaistnienia w internecie, a i jeszcze jedna rada nie odpowiada się pytaniem na pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qgiel 09.02.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Mam pytanie odnośnie wełny mineralnej. Czy wełna położona luzem i przyciśnięta wylewką ma takie same właściwości izolujące?? Określenie " wełna położona luzem " sugeruje że masz zamiar wykorzystać wełnę miękką, taką jak miedzy krokwie ? Gdyby tak to miało być, to odpowiedź jest jedna - taka wełna pod wylewką nie będzie miała swoich właściwości izolujących, bo zostanie mocno ściśnieta i jej warstwa radykalnie się zmniejszy. Jednocześnie usuniete zostanie powietrze zawarte między włóknami wełny, zatem zniknie izolator. Co innego wełna twarda. Chociaż jeśli ta izolacja ma być pokryta wylewką, to użycie wełny jest według mnie niecelowe. Twardy styropian sprawdzi się dużo lepiej, szczególnie jeśli posadzka może mieć kontakt z wilgocią( styrodur). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 12.02.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jest też wełna pod wylewkę, stosuje się ją głównie tam gdzie zalerzy nam na wygłuszeniu dzwięków między piętrami, czesto np w hotelach czy biurowcach. Wełny miękkiej (poddaszowej) nie stosuje sie po wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts