mrwysoki 09.02.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witam Mam wielką prośbę do użytkowników pompy ciepła, u których pompa grzała co najmniej jeden sezon grzewczy. Czy moglibyście napisać jaki mieliście rachunki za prąd, jaka była temp. w domu, czy licznik jedno czy dwu taryfowy, jaka pow. ogrzewana, wielkość domu. Jak możecie to proszę napisać jeszcze model i moc pompy ciepła. Bardzo dziękuję Ps. Wiem że podobnych wątków już trochę jest, ale zawsze po kilku przydatnych informacjach, dyskusja schodzi na inne tematy, dlatego poproszę o odpowiedzi odnośnie mojej prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 09.02.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 hmm z pompami (podobnie jak z elektrycznym) i dwiema taryfami ciezko bardzo obliczyc ile konkretnie zaplacisz za ogrzewanie w sezonie bo generalnie na te nizsze rachunki zima skladasz sie przez cały rok ... akurat moja matka ma pompe powietrzna 14 kw - w okresach przejsciowych "pali" do 40 kw dziennie (jedna taryfa) - dom 230 metrów, w mocniejsze mrozy kominek bo by na prąd nie zarobila - pompa by przez 24h na dobe musiala chodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 09.02.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Czy moglibyście napisać jaki mieliście rachunki za prąd, jaka była temp. w domu, czy licznik jedno czy dwu taryfowy, jaka pow. ogrzewana, wielkość domu. Zerknij do arkusza, gdzie użytkownicy spisują liczniki: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aldetql4KVOQdFFqVXROUDBJZGtJNnF6OXRvMDVNNVE&hl=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts